Paz. May 19th, 2024

Sofistike vanilya ve narin gül kokuları gibi lavanta parfümlerinin de uzun ömürlü olmasının bir nedeni vardır. Lavanta kendi başına en güzel yağlardan biridir. Eski Mısır zamanlarına kadar kullanılan lavantanın yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahip olduğu da gösterilmiştir. Bu nedenle, ister hafta sonu rahatlamak isteyin, ister yoğun bir çalışma haftasına girin; birkaç fıs lavanta kokusu stres atmanıza (ve bu süreçte harika kokmanıza) yardımcı olabilir.

Duyularınızı yatıştıracak 10 lavanta kokusunu inceleyin.

1

JO MALONE
Amber & Lavender Cologne
2.490 TL
Jo Malone’nin temiz, lüks koku repertuarı arasında sıcak ve baharatlı bir dokunuşa sahip bu lavanta parfümü var. Zengin kehribar ve otsu petitgrain notaları dahil, duyuları canlandırması kesin bir koku.
jomalone.com.tr

2

MAISON FRANCIS KURKDJIAN
Petit Matin Eau de Parfum
4.000 TL
Petit Matin, gün doğumunun ilk saatlerini anımsatan taze ve ferah bir kokuya sahip. Gün ışığının ilk vakitleri teninizi okşarken, koca bir günün getirdiği heyecan gibi… Hayali bile güzel değil mi? Parfümün notaları arasında limon, Provence lavantası, portakal çiçeği, misk yer alıyor.
makyajtrendi.com

3

GUCCI
The Alchemist’s Garden Moonlight Serenade
250 $
Adaçayı ve tonka fasulyesi notalarıyla harmanlanmış lavanta özü, kokuyu aromatik bir tonla renklendirecek, canlandırıcı ve vintage esintili bir uyum yaratıyor.
gucci.com

4

CHANEL
Boy Chanel Eau de Parfum
400 $
Gabrielle Chanel’in büyük aşkı Arthur “Boy” Capel’e saygı duruşunda bulunan bir koku… Lavanta, sardunya, greyfurt ve sandal ağacının sakinleştirici ama cesur bir kombinasyonuna sahip.
chanel.com

5

GUERLAIN
Mon Guerlain Eau de Parfum
3.210 TL
Angelina Jolie’den ilham alan Mon Guerlain, günümüzdeki güçlü, özgür ve şehvetli kadınlığa bir övgü niteliği taşıyor. Feminen ama aşırı güçlü olmayan bir şey istiyorsanız, bu kokusunu tercih edin. Yasemin, lavanta ve vanilyayı birleştirerek dengeli bir parfüm sunuyor.
sephora.com.tr

6

YVES SAINT LAURENT
Libre Eau de Parfum
2.750 TL
Saint Laurent’in, hayatı kendi kuralları ile yaşamak isteyen kadınlar için tasarladığı parfüm… Canlandırıcı modern bir seçenek olan YSL Libre, Fransa’nın havalı lavantası, Fas’ın cazibeli portakal çiçeği ve misk akorunun koyu çiçek karışımını sunuyor.
sevil.com.tr

7

ZARA
Golden Decade EDP
349,95 TL
Mandalinanın sulu esansıyla sarmalanan modern beyaz çiçek buketi (yasemin, portakal çiçeği) her kadının çekici tarafını ortaya çıkarıyor. Tatlı ve bağımlılık yaratan lavanta notaları, orijinal ve benzersiz bir son dokunuş konduruyor.
zara.com

8

ESTÉE LAUDER
Sensuous Stars Eau de Parfum
2.750 TL
Azmi ve bağımsızlığı sembolize eden üyesi Sensous Stars’ın ana notası Çin Eriği… Mehtaplı yürüyüşte aniden çıkan bir esinti gibi sizi heyecan verici bir şekilde göklere çıkaran kokunun alt notaları ise orris ve lavanta…
esteelauder.com

9

BOTTEGA VENETA
Parco Palladiano VII Lilla
6.220 TL
Parco Palladiano serisi, İtalyada bulunan Palladian Bahçesi’nden ilham alan ultra-lüks ve ayrıcalıklı bir koleksiyon. Parco Palladiano VII kokusu, yoğun ve ışıltılı misk çiçeği, lavanta ve leylak çiçeğinin kıymetli yapraklarından oluşuyor.
beymen.com

10

CHLOE
Atelier des Fleurs Lavanda Eau de Parfum
266 $
Chloé’nin bu sade kokusu, saf lavanta tutkunları için kesin bir seçim… Markaya göre, parfümcü Quentin Bisch’in annesinin bahçelerinde yürürken bir kile lavanta taşıdığı çocukluk anılarından ilham aldı.
nordstrom.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen