Paz. May 12th, 2024

Kripto para dünyasında en çok olumsuzluk muhtemelen iflaslarda ve dolandırıcılıkta söz konusu oluyor. Ancak bugünkü haberimiz iflas veya dolandırıcılıkla ilgili değil. Bir kapanma haberi ile karşı karşıyayız. Haberimizin ayrıntılarına bir bakalım.

Kripto para şirketinin kapanma nedeni

Unbanked isimli kripto para kartı ve ticaret platformu bugün bir açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamada sert ABD düzenlemelerine atıf var. Buna göre şirket ilgili düzenlemeler karşısında daha fazla hizmet veremeyeceklerini belirtiyor. Şirkete göre bu düzenlemeler finansmanı etkileyen ciddi sonuçlar doğuruyor.

Unbanked, faaliyetlerine son vermenin ilk nedeni olarak yasal düzenlemeleri gösterdi. Firma, ABD’deki düzenleyicilerin şirketlerin (bankalar ve fintech’ler) kripto varlıklarını desteklemesini aktif olarak durdurmaya çalıştığını belirtiyor. Üstelik şirketin bir iddiası da var. Şirketler yasal olarak doğru ve kanunlara göre çalışsalar bile düzenleyici yine kötü davranıyor. Bu nedenle şirket, son düzenleyici çabaların şirketin faaliyet kabiliyetini sınırladığını söylüyor.

Firmanın faaliyetleri

Unbanked, kısa bir süre önce 20 milyon dolar değerinde bir yatırım için 5 milyon dolarlık bir ön sözleşme imzaladığını söyledi. Hangi düzenlemelerin krediyi almasını engellediğini belirtmiyor. Neticede fonları henüz almadığını vurguluyor. Ayrıca şirket, bu sözleşmenin yatırımın faaliyetlerini genişletmesine izin vereceğini de söylüyor. Diğer taraftan fonları alırsa, faaliyetlerine devam edeceğini de ekliyor.

Unbanked yine de tüm müşterilere kripto para birimlerini ve ABD doları bakiyelerini derhal çekmelerini tavsiye etti. Şirket, para çekme işlemlerini 30 gün boyunca açık bırakacağını söyledi. Ancak müşterilerin para çekme işlemlerine daha erken başlamalarını tavsiye etti. Şirket iflas başvurusunda bulunmayı planlayıp planlamadığını belirtmedi.

Diğer kapanan kripto hizmetleri

Unbanked, 2017’den beri kripto kart hizmetleri ve ticaret hizmetleri sunuyor. Şirket, beş yıllık faaliyeti boyunca yaklaşık 6.000 yatırımcıdan 4 milyon dolar fon topladı. Bu, Unbanked’i kurumsal kripto para birimi borsaları Hotbit ve Coinloan ve Digital Currency Group’un kurumsal ticaret yan kuruluşu TradeBlock dahil olmak üzere yakın zamanda kapanan diğer nispeten küçük kripto şirketlerinin yanına yerleştiriyor.

Kriptokoin.com yazarı olarak peki bu kapanmaları kripto para dünyasında nasıl yorumlamalıyız? Açıkçası şirket kapanması kendi iç faktörlerinden kaynaklanmıyor. Açık bir şekilde görüleceği üzere daha çok dış faktörler söz konusu. Diğer taraftan düzenleyicinin müdahalede bulunması da doğru değil. Yasal olarak çalışan firmaların hareket kabiliyetlerini sınırlamak serbest piyasa kurallarına da uymuyor. Yapılması gereken bu teknolojinin önünü açmak. Alandaki boşluk ister istemez herkesin zararına olacak. Önemli olan yasal düzenlemelerin içerisinde genişlik barındırması.

Kapanma sonrası altcoin fiyatında çöküş

Şirketin kapanma haberi sonrasında şirkete ait kripto para birimi Unbanked (UNBNK) büyük düşüş gösterdi. Fiyat %90 değer kaybetti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen