Çar. Eyl 25th, 2024

Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun paydaşları ortasında yer aldığı ve İTÜ ARI Teknokent ile yapılan iş birliği ile teknoloji ve oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştiren en âlâ girişimcilerin belirlendiği Big Bang Start- up Challenge etkinliğinde, teşebbüsçüler mükafatlarına kavuştu. Türkiye’nin en büyük girişimcilik aktifliği olan ve 10. yılını kutlayan Big Bang sahnesinde Gamehunterz, The Clico ve Datasance, Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun toplam 350.000 TL’lik nakit mükafatla desteklediği teşebbüsler oldu.

İTÜ ARI Teknokent ile yapılan iş birliği kapsamında Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te teknoloji ve oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştiren teşebbüsleri, Big Bang Start- up Challenge etkinliğinde Teknoloji ile Üretelim platformu toplam 350.000 TL’lik nakit takviyeyle ödüllendirdi. Big Bang sahnesinde Gamehunterz, The Clico ve Datasance, Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun toplam 350.000 TL’lik nakit mükafatla desteklediği teşebbüsler oldu.

Öte yandan Big Bang Start – up Challenge aktifliği ile girişimcilere toplamda 458 milyon liralık dayanak verildi. Aktiflikte, Big Bang Top 20 finalisti ortasından alınan ödül, nakit ve yatırımlarla belirlenen en başarılı birinci üç teşebbüs; Evodice, DeepSport ve Kozalak oldu.

Teknoloji ile Üretelim Platformu’ndan mükafatlar

Big Bang sahnesinde sırasıyla Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun ödüllendirdiği teşebbüsleriyle “Datasance” 65.000 TL’lik üçüncülük ödülünün, “TheClico” 110.000 TL’lik ikincilik ödülünün sahibi oldu. Big Bang sahnesinde Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun 175.000 TL’lik büyük ödülünün sahibi ise “Gamehunterz” oldu. Üçüncülük mükafatını kucaklayan Datasance, Kurumsal Açık Kaynak IoT Fog Bilişim ve Dijital İkiz platformu olan PoT (Platform of Things) tahlili ile bulut konseptinde eksik kalan noktaları tamamlayarak data merkezine sıkışmış bulut tecrübesini objelerin ve uç ünitelerin üzerine aktarıyor. İkincilik ödülünün sahibi TheClico ise müşteri geri bildirimlerinin onlarca platformdan anlık olarak takip edilmesini sağlayıp, çıkardığı tahliller ile daha yanlışsız müşteri iç görüleri elde edilmesini sağlayan bulut tabanlı bir dashboard sunuyor.

Büyük mükafatın sahibi Gamehunterz, oyunların ve oyun içi eserlerin fiyatlarını onlarca resmi ve sağlam oyun mağazası üzerinden karşılaştırarak, kullanıcılarını en uygun mağazalara yönlendiren ve oyun mağazalarına danışmanlık veren bir internet sitesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ödül merasiminde Big Bang Start-up Challenge aktifliğinin destekleyici paydaşları ortasında yer alan Teknoloji ile Üretelim Platformu Sözcüsü ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu aktiflik hakkında şunları söyledi: Türkiye’nin yüksek ve sürdürülebilir bir büyüme sağlaması için teknolojinin eğitime entegre edilmesinin kıymetine inanarak yola çıktığımız “Teknoloji ile Üretelim platformu” olarak İTÜ ARI Teknokent’le iş birliğimiz kapsamında yeni teşebbüsler ve yeni heyecanlarla, Türk toplumunun teknolojiyi tüketen değil üreten tarafta olması ismine umutla dolduk. 350 bin TL’lik büyük mükafatın sahibi olan teşebbüsleri ve yarışa katılan tüm kıymetli projeleri teker teker kutluyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz.”

Etkinlikte girişimcilere Teknoloji ile Üretelim Platformu adına mükafatları takdim eden Teknoloji ile Üretelim Platformu Sözcüsü ve Arena Bilgisayar Pazarlama Müdürü Kerem Günay şöyle konuştu:” Teknoloji ile Üretelim platformu olarak Big Bang sahnesinde desteklediğimiz teşebbüsler ortasında sırasıyla üçüncü “Datasance”, ikinci “TheClico” ve birinci “Gamehunterz” başta olmak üzere Big Bang sahnesinin tüm girişimcilerini gönülden kutluyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen