‘Beyaz şapkalı’ olarak bilinen siber güvenlik teşebbüsleri, Teknopark İstanbul’da desteklenecek. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Girişimcilik Mali Dayanak Programı kapsamında başlayan Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı: Cybercube için 21 Aralık 2021’e kadar müracaat kabullerine devam edilecek.
Dünyanın en değerli risk faktörleri ortasında yer alan ‘siber güvenlik’ alanında Türkiye’nin de çalışmaları süratle devam ediyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 450’den fazla girişimciye kuluçka hizmeti, 850’den fazla hızlandırma hizmeti veren Teknopark İstanbul, bu kez da İSTKA dayanağı ile ‘Beyaz Şapkalı’ olarak da bilinen siber güvenlik uzmanlarını teşebbüsçü yapacak. Teknopark İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi iştirakinde siber güvenlik ekosisteminin güçlü oyuncularıyla birlikte oluşturulan Cybercube, dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere rağmen yenilikçi siber güvenlik teşebbüslerin artmasına ve siber akınların azalmasına katkı sağlayacak.
Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliğinde yürütülecek
Cybercube programı, siber güvenlik odağında proje fikrini doğrulamış girişimcilerin çıkarma kademesinde oldukları eserlerini doğrulama ve satışa hazır getirme hedefiyle; eğitim, mentorluk, danışmanlık, bilişim laboratuvarı sunucu odası, bulut data depolama üzere eşsiz dayanaklar sunacak. 6 ay boyunca sürecek programda teşebbüsçüler için ‘demo day’ aktifliği de yer alacak. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Siber Güvenlik Kümelenmesi iş birliğinde yürütülecek Cybercube programı 3 periyot boyunca desteklenecek. Performans kıymetlendirme kriterleri yüksek teşebbüslere 6 ay ek mühlet imkanı verilebilecek.
9 farklı husus başlığında 5 haftalık eğitim verilecek
Beyaz şapkalı girişimcilere kuluçka programına kabul edilmeleri durumunda farklı alanlarda eğitim de verilecek. Program iştirak adayı girişimcilerin müracaatları Cybercube Kıymetlendirme Heyeti tarafından değerlendirmeye alınacak. Kıymetlendirme Kurulu’nda projesi onaylanan teşebbüsçüler 5 hafta boyunca online eğitim ve sonrasında öteki dayanakların yer aldığı sürece dahil olacaklar ve 9 farklı mevzu başlığı altında 15 saatten fazla eğitim verilecek.
Siber güvenlikçilere sağlanacak dayanaklar ise şu halde:
-Kuluçka Merkezi Kullanım İmkanı,
-7/24 paylaşımlı çalışma alanları,
-Ortak çalışma alanı ve Sabit masa, Siber Güvenlik Laboratuvarı, Sunucu Odası,
-Birebir Danışmanlık, Mentorluk, Satış ve Tasarım Takviyesi, Finansal Hukuk ve Fikri Haklar Danışmanlık, İş Geliştirme ve İdare Uygulamaları,
-Bulut Data Depolama, Sunum Hazırlama, Yatırım Öncesi One Pager Hazırlama,
-Yatırımcı Görüşmeleri, İş Birliği Görüşmeleri, Demo Gününe İştirak Sağlama İmkanı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı