Per. May 2nd, 2024

Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth’in sağlığıyla ilgili endişe verici bir güncellemede, Kraliçe’nin doktorlarının “endişeli” olduklarını duyurdu. Yakın aile üyeleri bilgilendirildi ve Cornwall Düşesi Prens Charles ve Camilla, Prens William Balmoral’a gitti.

Açıklamanın tamamında Saray, “Bu sabahki daha fazla değerlendirmenin ardından, Kraliçe’nin doktorları majestelerinin sağlığından endişe duyuyor ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye ettiler. Kraliçe, Balmoral’da rahat ediyor.”

Dün, Kraliçe, Balmoral’da 15. başbakanını atamasından sadece bir gün sonra, doktorlarının dinlenmeyi önermesinin ardından Danışma Meclisi toplantısını erteledi.

Kraliçe, yaz tatillerini geçirdiği İskoçya’daki Balmoral Malikanesi’ndeydi. Bu yaz, Balmoral’daki programı birkaç kez değiştirildi. Resmi karşılaması, rahatı için özel bir etkinliğe dönüştürüldü ve başlangıçta planlandığı gibi yeni başbakanı karşılamak için Buckingham Sarayı’na gitmek yerine, randevu için İskoçya’da kaldı.

Saray, Kraliçe’nin sağlığıyla ilgili bu tür ifadeleri nadiren yayınlar ve birçoğunun 96 yaşındaki hükümdar hakkında endişelenmesine neden olur. Kraliçe, hastaneye kaldırılmadı ve Balmoral Kalesi’nde kaldı.

Yeni başbakan Liz Truss bir tweet’te, “Bütün ülke bu öğle yemeği saatinde Buckingham Sarayı’ndan gelen haberlerle derinden endişe duyacak” dedi. “Düşüncelerim ve ülkemizdeki insanların düşünceleri, şu anda Majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen