Cum. May 3rd, 2024

Kocaeli’nde üniversite eğitimi alan temaslı yahut testi müspet çıkan öğrenciler, 14 günlük karantinalarını Gebze Konaklama Merkezinde geçiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerde eğitim gören temaslı ve olumlu çıkan öğrencilere konaklama hizmeti veriyor. Hastalığın yayılmaması için öğrenciler Gebze Barınma ve Konaklama Merkezinde karantinaya alınıyor.

14 GÜNLÜK KARANTİNA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm dünyada tesirli olan Covid-19 salgınıyla uğraşa devam ediyor. Kocaeli’de üniversite eğitimi gören, temaslı ve müspet çıkan öğrencilere konaklama hizmeti veriliyor. Bu kapsamda Gebze Barınma ve Konaklama Merkezi, üniversite öğrencilerinin karantina mühleti boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirildi. 14 günlük karantina süreçlerini merkezde geçiren öğrencilere üç öğün yemek, paklık, bilişim ve sıhhat hizmetleri fiyatsız bir halde sunuluyor.

MALZEMELER BÜYÜKŞEHİR’DEN

Öğrenciler barınma merkezinde kaldıkları karantina mühletince konuk ve ziyaretçi kabul edilmiyor. Bu süreçte öğrencilerin kullanabilmesi için banyo ve el havlusu, diş macunu, şampuan, maske, el dezenfektanı üzere şahsi materyalleri Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.

TEDBİRLER ÜST DÜZEY

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Kocaeli Vilayet Sıhhat Vilayet Müdürlüğü uyumunda misyon yapılıyor. İşçi ve öğrencilerin gerekli rutin denetimleri yapılmakta. Ayrıyeten merkezde 7/24 sıhhat işçisi misyon yapıyor. Merkezde kalan öğrenciler ortasında rastgele bir olumsuzluk halinde ise öğrenciler hastaneye sevk ediliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen