Pts. May 13th, 2024

Samsung’un UNDP, ODTÜ ve TBV iş birliğiyle hayata geçirdiği, 25 yetenekli gencin kalkınma alanındaki meselelere yapay zekâ kullanarak tahlil bulmayı öğrenecekleri ‘Innovation Campus’ programı için müracaat sürecinde son 3 güne girildi. Müracaatlar, 15 Ocak tarihine kadar kabul edilecek.

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle üçüncü kez düzenleyeceği Innovation Campus programı için müracaat süreci 15 Ocak 2022 prestijiyle sona eriyor.

Yapay zekâyı odağına alan beş aylık programa, 18-29 yaş ortası gençler başvurabiliyor. Müracaat sahipleri, eleme sürecinde teknik testlerden ve yetkinlik bazlı bir değerlendirmeden geçecek. Başarılı bulunan 25 genç, ODTÜ profesörleri tarafından Samsung’un yapay zekâ konusundaki global müfredatı ile 5 ay boyunca, 350 saat sürecek bir eğitim programına katılmaya hak kazanacak. İştirakçiler, alacakları eğitimin akabinde maharetlerini sergileyebilecekleri projeleri tasarlayarak fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak maddi dayanak ve koçluk takviyesi almak için yarışacak. Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan gençler, program sonunda sertifika alacak.

SDG AI Lab, gençlere yapay zekâ ve bilgi araştırmaları dayanağı sunacak

Birleşmiş Milletler kuruluşlarının ve ortaklarının günlük çalışmalarına yapay zekâ ve büyük data araştırmalarını entegre ederek takviye sağlamayı amaçlayan SDG AI Lab (Sürdürülebilir Kalkınma Gayeleri Yapay Zekâ Laboratuvarı) da iş ortaklarından biri olarak Innovation Campus programında etkin rol oynayacak. SDG AI Lab, hem gençlerin bilgi biliminde tecrübe kazanmalarına ve mesleklerini geliştirmelerine yardımcı olacak hem de Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkıda bulunacak. Program kapsamında ODTÜ, 350 saate yükselen ‘Samsung AI’ yapay zekâ eğitim müfredatını iştirakçilere aktaracak. SDG AI Lab ise ODTÜ ile koordineli olarak bu müfredat ve teknolojileri daha da geliştirerek destekleyecek. İştirakçiler için yapay zekâ kullanımına ait farkındalık artırma ve eğitim oturumları düzenleyecek, uzmanlık ve mentor dayanağı de sunacak. SDG AI Lab, birebir vakitte çevrim içi gönüllülerin takviyeleriyle dijital tahliller üretirken yapay zekâ teknolojilerinin uygulanması alanında, hem UNDP Türkiye hem de öteki UNDP ülke ofisleri için ortak projeler geliştirmeye devam ediyor.

Projelerle kalkınma alanındaki problemlere tahlil aranacak

Teması Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları (SKA’lar) olarak belirlenen müsabakada SKA’lar çerçevesinde en fazla ilerleme potansiyeli sergileyen projeler mükafata hak kazanacak. UNDP uzmanları iştirakçilere SKA’lar hakkında ve edindikleri yeni marifetleri kalkınma projelerinde nasıl kullanabilecekleri konusunda yönlendirme sağlayacak. Kıdemli insan kaynakları uzmanları da mesleksel muvaffakiyet için gereken ömür hünerleri konusunda eğitim verecek. Teknoloji kesiminden mentorlar ve rol modeller de program iştirakçileri ile tecrübelerini paylaşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen