Cum. May 17th, 2024

İngiliz Moda Konseyi (The British Fashion Council), Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından 16-20 Eylül’de gerçekleşecek Londra Moda Haftası için planlarını açıkladı.

Konsey, yasta ulusa katılacağını ve kraliyet protokolünü izleyeceğini söyledi. Londra Moda Haftası’ndaki tüm temel iş faaliyetleri devam edecek, ancak resmi programdaki partiler ve açılışlar gibi temel olmayan tüm iş etkinlikleri iptal edilecek.

Kraliçenin cenazesinin Londra Moda Haftası sırasında gerçekleşmesi durumunda, (ölümünden 10 gün sonra gerçekleşmesi muhtemel olduğundan) konsey o tarihte gerçekleşecek şovların yeniden düzenlenmesi gerektiğini önerdi.

Etkilenecek markalar arasında KWK by Kay Kwok, Margaret Howell, Nensi Dojaka, 16Arlington, J E Cai, Rejina Pyo, David Koma, Halpern, Abigail Ajobi, Yuhan Wang, Simone Rocha, Tove, Erdem, Stefan Cooke ve Richard Quinn yer alıyor.

Organizasyon ayrıca perakendecilere, personel için siyah kol bandı ve cenaze günü kapatmayı düşünmek isteyebileceklerini tavsiye etti.

Konsey, Kraliçe Elizabeth’in ölümünden kısa süre sonra yayınlanan bir bildiride şunları söyledi: “Ömrünü ülkesine hizmet etmeye adayan Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün yıkıcı haberiyle derinden üzüldük, bu platin yıldönümü tahtta 70 yılını tanıyor. Ülkede bugünden itibaren resmi yas dönemi başlayacak. Bu, Londra Moda Haftası ile aynı zamana denk gelecek.”

“Londra Moda Haftası, işletmeler arası bir etkinlik ve tasarımcıların koleksiyonlarını moda takviminde belirli bir anda göstermeleri için önemli bir an, bu ana giren çalışmaları takdir ediyoruz.

“Dolayısıyla koleksiyonların gösterileri ve sunumları devam edebilir ama biz tasarımcıların imajlarının yayınlanma zamanlamasını göz önünde bulundurarak ulusun ruh haline ve ulusal yas dönemine saygı duymalarını istiyoruz. Bunu medyaya da ileteceğiz ve onlardan da buna saygı duymalarını isteyeceğiz” dedi.

İngiliz Moda Konseyi, cenaze tarihi onaylandıktan sonra vitrinleri cenaze töreninden etkilenecek olan tasarımcılar için resmi bir düzenleme açıklayacağını söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen