Cts. Nis 27th, 2024

Bitcoin ve altcoin piyasası için kimi koinlerin ayrı bir yeri var. Haberlerine rastlamadığımız hemen hemen hiç olmuyor. Ripple (XRP) bunlardan biri. Forbes yazarı Sam Lyman Bugün bir açıklama yaptı. Forbes yazarı, Ripple’ın potansiyel mahkeme zaferine vurgu yapıyor.  Ayrıca topluluğuna da hayranlığını dile getiriyor.

Altcoin zaferi emsal olacak

Lyman mahkemeden çıkacak olumlu bir karara işaret ediyor. Bu durumun Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital varlıkları yasal olarak korumaya bir emsal teşkil edebilir. Bu nedenle  altcoin XRP topluluğunun kripto düzenlemesi üzerindeki etkisini vurguluyor.  Yakın tarihli bir tweet’te, Forbes yazarı Sam Lyman, XRP Army olarak isimlendirilen topluluğa odaklanıyor. Lyman topluluğun davadaki önemli rolüne işaret ediyor. Lyman’a göre topluluğun davaların seyrine yönelik önemli bir etkisi var. Lyman’a göre, mahkeme’den blockchain şirketi Ripple’ın lehine karar çıkarsa bu durum olumlu sonuçlar ortaya koyacak. Bu bağlamda dijital varlıklar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) aşırı düzenleyici eylemlerinden korunacak. Lyman’a göre şu anda XRPArmy olarak isimlendirilen topluluk tüm kripto para dünyasını sırtında taşıyor.

Forbes yazarı, Ripple lehine olası kararın, altcoin XRP de dahil olmak üzere dijital varlıkları SEC tarafından otomatik olarak menkul kıymetler olarak sınıflandırılmaktan koruma vaadini taşıdığını belirtti. Bu durumun farklı sonuçları da olacak. Örneğin, sert düzenleme ile ülkeyi terk etmek zorunda kalacak olan firmalar bu karardan vazgeçecek. Ayrıca düzenleyici kurumlar da bu alana yönelik yaptırım odaklı yaklaşımlarını yeniden ele alacaklar.

SEC Hinman belgeleri

Kriptokoin.com olarak daha önce de yer verdiğimiz üzere Ripple ve ABD düzenleyicisi arasındaki davadaki nihai karar belirsizliğini koruyor. Blockchain firması kısa süre önce üst düzey bir SEC yetkilisi William Hinman ile bağlantılı önemli belgelerin kamuya açıklanmasını talep eden bir mahkeme emri aldı. 17 Mayıs’ta ABD’li bir yargıcın, SEC’in eski direktörünün kripto varlıklar hakkındaki konuşmasına ilişkin dahili tartışmaları gizli tutma talebini reddettiğini bildirdi. Mahkeme, belgelerin adli kayıtlar olduğunu söylüyor. Bu yüzden kamuya açık olması gerektiğini ifade ediyor.

Tartışmalı belgeler kripto para birimleri için SEC’in mevcut duruşundan farklı olan olumlu ifadeler içeriyor. Bu yüzden gelişme SEC’in Ripple’a karşı elini zayıflatıyor. Altcoin XRP ve Ripple, geleneksel bankacılık sektörünün ilgi odağı olmaya devam ediyor. Atlanta FED, geçtiğimiz günlerde Ripple’ın iş modeline ve şirketin sınır ötesi ödeme ihtiyaçlarını karşılamak için XRP’yi nasıl kullandığına dikkat çekti. Buna göre banka XRP’yi “uluslararası bir ödeme aracı” olarak görüyor.

Yeni bir proje odak noktası

Atlanta Fed’in “Finansal Hizmetlere Etkileri ile Web3’e Giriş” başlıklı en sonki raporda bu konulara yer veriliyor. Aslında rapor Web3’ün vaatlerini ve dijital varlıkların kullanımını vurguluyor.  Rapor ayrıca merkez bankaları gibi kamu kurumları arasında Web3 ve blok zinciri teknolojisinin artan benimsenme oranının da altını çiziyor. Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements-BIS), Fransa Merkez Bankası ve diğer finans kurumları tarafından tanıtılan bir proof of concept (kavram kanıtı) mekanizmasını kullanan Project Mariana’ya dikkat çekiyor. 

Atlanta Fed makalesi Mariana Projesi’nin amacının daha verimli sınır ötesi ödemelerinin kolaylaştırılması olduğunu vurguluyor., Ripple ve Stellar’dan uygun maliyetli değer transferleri sunmak için blok zinciri odaklı iki önemli şirket olarak bahsediyor. Rapora göre Ripple’ın iş modeli, altcoin XRP kullanımıyla finansal hizmetlerin sağlanmasını içeriyor. Raporda ayrıca XRP’nin “uluslararası bir ödeme aracı veya toptan ödeme aracı olarak tasarlandığı” belirtiliyor.  Bu raporun özellikle Ripple veya XRP’ye değil, daha geniş Web3 sahnesine odaklandığını belirtmek gerekiyor. Her şeye rağmen, XRP’nin kamu kurumlarından ilgi görmesi olumlu bir durum.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen