Per. May 2nd, 2024

Buket Meselik Duran tarafından 2020 yılında Londra’da tarafından kurulan Femponiq, dünya çapında tasarımları, vizyonu ve misyonu ile kadınların kendine güvenlerini artırmayı hedefleyen sürdürülebilir bir tasarımcı markası. Feminen (feminine), güçlü (powerful) ve benzersiz (unique) kelimelerinin birleşiminden adını alan Femponiq, sofistike stil seçimleri ile kaliteli ve zamansız koleksiyonlarda kendinden emin giyinmenin zahmetsiz bir yolunu temsil ediyor. İngiltere’nin ve Londra’nın kültürel çeşitliliği, yeşil doğası, müzeleri, modern sanat galerileri ve mimarisi Femponiq koleksiyonlarının çizgisine ilham veriyor.

Markanın kurucusu ve Kreatif Direktörü Buket Meşelik Duran, markanın DNA’sını ve sürdürülebilirliği anlattı.

Femponiq, ekofeminizmi nasıl görüyor?

Ekofeminizm iklim değişikliğini, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve sosyal adaletsizliği özünde birbiri ile ilgili konular olarak gören ve günümüz problemlerinin temelini toplumdaki erkek egemenliği ile bağdaştıran bir ideoloji. Femponiq olarak dünyamızın ve kadınlarımızın birçok ortak noktası olduğuna inanıyoruz; ikisi de hayatın yaratıcısı, güçlü, bilge, nesiller boyu saygı duyulmayı hak eden, sosyal, yenilikçi, yaratıcı ve hepsinden önemlisi vazgeçilmez. Ancak iyi hissetmek, mutlu insanlarla sağlıklı bir gezegeni güvence altına almaktan ayrı tutulamaz. Bu nedenle, çevrecilik ile feminizmi birbirine bağlayan bir ideoloji olan ekofeminizmi işimizin özü olarak benimsiyoruz.

Femponiq sürdürülebilirliği nasıl sağlıyor?

Femponiq koleksiyonlarının zamansız güzelliği, bütünsel bir sürdürülebilir moda modeli ile çalışma şeklinden geliyor. Giysilerimizi Uzak Doğu’da değil, ikamet ettiğimiz iki ülke olan İngiltere ve Türkiye’de üretmek konusunda bilinçli seçimler yapıyoruz. Koleksiyonlarımızda kullandığımız kumaşların çoğu deadstock, doğal ve OEKO-TEX sertifikalı vegan kumaşlardan oluşuyor. Ürünlerimiz kürk veya deri içermiyor. İhtiyacımız olan miktarlarda kumaş ve aksesuar satın aldığımız için hiçbir materyal ziyan edilmiyor. Her tasarım butik miktarlarda ve lokal olarak üretiliyor. e-ticaret kutularımız, etiketlerimiz, ofis araç ve gereçlerimiz geri dönüştürülmüş ve dönüştürülebilir malzemeden oluşuyor. Hızlı tüketimi destekleyici ve aldatıcı Black Friday gibi indirim günlerine dahil olmamakla beraber, sosyal medyada bilinçli tüketim konusunda paylaşımlar yapıyoruz ve web sitemizde bilinçliliği artırıcı blog yazılarına yer veriyoruz.

İngiltere’nin önde gelen moda kiralama platformu MY WARDROBE HQ ile yeni bir ortaklığa imza attık. Her zaman sofistike ve zamansız parçalar tasarlamaya çalışan markamızın ürünlerinin artık kiralanabiliyor olması bizim için çok doğru bir karar ve zamanında atılmış bir adım oldu. Giysi kiralamanın, modayı sürdürülebilir bir şekilde tüketmenin önemli çözümlerinden biri olduğuna inanıyoruz ve giysilerimizi, ürünleri satın almadan önce deneyebilecek daha geniş bir kitleye erişilebilir kılmaktan son derece gururluyuz. Temennimiz Türkiye’de de bu gibi platformların çoğalması ve onlara katılabilmek.

Femponiq’in yeni koleksiyonunda neler olacak?

Moda severleri özel İtalyan deadstock kumaşlardan oluşan, her vücut tipine yakışan rahat, feminen ve güçlü parçalara sahip bir kapsül koleksiyon bekliyor. Modanın sadece ince bayanlar için olmadığını savunan ve sofistike stilden ödün vermeden içinde kendi yani mutlu olabilecekleri sürdürülebilir tasarımlar..

Öne çıkan renk paleti sonbaharı kucaklayan zengin dut renk tonlarından oluşuyor. Ancak, bahar ve yazın kendini dışlanmış hissetmesini istemedik, bu nedenle, canlı meyve renklerinin bahar tonlarını da renk paletimize ekledik. Koleksiyonumuz, çok yönlü bir şekilde giyilebilecek modern parçaları içeriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen