Cts. May 18th, 2024

Hackathon Akıllı Kentler Yapay Zekâ Yarışı, Büyükşehir’in takviyeleriyle 18-19 Ocak’ta 24 saat sürecek bir çalışma maratonuyla gerçekleştirilecek

Yapay zekâ ve yenilikçi fikirlerin yarışacağı;

Akıllı Kent Kocaeli “Hackathon” başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞURA Kent Siyasetleri ve Araştırmaları Merkezi ve Teknopark Kocaeli işbirliğiyle düzenlenen “Akıllı Kentler Yapay Zekâ” bahisli Hackathon aktifliği, Kocaeli Bilim Merkezi’nde 18 Ocak’ta başlıyor. KOBİS Kullanım Yoğunluğu Tahlili, Trafik Kameraları İmaj Tahlilleri ve Su Tüketimi Data Tahlilleri olmak üzere 3 farklı başlıkta; dijital odaklı, verimlilik sağlayan, akıllı tahlilleri içeren yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi ve uygulanmasını sağlayan yarışın müracaat tarihi 14 Ocak’ta son bulacak. 18-19 Ocak tarihlerinde 24 saat devam edecek müsabakanın sonuçları da tekrar birebir gün açıklanacak.

YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI

Yarışmaya; lise ve üniversitelerde tahsil gören (lisans ve yüksek lisans) öğrenciler katılabilecek. Müsabakaya, en az 2 en fazla 4 kişilik ekipler halinde müracaat yapılabiliyor. Yarışmacılar, müracaat yapmadan evvel yarış hakkındaki tüm açıklamaları ve iştirak şartlarını okuyup onaylamak suretiyle müsabakaya katılabilecek. Bir öğrenci birden fazla ekipte yer alamazken yarışmacılar 25 yaşını doldurmamış olmalıdır.

YARIŞMA 24 SAAT SÜRECEK

Her iştirakçi kendi ekipmanlarını getirecek. İştirakin yüz yüze olacağı müsabaka 24 saat sürecek. İştirakçilerin gerçek olmayan bilgi paylaştığı tespit edilmesi durumunda grup, müsabakadan diskalifiye edilecek. Yarışların öncesi ve sırasında yapılacak bütün değerlendirmeler için Hackathon heyetleri yetkili olacak. Ödül için Hackathon heyetlerinin müşahedeleri sonucu kadroların puanları sıralanacak ve birinci olan kadro ödül almaya hak kazanacak. Bir kadronun başarılı sayılıp ödül alabilmesi için Hackathon heyetlerinin belirleyeceği en az muvaffakiyet kaidesini sağlaması gerekiyor.

YARIŞMA DETAYLARI

Yarışmacı ekiplerden yer alan başlık çerçevesinde yenilikçi bir tahlil üretmeleri bekleniyor. Müsabaka Kategorileri; Trafik Kameralarından Alınan İmajların Yapay Zeka ile Tahlili, Su Tüketim Datalarının Yapay Zeka ile Kestirimi, KOBİS (Kocaeli Bisiklet) Kullanım Yoğunluğunun Yapay Zeka ile Kestirimi olarak belirlendi. Müsabaka kategorilerine ilişkin ayrıntılar ise Hackathon günü açıklanacak.

ÖDÜLLER

Yarışmada üç kategori farklı ayrı pahalandırılacak, her kategorinin birincisine para mükafatı verilecek. Ödül almaya hak kazanan gruplara 10.000 TL ödül takdim edilecek. Kişisel ödüllendirme yapılmayacak. Birincilik mükafatları, ekip üyeleri toplam sayısına nazaran eşit ölçüde bölünerek, her yarışmacının belirteceği banka hesabına yatırılacak.

GENEL KURALLAR

Hackathon alanına giriş sağlayabilmek için kayıt esnasında HES kodu girişi yapılması mecburî tutulacak. İki doz aşısı tamamlanmamış olan iştirakçi ve ziyaretçilerimiz Hackathon boyunca 48 saati geçmemiş olan negatif PCR testi sonucunun sisteme entegre edilmiş HES kodları üzerinden yapılacak denetimi ile müsabaka alanına giriş sağlayacak. Hackathon alanında her bir iştirakçinin paklık, maske ve ara kurallarına hassasiyet göstermesi gerekiyor.

AKILLI KENTLER HAREKET PLANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin akıllı kentler konusunda mevcut durumunun tespiti, yol haritasının oluşturulması ve bunun işletilmesi konusunda; Bilişim Vadisi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve bu iki üniversitenin teknoparkları bünyesinde alanında uzman akademisyenlerin, Şura Kent Siyasetleri ve Araştırmaları Merkezi-Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Siyaset Kurulu’nun ortak çalışması ile Akıllı Kentler Aksiyon Planının hazırlanması çalışmalarına başladı.

AKILLI KENTLER ŞURASI VE ÇALIŞTAYI

Kocaeli Akıllı Kentler Hareket Planı hazırlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında 19 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Akıllı Kentler Şurası ve Çalıştayı ile kelam konusu sürecin daha faal ve verimli olarak sürdürülebilmesi ve Akıllı Kentler ismine tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak, geçmiş tecrübeler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile yeterli uygulama örneklerinin konuşulması hedefleniyor. Elde edilecek raporlar, hazırlanacak Kocaeli Akıllı Kentler Aksiyon Planına altlık olacak.

ODAK KÜME TEMALARI

İki oturum halinde (öğleden sonra) ilgili kurum/kuruluş ve şahısların iştiraki ile gerçekleşecek olan Odak Küme Temaları; Mahallî İdarelerde Akıllı Kent Uygulamaları, E- Hizmetler ve Dataya Dayalı Kent İdaresi, Akıllı Ulaşım Tahlilleri, Akıllı Etraf, Akıllı Kentlerde Gençlik, Spor Ve Eğitim, İnsan Odaklı Akıllı Kent ve Altyapı Ve Afet İdaresi ismi altında 7 başlıktan oluşuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen