Pts. May 20th, 2024


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını, bir heykel ve kamusal alanda sanat projesiyle kutlamaya hazırlanan Polat Holding ve BASE, alanında uzman heyet üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçı müracaatlarını kıymetlendiriyor. 

Seçilen eserler Ekim 2023’te İstanbul’un yeni sanat ve gastronomi rotası Polat Çarşı’da sanatseverlerle buluşacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu lider Atatürk’ün sanata ve sanatkara olan özel ilgisi ve dayanağının,  yenileşme ve çağdaşlaşma dönüşümüne olan olumlu tesiri yadsınamaz. Ceddimizin türk sanatına verdiği kıymetin yaşatılması gayesi ile   Türkiye’nin en esaslı ve emniyetli markaları ortasında olan Polat Holding, BASE İstanbul işbirliği ile Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak için açık havaya uygun heykel ve enstalasyonlardan oluşacak “Birlikte ve Geleceğe” 100. Yıl Sergisi’ne hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren açık davete Türkiye genelinden gelen yüzlerce müracaat ortasından seçilecek eserler Polat garantisi ile kentin dinamiklerine çağdaş bir yorum katan Polat Çarşı’da sergilenecek. 

Cumhuriyet’in 100. yılında ölümsüz yapıtlara imza atacak sanatkarları yüreklendirmek ve desteklemek gayesiyle hayata geçirilecek stant, sanatın ulaşılabilir olması ve geleceğe aktarılması için yeni müsabakalar yaratmayı hedefliyor. Bu müsabakalar hem günümüz sanatının kıymetlendirilmesi hem de toplumun sanatla  ilişkisi açısından önemli tecrübeler vadediyor.

Jüri Üyelerinin Kıymetlendirme Süreci Devam Ediyor

Polat Holding ve BASE iş birliği ile oluşturulan, sanat dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı heyet, güç bir kıymetlendirme sürecine devam ediyor. Heyet üyeleri seçkiyi eylül ayı sonunda açıklayacak.

Jüri Üyeleri:

Oktay Duran (ArtON, Doğançay Müzesi ve Contemporary İstanbul Müracaat Kurulu), Dursun Gündoğdu (galerici, DG Arka Project), Elif Jalili (resim ve heykel sanatçısı), Erdil Yaşaroğlu (karikatürist ve heykel sanatçısı), Moiz Zilberman (İş insanı ve koleksiyoner, Gallery Zilberman kurucusu) 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen