Per. Eki 10th, 2024

Tarımsal üretimde Cet Tohumlarının gelecek kuşaklara aktarılmasına ve kullanımının artırılmasına öncülük eden Aydın Büyükşehir Belediyesi kışlık zerzevat fidelerinden dağıtmaya başladı. Dağıtımı yapılan karnabahar, brokoli, lahana ve marul fidanlarını alan vatandaşlar bu projeye öncülük ettiği için Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Şimdiye kadar mevsime uygun olarak her yıl 3 milyon fide dağıtımı yapılırken kış aylarının gelmesiyle birlikte Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen kışlık zerzevat fidesi dağıtımına Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilleri Evrim Karakoz ve Barış Altıntaş da katıldı. “Fide Üretici Belgesi”ne de sahip olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidelerden alan vatandaşların kimileri fideleri konutlarının balkonunda yetiştireceğini söylerken kimileri da bahçelerini değerlendireceklerini belirtti.

Fide dağıtımı etkinliğinde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş “Bugün Cet Tohumlarından elde edilen 100 bin adet kışlık zerzevat fidesini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu fideleri dağıtarak bir nebze de vatandaşlarımızın mutfaklarına takviye oluyoruz. Fidelerin Büyükşehir Belediye Liderimiz Hasret Çerçioğlu ismine tüm Aydın’a iyi olmasını diliyorum” dedi.

Ata Tohumlarımızı var etmek çok önemli

Vatandaşlar ise dağıtımdan ötürü çok memnun olduklarını söyleyip “Büyükşehrimizin bu hizmetinden ötürü çok memnunuz. Mahallî tohumların gelecek jenerasyonlara kalması çok değerli. Büyükşehrimizin bu tarafta desteklemesi çok değerli. Cet Tohumlarının dağıtılması insanoğluna hoş bir hizmet. Tarım eserlerimizi üretmek, Cet Tohumlarımızı var etmek çok kıymetli. Bu sebzelerden tohum alıp önümüzdeki yıllarda da dikeceğiz” tabirlerini kullandı.

İthal tohumların büyük çoğunluğunun ikinci yıl eser vermediğinin altını çizen bir vatandaş ise “Fakat bizim yerli tohumumuzu her yıl dikebiliyoruz. İthal tohumları genetiğiyle oynandığı için sıhhate da ziyanlı. Bu sebeple yerli tohumun olması bizim için çok çok kıymetli. Kendimiz yetiştirelim, kendimiz yiyelim. Hasret Liderimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Diğer tohumlardan şad değiliz’

Bir diğer vatandaş ise “Uzakta oturuyorum, dağıtım yapılacağını duyunca koşa koşa geldim. Bizler bu fideleri dikerek, bu döngüyü sürdürerek çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız. Öbür tohumlardan şad değiliz. Değerli olan bunları çoğaltmak ve halkımız faydalansın diye herkese dağıtmak ve sonrasında da çocuklarımıza bırakmak. Yani üretimi bitirmek için değil ilerletmek için yapacağım. Bizler çok doğal besinler tüketerek büyüdük, torunlarımızın da tıpkı ortamda büyümelerini istiyoruz. Cet Tohumlarına bizler sahip çıkmazsak kimse çıkmaz. Bu bahislere hassasiyet gösterdiği için Hasret Hanım’a çok teşekkür ederiz” formunda konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen