Cts. May 11th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sıhhat Bilimleri Üniversitesi’nin takviyesiyle ‘’12. Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi” ve “Fitoterapi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler” kongrelerine mesken sahipliği yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uyumunda gerçekleşen program 3 gün sürecek.

 

İLK GÜN BÜYÜK İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve eser haline getirilmesi üzerine, ülkemizin en büyük tesisini ve projesini hayata geçirmiş olması nedeniyle bu yıl Fitoterapi ve Tıbbi Aromatik bitki konusunun ayrıntılıca gündeme getirilmesi emeliyle düzenlenen kongre birinci gün büyük ilgi gördü. Açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Kocaeli Sıhhat Vilayet Müdürü Yüksel Pehlevan, ilçe belediye liderleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

“GELENEKSEL TIP, SIHHAT SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLECEK”

Kongrenin açılış programını Kongre Lideri Dr. Kanat Tayfun yaptı. Tayfun, “Bu platformları yaptığımız işin en yeni bilimsel sonuçlarla ve tecrübelerle harmanlayarak aktarılmasını çok kıymetli buluyoruz. Değerli bir nokta. Yaptığımız işin mucizevi olmadığını, bilimsel temelleri olduğunu, hala açıklanamayan mevzuların da bilimsel çalışmalarla açıklanabilir hale geldiğini göstermeye çalışıyoruz. Dünya Sıhhat Örgütü önümüzdeki yıllarda klâsik tıbbın sıhhat sistemine entegre edilmesi ve çağdaş tıpla klasik tıbbın birlikte çalışması için düzenleme yapılması konusunda üye ülkelere davet yapacak. Önümüzdeki yıllarda bu bahiste dünyada başarılı sonuçları ile örnek alınacak bir ülke olacağına inancımız tam” sözünü kullandı.

 

“ŞEHRİMİZE HOŞGELDİNİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın ise “Farklı farklı alanlarda farklı farklı tartışmalar yapılıyor üzere görünse de aslında bu birlik tartışması, tıpta birlik tartışması yalnızca tıpta değil diğer kollarda da var. Şu anda klâsik olan tıp, hali hazırda yerleşik olan. Tıp her yerde uygulanan tıp. Fakat tahminen en değerli vurgu sizin yaptığınız vurgu; bütünsellik. Hepsini bir ortada gören bizim sorun. Alanda da misal tartışmalar vardır. Tek tek modüllerin toplamı, toplamda tıpkı şey değildir, bütünle tıpkı şey değildir. Bugün de yeniden geçerli. Yerleşik olan tıpta birçok hastalık tedavi ediliyor lakin bazen o yerleşik insanın aklının da tuzağı haline gelebiliyor. Yani o pencereden bakmaya, yalnızca ve yalnızca oradan bakmaya başladığınızda, aslında tahminen orada duran çok değerli bir hakikati bile gözden kaçırmaya da sebep olabilir” tabirini kullandı.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ”

‘’Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak daima daha uygununu yapmak, daha güzelini yapmak için gösterilen çabalara mesken sahipliği yapıyoruz’’ diyen Lider Büyükakın, “Biz de buradan bakıyoruz. Aramakta olduğunuz şey, bulmak için efor gösterdiğiniz şey çok değerli. Biz de belediye olarak emsal şeyler yapıyoruz. Mesela tarımda düşünceli alanları görüyoruz. Var olan yollarla devamı mümkün değil. Bunun farkındayız. Diyoruz ki; katma pahası yüksek alanlarda bir şeyler yaptıralım. Çiftçimiz orada ekmeye devam etsin. Zira bu toprakların ekilmeye muhtaçlığı var. Zira besin güvenliği sorunu en az başka güvenlik sıkıntılarına muadil mahiyette. Global ısınmayla birlikte düşündüğümüzde farklı yerlere hakikat gidiliyor diyoruz. Aslında hepimizin birebir mantıkta çalışması gerekiyor. Disiplinler ortası çalışmaların öne çıktığı bir dünyaya hakikat gidiyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu arayışları var gücümüzle destekliyoruz. Son olarak Kocaeli ile ilgili bir şey söyleyeyim. Evet, İstanbullular, İzmirliler, öbür kentlerde yaşayanlar, kirli, isli, puslu kokan bir sanayi kenti zannettiğiniz Kocaeli; o denli bir kent değil. Kocaeli; yüzde ellisi orman, yüzde otuzu tarım toprağı olan, yalnızca yüzde 1 buçuğu sanayi alanı olan bir kent. Dokuz tane mavi bayraklı plajı olan, tabiat sporlarını yapabileceğiniz, trekking yapabileceğiniz mükemmel bir şehir’’ açıklamasını yaptı.

 

3 GÜN BOYUNCA ETKİNLİK

Üç gün boyunca sürecek olan kongrede; Akupunktur, Fitoterapi, Ozon, Homeopati, Osteopati, İşlevsel Tıp, Kupa Terapi, Hirudoterapi, Mezoterapi, Apiterapi, Hipnoz, Proloterapi, Müzik Terapi, Refleksoloji, Larva Uygulaması, Nöralterapi, Biyorezonans, Uygur Tıbbı, Ayurveda, Hippoterapi, Balneoterapi üzere tedavi tekniklerine dair uzmanlar tarafından sunumlar yapılacak. Toplamda 42 oturum, 33 atölye ve 2 uydu oturumunda 118 davetli konuşmacı sunumlarını gerçekleştirecek.

 

KONGRE 42 OTURUM YAPILACAK
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanındaki son bilimsel bilgileri hem akademik topluluk ile hem de halkımızla paylaşmak için; Dr. Kanat Tayfun İşlevsel Tıp oturum lideri, Didem Tuba Akçalı Ozon oturum lideri, Hüseyin Nazlıkul Nöralterapi oturum lideri, Ahmet Yaser Müslümanoğlu İnfertilitede Getat oturum lideri, Ahmet Aydınalp Dermatolojik Hastalıklarda Getat oturum lideri, Mahmut Tokaç Pediatrik Hastalıklarda Getat oturum lideri, Ahmet Kalaycıoğlu Manuelterapi oturum lideri, Kübranur Ünal oturum lideri, Oğuzhan Gündüz Ayurveda oturum lideri, Emel Gökmen Akupunkturda Anatomi ve Auriküloterapi oturum lideri, Asuman Kaplan Algın Beslenme oturum lideri, Baha Çelik Akupunktur oturum lideri, Ayfer Kuzulugil Mezoterapi oturum lideri, İlhan Öztekin İnflamasyon ve Getat oturum lideri,  İlker Solmaz Olgular İle Proloterapi oturum lideri, M. Mustafa Çiftci Osteopati oturum lideri, Cüneyt Bozer Posturoloji oturum lideri, Mehmet Tuğrul Cabioğlu Klasik Çin Tıbbı oturum lideri, Esra Kırsever Biyorezonans oturum lideri, Hasan Doğan Homeopati oturum lideri, Deniz Aracı Hipnoz oturum lideri, Fatma Hasret Sapmaz Manuelterapi ve Refleksoloji oturum lideri, Mağfiret Abduveli Bozlar Uygur Tıbbı oturum lideri, Hasan Karaağaç, İpek Süntar, Mahfuz Elmastaş, Ahmet Yaser Müslümanoğlu-Salih Mollahaliloğlu, İlkay Erdoğan Orhan, İ.İrem Tatlı Çankaya, Ulvi Zeybek, Sinan Akkurt yer alacak. Uydu oturumunda ise Ahmet Özyazgan: Bodymatrıx, Ali Özden Öztürk Ağrı Tedavisinde Getat oturum lideri, Batu Bayar Kupa Uygulaması oturum lideri, Salih Mollahaliloğlu Onkolojik Hastalıklarda Getat oturum lideri, Ali Timuçin Atayoğlu yara tedavisinde getat uygulamaları oturum lideri, Ali Timuçin Atayoğlu Apiterapi oturum lideri, Mehmet Zafer Kalaycı, Ahmet Kalaycıoğlu, Fatma Sezer Şenol Deniz, Süleyman Ersoy oturum başkanlığında 42 oturum ile gerçekleşen kongre kelamlı bildiriler ile sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen