Çar. May 1st, 2024

Birleşik Krallık’ın en uzun süre hüküm süren hükümdarı olan Kraliçe II. Elizabeth, son nefesini 8 Eylül 2022’de dünyanın dört bir yanındaki sadık kraliyet müdavimlerini hüzne düşürerek verdi. Kısa bir süre sonra resmi bir onay geldi ve Kraliçe için başsağlığı mesajları başladı. Ölümü bir dönemin sonunu işaret ederken, Hollywood’dan izleyicilerin zihninde büyüleyici bir izlenim bırakan en ikonik Kraliçe rollerinden bazılarını canlandıran oyuncuları hatırlıyoruz.

Claire Foy
The Crown / 1. Sezon (2016) ve 2. Sezon (2017)
Netflix’in en popüler dizilerinden biri olan The Crown, izleyicilere İngiliz kraliyet ailesinin işleyişi hakkında daha önce hiç görülmemiş bir fikir veriyor. Hikaye, Elizabeth’in 25 yaşında tahta nasıl çıktığını ve Birleşik Krallık tarihinde yeni bir bölümün başlangıcını anlatıyor.

Bir röportajda Foy, “Sanırım hepimiz bu karakterler olarak yaşamak ve bu hikayeyi anlatmak için 20 bölümümüz olduğunu biliyorduk, bu yüzden gerçekten değer verdik. O gösterinin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Sadece pek çok insanın gönülden kabul ettiği bir şeyin parçası olmaktan gurur duyuyorum.”


Sarah Gadon
Kaçak Prenses – A Royal Night Out (2015)
Gadon, A Royal Night Out filmindeki Kraliçe rolünün hakkını verdi. Film, iki kız kardeşin, yani kraliçe ve kız kardeşi Margaret’in gençlik yıllarının izini sürüyor. Bel Powley, Margaret rolünü oynadı.


Olivia Colman
The Crown / 3. Sezon (2019) ve 4. Sezon (2020)
Foy’dan sonra, The Crown’ın sonraki iki sezonu, Colman’ın Kraliçe’nin yerine geçtiğini görüldü – elbette ekranda. Yapımcılar, anlatıyı genç Kraliçe II. Elizabeth’in orta yaşlı bir kadına dönüştüğü bir zamana kaydırmak istediklerinde oyuncu kadroya girdi. Bir röportajda Colman, kariyerinde şimdiye kadarki en zorlu rollerden biri olduğunu açıkladı.


Imelda Staunton
The Crown / 5. Sezon (2022)
Staunton, son bölümünde The Crown’da Kraliçe’yi oynamak için kadroya girdi. Son sezon, izleyicilere Kraliçe’nin 90’lardaki yaşamına, sorumluluklarına ve evrimine bir göz atma fırsatı veriyor. Bir röportajda Staunton, gösteriyi aşırı derecede izlemeyi ne kadar sevdiğini belirtti ve hatta dizinin önceki sezonlarında rol alan her iki aktrisin çalışmalarını övdü. Staunton ayrıca, fırsatın nasıl bir ömür boyu onur gibi hissettirdiğini dile getirdi.


Helen Mirren
Kraliçe – The Queen (2006)
Mirren, Kraliçe’nin rolünü hayatında iki kez canlandırdı. Hayranlar ilk olarak 2006’da Kraliçe’yi biyografik bir film olan Kraliçe’de gördü. 2013’te Mirren, The Audience adlı bir oyun için tekrar rol aldı. Mirren’in 2006 İngiliz biyografik dramasında hükümdarı oynadıktan sonra Kraliçe’ye iç ısıtan bir not yazdığına dair söylentiler bile dolaşıyor.


Emma Thompson
Walking the Dogs (2012)
2012’de Walking The Dogs adlı TV şovunda Thompson, Kraliçe rolünü mutlak gösterişle oynadı. Yapım, neredeyse 40 yıl önce Buckingham Sarayı’nda meydana gelen tüyler ürpertici hırsızlık olayının izini sürüyor.


Maggie Sullivan
Harry & Meghan: A Royal Romance (2018)
2018’de Sullivan, Harry & Meghan: A Royal Romance filminde Kraliçe’yi canlandırdı. Bu yapım, Harry ve Meghan’ın kasırgalı romantizmine dayanıyordu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen