Paz. May 12th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 20. Memleketler arası Konya Mistik Müzik Şenliği kapsamında Mevlana Meydanı’nda 250 semazen tarafından ikinci sefer icra edilen Sema Ayin-i Şerifi’ne ve Büyükşehir Taş Bina’da gençlerle birlikte ebru mapping gösterisine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Şenlikleri kapsamında Konya’da onlarca aktiflik düzenlediğini belirten Lider Altay, “Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak bu aktiflikleri meydanlarda düzenliyoruz. Mevlana Meydanı’nda 250 semazenimiz iki gün boyunca birebir anda Sema Ayin-i Şerifi’ni gerçekleştirdi. Çok ağır bir ilgi var. Bununla birlikte Kılıçarslan Meydanı’nda, Mevlana Meydanı’nda, Kültürpark’ta, Zafer Meydanı’nda, açık alanlarda konserlerimiz, etkinliklerimiz var. Konya Mistik Müzik Festivali’ne gelmek için çok uygun bir vakit. 30 Eylül’e kadar herkesi Hz. Mevlana’nın kenti, Selçuklu Darü’l-Mülkü Konya’mıza bekliyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Milletlerarası Konya Mistik Müzik Festivali’nin ikinci gününde Mevlana Meydanı’nda 250 semazenin gerçekleştirdiği Sema Ayin-i Şerifi’ne ve Büyükşehir Taş Bina’daki ebru mapping gösterisine katıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Şenlikleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte bu yıl 20’ncisi düzenlenen Milletlerarası Konya Mistik Müzik Şenliği sanatseverlere tasavvuf musikisinin ve mistik müziğin en hoş örneklerini sunuyor.

 

“MEVLANA MEYDANI SELÇUKLU DARÜ’L-MÜLKÜ KONYAMIZIN MANEVİ MERKEZİ”

Mevlana Meydanı’nda 250 semazen tarafından ikinci kere icra edilen Sema Ayin-i Şerifi’ne katılan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, yaptığı değerlendirmede Mevlana Meydanı’nın Selçuklu Darü’l-Mülkü Konya’nın manevi merkezi olduğunu lisana getirdi. 

Hazreti Mevlana’nın bundan 7 asır evvel tüm dünyaya barış ve kardeşlik iletileri veren Türkiye’nin en kıymetli mutasavvıflarından birisi olduğunun altını çizen Lider Altay şunları söyledi: “Biz de Hz. Mevlana’yı ve onun ideolojisini anlatmak ismine Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ağır bir efor sarf ediyoruz. Hz. Mevlana’nın doğun günü olan 30 Eylül’ü referans alarak Mistik Müzik Şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Mistik Müzik Festivali’nin 20’nci yılı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Kültür Yolu Şenlikleri kapsamında bu yıl da onlarca aktiflik düzenleniyor. Bu yıl geçen yıllardan ek olarak meydanlarda bu aktiflikleri düzenliyoruz. Mevlana Meydanı’nda 250 semazenimiz iki gün boyunca tıpkı anda Sema Ayin-i Şerifi’ni gerçekleştirdi. Çok ağır bir ilgi var. Bununla birlikte Kılıçarslan Meydanı’nda, Mevlana Meydanı’nda, Kültürpark’ta, Zafer Meydanı’nda, açık alanlarda konserlerimiz, etkinliklerimiz var. Konya Mistik Müzik Festivali’ne gelmek için çok uygun bir vakit. 30 Eylül’e kadar herkesi Hz. Mevlana’nın kenti, Selçuklu Darü’l-Mülkü Konya’mıza bekliyoruz.”

 

BAŞKAN ALTAY BÜYÜKŞEHİR TAŞ BİNA’DA GENÇLERLE EBRU MAPPİNG GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Büyükşehir Taş Bina’da “Garip Ay ile Ebru Mapping Gösterisi”ne de katılan Lider Altay, Mistik Müzik Festivali’nin tüm süratiyle devam ettiğini tabir ederek, “Büyükşehir Taş Bina’da sanatkarımız Garip Ay, ebru sanatını teknolojiyle birleştirerek mapping gösterisini icra etti. 27 Eylül’e kadar her gün saat 19.15’te Taş Bina’da bu şov devam edecek. Buraya gelen konuklarımız, çabucak karşıda Kılıçarslan Meydanı’nda her akşam saat 20.00’de gerçekleşen konserlere geçiyor. Tüm vatandaşlarımızı Mistik Müzik Festivalimizdeki programlara davet ediyorum” dedi.

 

ETKİNLİKLER 30 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Uluslararası Konya Mistik Müzik Şenliği, 30 Eylül’e kadar Türkiye başta olmak üzere Afrika’dan, Orta Doğu’dan ve Türk coğrafyalarından kümelerin ve sanatkarların iştirakiyle birbirinden özel konserlerle ve etkinliklerle sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen