Cts. Nis 27th, 2024

Yemek sofralarında şık ve estetik duruşuyla misafirlere göz alıcı bir görünüm sunan runnerlar, her tarz ve stille uyumlu dekoratif bir üründür. Masa düzenine zarafet katan runnerların kullanım alanları oldukça geniş olmakla beraber kişisel zevklerinize göre onlarca model arasından seçim yapabilirsiniz. Peki, runner nedir? Runner alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar…

Ailemiz ve sevdiklerimizle kaliteli anlar geçirmek için keyifli yemek masaları vazgeçilmez bir alan oluşturmaktadır. Özellikle misafirlerimizi ağırladığımız sofralarımızın şık ve estetik görünmesi oldukça önemlidir. Her mevsim ve her dönem farklı dekoratif ögelerin yer aldığı yemek masalarında zevkli dokunuşlar yapmanın yollarından biri de runner masa örtüsü kullanımıdır. Yemek masalarında zarafeti ön plana çıkaran runnerlar, pek çok çeşit ve renk seçeneği ile her zevke hitap etmektedir. Gelin, yemek masalarının vazgeçilmezi runner kullanımı hakkında bilinmesi gereken her şeyi detaylandıralım.

RUNNER NEDİR? RUNNER NELERDE KULLANILIR?

Bir çeşit masa örtüsü olan runner, yemek masalarına zenginlik katmaktadır. Runner masa örtüleri; yuvarlak, dikdörtgen ve kare masalarda rahatlıkla kullanılabilir. Dikdörtgen masalarda genellikle dengeli bir görünüm oluşturmak için daha ince ve uzun runner modelleri tercih edilmektedir.

Runner

Eğer masanız uzun bir yapıdaysa runnerları dikey veya yatay bir biçimde de kullanabilirsiniz. Masasının bir ucundan öbür ucuna kadar uzanacak runnerlar ile hayalinizdeki görünüme kavuşabilirsiniz.

Runner masa örtüleri

Kare ya da yuvarlak masalarda ise daha titiz davranarak aklınızda canlanan o görüntüye kavuşabilirsiniz. Mektup şeklinde katlayarak yerleştireceğiniz runnerların bu şekilde sarkmasını ve ölçüsüz durmasını engelleyebilirsiniz. Yuvarlak masalarda runner masa örtüleri genellikle çapraz olacak şekilde tercih edilmektedir. 

Runner çeşitleri

YEMEK MASALARINDA RUNNER NASIL KULLANILIR?

Alışılmışın aksine daha farklı bir bakış açısı elde etmek isterseniz; göz önünde olmasını istediğiniz runnerın altına daha açık tonlarda daha bir masa örtüsü kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Runner kullanımı

Eğer ahşabın doğallığının hakim olduğu bir yemek masanız varsa hiç masa örtüsü sermeden direkt runner kullanabilirsiniz. 

Runner modelleri

Runner serdiğiniz kısmın üzerine Amerikan servisler yerleştirmek de son yıllarda sıklıkla tercih edilen dekorasyon şekillerinden biridir. Tabak konulacak alanı vurgulayan Amerikan servisler, runner ile uyumlu seçildiğinde oldukça zarif görünecektir. 

Yemek masası dekorasyonu

RUNNER ÖRTÜLERDE NE TARZ KUMAŞLAR KULLANILIR?

Runnerlarda kullanılan kumaş türü, seçilen model ve tarza göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra; seçeceğiniz kumaş türünün mobilyalarınızın dokusuna uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. 

Runner kullanım alanları

Genellikle polyester kumaşın yoğunlukta kullanıldığı runner örtü modellerinde; keten dokulu çeşitlere de rastlayabilirsiniz. Sade ve doğal görünümüyle her tarz evde kullanılabilen keten runner masa örtüsü modelleri, zarifliği de vurgulamaktadır.

Runner kumaş türleri

Son dönemlerde oldukça popüler olan hasır ve keçe runner modelleri de evlerimizde sıklıkla yer almaktadır.

Hasır runner modeli

RUNNER ÖRTÜ KULLANILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yemek masalarınızda runner kullanmaya karar verdiyseniz dikkate almanız gereken ilk nokta runnerın masanızın genişliği ve uzunluğuna uyumlu olmasıdır. Masanızın boyutuna uygun olmayan bir runner, tüm odanızın atmosferini bir anda bozabilir.

Runner alırken dikkat edilmesi gerekenler

Renkli ve işlemeli masalarda daha sade runner masa örtüsü kullanmaya özen gösterirken sade masalarda hareketli seçimler yapabilirsiniz. 

Runner çeşit ve modelleri

Yemek odanızın tarzı ve rengine uygun runner masa örtüsü seçmelisiniz. Odanın bütünlüğünü bozacak uyumsuz seçimler yapmamaya dikkat etmelisiniz. 

Desenli runner modeli

Genellikle uyumlu renklerin bir arada kullanılması dekorasyonda şıklığı göz önüne çıkarmaktadır. Ancak yemek masalarınızda siyah ve beyazın benzersiz zıtlığını kullanabilirsiniz. 

Siyah beyaz runner modeli

RUNNER MODELLERİ NELERDİR?

Runnerların kenarlarında dantel işlemelere yer verebilirsiniz ya da püsküllü modellerle de farklı detayları canlandırabilirsiniz. 

Püsküllü runner modeli

Misafirlerinizi ağırlamak istediğiniz özel günlerde daha ağır motiflerin göze çarptığı desenli runnerlara yer verebilirsiniz. 

Taşlı runner modeli

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen