Çar. Eyl 25th, 2024

Yılbaşı alışverişi yapmak isteyenler şimdiden e-ticaret sitelerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. E ticaret hacminin bilhassa son haftalarda yüzde 25 oranında artması beklenirken en çok ilgi gören eserlerin başında ise yılbaşı ağaçları ve süsleri geliyor.

Pandemiyle ilgi arttı

Aras Holding’in e-ticaret sevkiyatlarına odaklanan şirketi Jetizz’in yılbaşı periyodunda yaşadığı hareketlilik hakkında konuşan Aras Holding İdare Heyeti Lider Yardımcısı Elif İnci Aras, “Geçen yıl pandeminin de tesiriyle yılbaşında, e-ticaret alışverişleri bir evvelki yıla nazaran yüzde 45 artmıştı. Bu artışın yanı sıra genel ortalamada yılbaşı devirleri olağan hacim yüzdesi yüzde 20-25 ortasında artmakta” dedi.

Son 10 günde tavan yapıyor

Yılbaşına gerçek kampanyaların başlamasıyla kullanıcıların e-ticaret sitelerine ilgisinin daha da artacağını kaydeden Aras, “Artışın birden fazla son 10 günde gerçekleşiyor. Örneğin yıl başından evvelki son Pazar günü, reklamlar yüzde 20 daha fazla tıklanıyor” diye konuştu.

Çam ağaçları birinci sırada

E ticaret sitelerinde en çok ilgi gören eserler hakkında da bilgi veren Aras, “Yılbaşı dekorasyon, ikramlık eşya, yılbaşı paketleri, kozmetik, giysi ve elektronik aletlerin satışı artıyor. Bilhassa yılbaşı ağaçları, dekorasyon kategorisinin en çok büyüyen eserleri olmakta. Satışı en süratli artan öteki eserler ise sırasıyla yılbaşı süsleri, mumlar, yapay çiçekler, kapı süsü, tablolar ve biblolar oluyor” sözlerini kullandı.

Aras ayrıyeten şunları söyledi: “Hediyelik dışında ise hareketlenen kategorilerdeki spesifik eserler daha çok giysi ve elektronik alet kategorilerinde olmakta. Cep telefonları en çok tercih edilen elektronik eserlerin başında geliyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen