Pts. May 6th, 2024


2023-2024 eğitim öğretim periyodunun başlamasıyla birlikte, eğitim eserlerinin ve kırtasiye gereçlerinin dünya genelindeki taleplerinin artması, Türk e-ihracatçıları için yeni fırsatlar doğurdu. 2019 yılından bu yana e-ihracat lojistik dalını domine eden ve bu alanda birçok birincisi gerçekleştiren ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, e-ihracatın artan popülerliği ve eğitim bölümüne yönelik taleplerin artışı hakkında yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz periyotta dünya genelinde birçok yerde devam eden uzaktan eğitim furyası, eğitim eserlerine olan talebi büyük ölçüde artırdı. Bu durum, Türk e-ihracatçıları için değerli bir fırsat yarattı. Ülkemiz, kaliteli ve uygun fiyatlı eğitim eserleri ile dünya pazarında rekabet edebilir bir pozisyonda bulunması da bu fırsatta tesirli oldu” dedi.

Türkiye’nin en süratli büyüyen teknoloji şirketi mükafatına sahip olan ve dünyanın önde gelen satış kanallarını ve küresel lojistik firmalarını tek bir ekranda birleştiren ShipEntegra; Etsy, Amazon, AliExpress, Walmart üzere 20’den fazla e-ticaret pazar yerinin partneri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. E-ihracatın her alanında kullanıcılarının gereksinimlerine tahlil sunmaya odaklanan ve şu an da 60.000’den fazla  e-ihracat müşterisi  bulunan ShipEntegra, pazaryeri entegrasyonu, e-ihracat  lojistiği ve fulfillment hizmetleri ile ön plana çıkmaktadır.

Back to School periyodu için ise Ali Ceylan, bilhassa kırtasiye materyalleri, defterler, kalemler, çantalar ve okul giysi eserlerinin, e-ihracatçılar için değerli bir gelir kaynağı haline geldiğine dikkat çekerek:  “E-ihracatçılarımız, son devirde eğitim eserleri ve kırtasiye gereçleri ihracatında büyük bir artış yaşadı. Bu yıl en çok Amerika, Kanada ve İngiltere’ye okul eserleri ihraç edildi. Geçtiğimiz yıla nazaran bu yıl artış yüzde 20 oranında gerçekleşti ve bu, dalın ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin kaliteli eserleri ve rekabetçi fiyatları ile dünya pazarlarında daha fazla yer bulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” biçiminde konuştu.

E-ihracatçıların, “Back to School” devrinde dünya pazarlarına açıldığı bu devirde, Türkiye’nin eğitim eserleri ve kırtasiye materyalleri alanında da büyük bir oyuncu haline gelmeye devam etmesi bekleniyor. ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, daldaki büyüme potansiyelinin şimdi tam manasıyla keşfedilmediğini ve Türk e-ihracatçılarının bu alandaki çalışmalarını artırarak milletlerarası arenada daha fazla muvaffakiyet elde edebileceğine inanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen