Sal. Nis 30th, 2024

90’ların en iyi filmleri, günümüzde giyinme tarzımızı şekillendiriyor. Stil referansları o kadar üretkendir ki muhtemelen nereden geldiklerini unutmuşsunuzdur, ancak nostaljiden daha çok sevdiğimiz hiçbir şey yoktur, bu yüzden size bu filmleri hatırlatıyoruz.

Bu 90’lar filmleri sadece bize tüm modayı verenler değil, tekrar tekrar izlediğimiz ve asla bıkmadığımız filmler…


Runaway Bride / Kaçak Gelin, 1999
Julia Roberts, nişanlısını terk etme alışkanlığı olan bağlılık fobisine sahip bir gelin Maggie Carpenter’ı canlandırıyor.

Dazed & Confused / Genç ve Heyecanlı, 1994
Richard Linklater’ın gençlik komedisi gişede fiyasko olmuş olabilir, ancak kısa sürede kült statüsü kazandı. Ve filmden günümüzde büyük Hollywood isimleri haline gelen aktörlerin kim olduğunu düşünün; Matthew McConaughey, Milla Jovovich ve Ben Affleck.

Groundhog Day / Bugün Aslında Dündü, 1993
Popüler tabirlere girmiş bir tabir ama arkasındaki filmi gördünüz mü? Groundhog Day, fantastik bir önermeye sahip tatlı bir komedidir. Bill Murray, hayatının aynı gününü tekrar tekrar yaşarken tuzağa düşen bir hava durumu sunucusunu canlandırırken, Four Weddings ve Maid oyuncusu Andie MacDowell uzun süredir aşk acısı çeken yapımcısını oynuyor.

There’s Something About Mary / Ah Mary Vah Mary, 1998
Farrelly Brothers’ın kara mizahı ile bir dizi romantizmin ters giden senaryolarının birleşimi, bu filmi türe meydan okuyan bir film yapıyor.


The Wedding Singer / Evlilik Öpücüğü, 1998

Bir şarkıcı olan Robbie ve bir garson olan Julia, ikisi de nişanlıdır ancak yanlış insanlarla… Fortune, birbirlerini keşfetmelerine yardımcı olmak için araya girer.

Drew Barrymore da içinde, bunun bir zorunluluk olarak statüsünü güvence altına alıyor.

While You Were Sleeping / Sen Uyurken, 1995
Umutsuzca romantik bir Chicago Transit Authority jeton koleksiyoncusu, koma hastasının nişanlısı ile karıştırılıyor.


Father of the Bride / Gelinin Babası, 1991
En büyük kızının düğünü yaklaşırken bir baba, gitmesine izin verme konusunda isteksizdir.

As Good As It Gets / Benden Bu Kadar, 1998
Yatıştırıcı bir fincan çayın sinemadaki karşılığı olan bu film asla eskimez. Film, OKB’den muzdarip, huysuz, insan sevmeyen yazar Melvin (Jack Nicholson) ile garson Carol Connelly (Helen Hunt) arasındaki dostluğa dönüşen romantizm etrafında dönüyor.

The Parent Trap / Komik Tuzak, 1998
Doğumda ayrılan ve biyolojik ebeveynlerinden biri tarafından büyütülen tek yumurta ikizleri Annie ve Hallie, yaz kampında ilk kez birbirlerini keşfederler ve inatçı ebeveynlerini tekrar bir araya getirmek için bir plan yaparlar.


Jerry Maguire / Yeni Bir Başlangıç, 1996

Tom Cruise, kendi girişimini başlatmak için ajansından ayrılan ve onunla birlikte gelmeyi kabul eden ofis asistanı Renee Zellweger tarafından desteklenen bir spor menajeri olan karakteri oynuyor. “Beni sen tamamla” sözü de buradan çıkmıştır. Daha az bilinen gerçek: Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilmiştir.

Muriel’s Wedding / Evlilik Rüyası, 1995
Avustralya’da toplumdan dışlanmış genç bir genç, mutluluğu ve belki de aşkı bulmayı umduğu bir tatili finanse etmek için ailesinden para çalar.


Death Becomes Her / Ölüm Kadına Yakışır, 1992
Goldie Hawn, Meryl Streep ve Bruce Willis, bu kara komedinin başında ve İngiliz kostüm tasarımcısı Joanna Johnston destansı tasarımların arkasında. Solan bir aktris ölümsüzlük tedavisini öğrendiğinde, bunu uzun zamandır rakibi olan kişiyi geçmenin bir yolu olarak görür.

Practical Magic / Aşkın Büyüsü, 1999
İnanılmaz bir oyuncu kadrosuna sahip bu film, halaları (Stockard Channing, Dianne Wiest) tarafından büyütülen ve aşkı bulmalarını engelleyen bir lanetle savaşan iki cadı kız kardeşi (Sandra Bullock, Nicole Kidman) hakkında…


The Talented Mr Ripley /Yetenekli Bay Ripley, 1999
1950’lerin sonlarında New York’ta, başarısız genç bir Tom Ripley, zengin ve şımarık bir milyoner playboy olan Dickie Greenleaf’i almak için İtalya’ya gönderilir. Ancak iş başarısız olduğunda, Ripley aşırı önlemler alır.

The Truman Show / Truman Show, 1998
Ya tüm günlük yaşamınız küresel bir realite şovu olarak milyonlarca kişiye aktarılıyorsa ve bunun hakkında hiçbir fikriniz yoksa…

She’s All That / İşte Böyle Bir Kız, 1999
Liseli bir sporcu, çekici olmayan bir kızı okulun balo kraliçesi haline getirebileceğine dair iddiaya girer.


Drop Dead Gorgeous, 1999
Küçük bir kasabadaki güzellik yarışması, birinin kazanmak için her yolu deneyeceği anlaşılınca ölümcül bir hal alır.

Sliding Doors / Rastlantının Böylesi, 1998
Aynı zamanda 1961’de çekilmiş bir Disney filminin yeniden çevrimi, uzun süredir ayrı olan ve bir yaz kampında tesadüfen bir araya gelen tek yumurta ikizlerini konu alıyor.

Mrs Doubtfire / Müthiş Dadı, 1993
Muhtemelen tüm zamanların en iç açıcı 90’lar filmi olan bu yapım, boşandıktan sonra çocuklarına yakın olmak için çılgınca çabalayan Daniel Hillard’ın, Mrs Doubtfire adında bir dadı karakterine bürünmesi ve maceralarını izliyor.


Clueless / Fırlama Kızlar, 1995
Alicia Silverstone’un canlandırdığı zengin çocuk Cher Horowitz’in uğruna öleceği bir gardırop var. Klasik bir film…

The Bodyguard, 1992

Romantik gerilim filmi The Bodyguard, baş karakter olarak Whitney Houston’a sahip… Aynı zamanda giyim tarzı da muhteşem.

The First Wives Club / İlk Eşler Kulübü, 1996
The First Wives Club’da Diane Keaton, Goldie Hawn ve Bette Midler, eski kocalarından intikam almaya karar veren üç arkadaşın rolünü oynuyorlar. Gardıropları çok havalı; etek ve pantolon takımları, ince çizgili gömleklerin monokrom karışımı…

Four Weddings and A Funeral / Dört Nikah Bir Cenaze, 1994
İngiliz romantik komedileri Hugh Grant olmadan bir hiç, bu yüzden bunu çok seviyoruz. Bir düğünde Amerikalı bir kadına (Andie MacDowell) aşık olan genç bir adamı oynuyor.


Thelma and Louise, 1991
Thelma ve Louise, tüm zamanların en belalı film karakterlerinden ikisi ve giydikleri her şey şimdi de o zamanlar olduğu kadar havalı… Yüksek belli Levis 501’leri, kovboy çizmelerini, başörtülerini ve vintage tişörtleri havalı hale getirdiler, yani temelde günlük olarak giydiğimiz her şeyi… Hikayeye gelince, birlikte kaçan iki arkadaşı takip ediyor.

Sense and Sensibility / Aşk ve Yaşam, 1995

Sense and Sensibility, Emma Thompson ve Kate Winslet’in canlandırdığı kız kardeşler Elinor ve Marianne’e odaklanan, yoksul Dashwood ailesinin hikayesini anlatıyor. Onların sade stili, her ikisini de yaz aylarında neredeyse her gün giydiğimiz narin çiçekli pamuklu elbiseler ve hasır şapkalarla tanımlanıyor.

Sister Act / Yırtık Rahibe, 1992
Eski bir salon şarkıcısı (Whoopi Goldberg), erkek arkadaşının bir suç işlediğini gördükten sonra tanık koruma programına girer ve daha sonra rahibe olarak yeni bir kimliğe bürünür. Manastıra girmeden önce, devasa küpeleri, yere kadar uzanan payetli elbiseleri ile büyülüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen