Per. May 2nd, 2024

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıl hüküm sürdükten sonra 96 yaşında Balmoral’da hayatını kaybetti.

Ailesi, Perşembe günü erken saatlerde sağlığıyla ilgili endişelerin artması üzerine İskoç malikanesinde toplandı. Ölümüyle birlikte, eski Galler Prensi olan en büyük oğlu Charles, yeni Kral ve 14 Commonwealth krallığının devlet başkanı olarak ülkeyi yasta yönetecek.

Majesteleri Kral yaptığı açıklamada, “Sevgili annem Majesteleri Kraliçe’nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Aziz bir hükümdar ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının ülke genelinde, Krallıklar ve Milletler Topluluğu ve dünyanın her yerinden sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum.”

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya dönecek.”

Kraliçe, bu yıl tahtta 70.yılını kutlayan ilk hükümdar olmuştu. 1952 senesinde tahta çıkan II. Elizabeth, Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu.

Elizabeth, Kral VI. George’un büyük kızı olarak Londra’da doğdu. 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen