Cts. May 18th, 2024


Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya konuk olan et ve et eserleri dalının esaslı markası DANET, 5. Milletlerarası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne Gümüş Sponsor olarak takviye veriyor. DANET şenliğe verdiği dayanağın yanı sıra, söyleşi ve meslek buluşmalarına da katılacak. Şenlik iştirakçileri, coğrafik tescilli DANET Afyon Sucuğuyla hazırlanan Sucuk Ekmek ve Sucuk Döneri tatma fırsatı da bulacaklar. 

Kurulduğu 1975 yılından bu yana besin dalında güçlü bir pozisyon elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya konuk olan et ve et eserleri kesiminin esaslı markası DANET, bölüme istikamet veren etkinliklere de faal bir iştirak sağlıyor. DANET, kuruluş yeri Afyonkarahisar’da 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri ortasında düzenlenecek 5. Milletlerarası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne Gümüş Sponsor olarak takviye veriyor.

DANET Gümüş Sponsorluk dayanağının yanı sıra, şenlik alanında yer alacak standında eserlerini tanıtacak; tadımlar ve ikramlar gerçekleştirecek. Şenlik iştirakçileri, coğrafik tescilli DANET Afyon Sucuğuyla hazırlanan Sucuk Ekmek ve Sucuk Döneri tatma fırsatı da bulacaklar.

DANET ayrıyeten, şenlik kapsamında düzenlenen söyleşi ve meslek buluşmalarına da katılacak ve restoran şefleri, toptan gıdacılar, yerli ve yabancı cins operatörleri, dernek liderleri, organizatörler, restoran ve otel satın alma yetkilileri, yabancı elçilik temsilcileri ile de bir ortaya gelecek.

Bu yıl “Lezzetlerin kesiştiği nokta” temasıyla düzenlenen 5. Memleketler arası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde, Mevlevi Mutfağı başta olmak üzere tüm yöresel lezzetler ve coğrafik işaretli eserler tanıtılacak, tadımlar, meslek buluşmaları, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler üzere farklı aktiviteler düzenlenecek. Aktifliğe Afyon lokal halkının yanı sıra, büyük kentlerden, yakın vilayetlerden ve yurt dışından düzenlenecek cinslerle gelecek konuklar ve yabancı elçilik mensupları, ortalarında Afyon’un da yer aldığı, dünya genelindeki 49 ve Türkiye’deki 3 gastronomi kentinden davetliler, alanında uzman yerli ve yabancı şefler, ülkemizin kıymetli gastronomi müellifleri ve akademisyenler, yerli ve yabancı cins operatörleri, restoran ve restoran satın alma yetkilileri katılacaklar.

Binlerce yıllık bir gastronomi kültürüne sahip olan Afyonkarahisar, bu alanda Unesco’nun Yaratıcı Kentler Ağı’nda yer alıyor ve dünya genelinde 49, ülkemizde 3 gastronomi kentinden biri olma özelliği taşıyor.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü pozisyonunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in eser portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et eserleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafik işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et eserleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme eserleriyle, hindi ve piliç eser seçenekleri de sunan DANET, konuta teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. 

 

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et eserleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et eserleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan paha zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et muhtaçlığını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en âlâ büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner doktor denetiminde ve İslami tarzlara uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET eserleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek besin güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü pozisyonunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in eser portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafik işaretli olarak tescillenen Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et eserleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et eserlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme eserleriyle, hindi ve piliç eser seçenekleri de sunan DANET, konuta teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. DANET, yaklaşık 400 şahsa istihdam sağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen