Cts. May 11th, 2024

Kapak Fotoğrafı: LOUIS VUITTON / RICHARD QUINN / Paloma Elsesser, LANVIN / Akon Changkou, FERRARI

• Sezonda on süper modelin yedisi beyaz olmayan kadınlardı. Japon-Fransız asıllı Mika Schneider aldığı 28 rol ile podyumda en çok yürüyen isim oldu. Schneider, Coach, Tom Ford, Burberry, Givenchy, Fendi, Prada, Versace ve Louis Vuitton gibi birçok büyük marka için podyuma çıktı.

• Markaların etnik çeşitlilik konusunda duyarlı oldukları gözlendi. Öyle ki Cezayir kökenli Fransız model Loli Bahia 24 kez podyumda yürüdü. Amerikan güzeli Afrika kökenli Majest Amare ve yine Afrika doğumlu Kanadalı Awar Odhiang, Amerikalı model Asya kökenli Sherry Shi, Çinli Yilan Hua ve Brezilyalı model Barbara Valente, podyumda 22 kez yürüyerek berabere kaldılar.

• Listeyi tamamlayan isimler, yine etnik olumlamaya gönderme yapan, podyumda aldıkları 21 rol ile Güney Sudanlı-Avustralyalı model Akon Changkou ve Amerikalı Cara Taylor oldu.

Jari Jones, SUMMERSALT / Precious Lee, LANVIN / Noah Carlos, PRABAL GURUNG
Awar Odhiang, JIL SANDER / Barbara Valente, MAXWELL / Xoai Pham, CHROMAT

• Büyük beden modellerden Paloma Elsesser, bu sezon Brandon Maxwell’den Lanvin’e kadar 12 podyumda yerini aldı. Elsesser’ı, Prabal Gurung ve VersaceXFendi dahil olmak üzere 11 şovda yer alan Precious Lee takip etti. Transseksüel modeller Jari Jones ve Ceval Omar sırasıyla Collina Strada ve GCDS için yürüdü.

• New York Moda Haftası, toplam model seçiminin yaklaşık dörtte üçüne denk gelen 30 model ile cinsiyet çeşitliliğini en fazla sağlayan şehirdi. Ayrıca bu 30 kişinin 15’i beyaz olmayan modellerdi. New York’un ardından seçtiği beş model ile Paris geldi. Milano dört, Londra ise iki kişiyle diğer iki şehri takip etmiş oldu.

Ceval Omar

• Chromat diğer markalardan fazla olarak sekiz transseksüel ve non-binary model seçti. Non- binary model Noah Carlos, Prabal Gurung ve Adam Lippes tarafından işe alınırken, transseksüel model Jari Jones, Collina Strada için yürüdü.

• Yaş kategorisinde Paris bu kez 18 model görünümüyle başı çekerken New York 12, Milano ise beş modelle Paris’i takip etti. Ne yazık ki Londra’da bu sayı sıfırdı. Balenciaga diğer markalara göre en çok 50 yaş üzeri modeli podyumda yürüttü (6 model). İkonik model Naomi Campbell 50 yaş üzeri tüm modeller arasında podyumda en çok yürüyen isim oldu. Lanvin, Balmain ve Versace, Campbell’ın boy gösterdiği podyumlardandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen