Sal. Nis 30th, 2024

80’ler ve 90’lardan ilham alan tarzların geri dönüşü ve rahat olan her şeye duyulan yeni sevgiyle; sportif trend kapılarını yüksek performanslı gözlüklere de açtı.

Sportif dokunuşlu gözlükler, artık sadece sevenlerin değil, retro-fütüristik siluetlere ilgi duyanların radarına da girdi.

Sonbahar/Kış 2022 için, Dior’un defilesinde yürüyen birkaç model sportif dokunuşlu güneş gözlükleri giyerken; Givenchy, fütüristik Giv Cut stilini ön plana çıkardı. Mikro trend, Burberry pistinde kalkan benzeri bir Auden tarzında kendini gösterdi. Prada’da hem beyaz hem de siyah renk tonlarında şık ve sportif çiftler vardı.

Dior

Pist dışında trende, şüphesiz Kim Kardashian öncülük ediyor. Neredeyse her dışarı çıktığında trendin farklı bir Balenciaga yorumunu kullanıyor. Kendall Jenner, Bella Hadid, Dua Lipa gibi yıldızlar da sportif dokunuşlu güneş gözlüklerini benimsedi. Bottega Veneta ve Burberry gibi tasarımcıların tümü, eşit derecede minimalist elbiseler ve takım elbiselerle eşleştirilmiş yüksek fütüristik çerçeveleri podyumlara gönderdi.

Trendlerde kendini göstermeden önce bu çerçeveler, çoğunlukla spor tutkunları tarafından giyilirdi çünkü saran şekilleri sayesinde gelişmiş görünürlük sunarlardı. Yüzünüzün hatlarını saracak şekilde tasarlanan bu gözlükler, çevresel kapsama alanı sunarak; güneşin parlaklığını görüş alanınızın tüm açılarından uzak tutar.

Sportif güneş gözlüğü siluetleri, çoğu yüzü düzleştirme eğilimindedir. Bu nedenle boyut ve şekil daha az önemlidir. Bu havalı çerçeveler, görünümünüze sportif bir dokunuş sağlarlar. Ayrıca, kalın baharlık kazaklar ve takım elbise ile çok iyi görüneceklerdir.

Renkli çerçeveler, ayna lensler, büyük retro şekiller, fütüristik ince stiller… Stilinize retro-fütüristik estetik katacak sportif güneş gözlüklerini inceleyin.

1

BOSE
Güneş Gözlüğü
9.527 TL
vakkorama.com.tr

2

BERSHKA
Spor Güneş Gözlüğü
299,95 TL
bershka.com

3

STRADIVARIUS
Geniş Çerçeveli Güneş Gözlüğü
189,95 TL
stradivarius.com

4

ALO
Speed Güneş Gözlüğü
2.950 TL‌
aloyoga.com

5

MONCLER
Metal Güneş Gözlüğü
9.537 TL
neimanmarcus.com

6

DIOR
Lady 95.22 Siyah Yuvarlak Güneş Gözlüğü
dior.com

7

SAINT LAURENT
SL 364 Güneş Gözlüğü
345 €
mytheresa.com

8

GIVENCHY
G Tri-fold Unisex Metal Güneş Gözlüğü
5.090 TL
givenchy.com

9

BALENCIAGA
Mono Rec Güneş Gözlüğü
490 $
farfetch.com

10

QUECHUA
Yetişkin Güneş Gözlüğü MH500
295 TL
decathlon.com.tr

11

HERMOSSA
Hm 1467 C 3 Gümüş Güneş Gözlüğü
1.288 TL
beymen.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen