Cum. May 3rd, 2024

Gucci’de değişim rüzgarları mı esecek? Markanın, 2015’ten beri kreatif direktörü olan Alessandro Michele’nin görevinden ayrılabileceği söyleniyor.

WWD’nin yakın zamanda bildirdiğine göre, güvenilir kaynaklar Alessandro Michele’nin İtalyan lüks markasından ayrılacağını ve markanın bir açıklama yayınlamasının beklendiğini belirtti.

Gucci veya Kering, şu anda bir yorum talebine yanıt vermedi. İsimsiz bir kaynak, markayı dönüştürmek ve Gucci’yi yeniden canlandırmak için Michele’den güçlü bir tasarım değişikliği başlatmasının istendiğini ancak tasarımcının bu talebi karşılamadığını söyledi. Başka bir kaynak, Kering CEO’su François-Henri Pinault’nun grubun yıldız markasını farklı bir yöne götürmek istediğini söyledi.

Doğrulanırsa bu, Kering’in son yıllarda markalarına getirdiği ilk büyük değişiklik olmayacak. Son zamanlarda Kering, markanın güçlü performansına rağmen Daniel Lee’yi Bottega Veneta’da görevden almak da dahil olmak üzere birçok yaratıcı liderlik hamlesi yapıyor. Lee’nin yerine Matthieu Blazy gelirken, Lee şimdi Burberry’de kreatif direktör olarak atandı. Pinault’nun, Gucci’de aynı şeyi yapmak istemesi şaşırtıcı değil.

Gucci CEO’su Marco Bizzarri, Frida Giannini’nin yerine Michele’i atamıştı. Michele, Gucci’nin 2015 sonbahar erkek defilesinin sonunda ilk kez selam vermesinden iki gün sonra, Ocak 2015’te resmi olarak en üst yaratıcı role atandı.

Michele, zamanı boyunca modaevine ve sektöre büyük değişiklikler getirdi. Tasarımcı, erkek giyimi ile kadın giyimi arasındaki sınırları bulanıklaştırdı ve ikisini 2017’den bu yıla kadar karma defilelerde birleştirdi. Geçen ay Gucci’nin sunumlarını ayıracağını ve erkek moda haftası takvimine geri döneceğini duyurdu. Michele’nin yönetiminde 2021’de 100 yaşına giren Gucci, büyük projeler sergiledi. Michele, en son şovunda model olarak gerçek hayattan ikizlere yer verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen