Paz. May 12th, 2024


Küçükçekmece Belediyesi Hoş Sanatlar Akademisi, sanatsal yeteneği olan çocuk, genç ve yetişkinler için hazırladığı fiyatsız sanat eğitimleriyle kentin kültür ve sanat hayatına paha katmaya devam ediyor. Dijital Sanat Eğitimlerinden, Yaratıcı Çocuk Atölyelerine, Hoş Sanatlara Hazırlıktan, Akademik Sanat Eğitimlerine toplam 29 farklı branş için müracaatlar 25 Eylül’e dek devam edecek.

Akademik bilgiyi ve sanat birikimini herkes ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğü Hoş Sanatlar Akademisi, bu yıl da şimdiki akademik sanat anlayışıyla çocuk, genç ve yetişkinlerin yeteneklerine ve şahsî gelişimlerine katkı sağlayacak.

7’den 70’e herkes için sanat hedefleniyor

4 başka kategoride gerçekleştirilen eğitimler kapsamında; Dijital Sanat Atölyeleri,  Yaratıcı Çocuk Atölyeleri, Hoş Sanatlara Hazırlık ve Akademik Sanat Eğitimleri gerçekleştirilecek.

Yaratıcı Çocuk Atölyeleri ve Dijital Sanat Atölyeleri’nde yaş aralığına uygun olarak; yaratıcı fotoğraf, görüntü kurgu, stop motion, temel grafik, temel animasyon, ebru, kaligrafi, yaratıcı fotoğraf eğitimi, görüntü arka, dijital illüstrasyon, çizgi roman, karakter tasarımı, karikatür, kısa sinema, dijital içerik üretimi, dijital medya, youtube, yazı sanatı ve tipografi branşlarında eğitimler verilecek.

Marmara Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilecek Akademik Sanat Eğitimleri kapsamında ise Temel ve İleri Düzey fotoğraf, temel sanat eğitimi, ebru, minyatür, tezhip, sanat tarihi, ince kağıt oymacılığı, kağıt konservasyonu, fotoğraf teknikleri, sanatta tasarım ve kurgu, klasik cilt ve fotoğraf branşlarında sanat eğitimleri düzenleniyor. Branşa nazaran 1, 2 yahut 3 yıl sanat eğitim alan ve muvaffakiyetle tamamlayan öğrencilere Küçükçekmece Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi onaylı muvaffakiyet evrakı veriliyor.

Güzel sanatlar öğrencileri, sanat eğitimleriyle destekleniyor

Akademi, hoş sanatlara hazırlık kurslarıyla da  liseden mezun olmuş üniversiteye hazırlanan gençleri hoş sanatlar fakültelerinin fotoğraf, grafik, animasyon, el sanatları üzere çeşitli kısımlarına yönelik sanat eğitimleri ile destekliyor.

Başvurular, 25 Eylül’e dek devam edecek

Eğitimlere kaydolmak isteyenler,  Küçükçekmece Belediyesi toplumsal medya hesaplarından veya guzelsanatlarakademisi.ist/ adresinden istedikleri eğitime yönelik ön kayıt evraklarını doldurarak, müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Akademi, yeni öğrencilerini 3-15 Ekim tarihleri ortasında düzenleyeceği yetenek imtihanlarıyla belirleyecek. Akademide dersler 17 Ekim 2023 Salı günü itibariyle başlayacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen