Cts. Nis 27th, 2024


Kocaeli İş Bayanları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) tarafından her yıl klasik olarak düzenlenen KOİDER Bazaar aktifliği birbirinden bedelli panelistleri iştirakçilerle buluşturdu. “Bin Bayan Gücü” mottosuyla Türk dünyasının teşebbüsçü iş bayanlarını ağırlayan programda “Dünya Ülkelerinde İhracatta Bayanın Yeri” ve “E- Ticarette İhracat Modelleri” isimli paneller gerçekleşti. Moderatörlüğünü ünlü televizyon sunucusu Celal Pir’in yaptığı panellerde Akyürek Makine A.Ş İdare Şurası Üyesi Gül Akyürek Balta, Alarko Holding İdare Heyeti Üyesi Leyla Alaton, Shopsa Kurumsal İrtibat ve Pazarlama Yöneticisi Nurdan Öztürk ve SEDEFED Lider Yardımcısı Fügen Toksü konuşmacı olarak katıldı.

 

“KADIN ROL MODEL SAYISI ARTMALI”

KOİDER Bazaar aktifliğinin ikinci gününde “Dünya Ülkelerinde İhracatta Bayanın Yeri” isimli panelin birinci konuşmacısı Akyürek Makine A.Ş İdare Şurası Üyesi Gül Akyürek Balta oldu. Balta, bayan endüstrici sayısını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Balta, “Öncelikli misyonumuz bayan endüstrici sayısını artırmak. Çukurova ülkemizin en değerli tarım bölgesi. Biz de besin eserleri üreten bir sanayi bölgesiyiz. Bölgemizdeki birçok teşebbüsçü bayanı tarımın endüstrileşmesi noktasında ve bayanın endüstride yer alması için teşvik ettik. Bir girişimcilik kıssası başlattık” dedi. Bir öbür konuşmacı Leyla Alaton ise bayanların aşikâr bir yere gelene kadar takviye görmesi gerektiğini lisana getirdi. Bayanlara olan takviyenin az olduğunu aktaran Alaton, “Kadın rol model çok az. Bayan rol model sayısı artmalı. Rol model çok olursa genç jenerasyon de etkilenir. Başarmak için ilham almak çok kıymetli. Birebir paraya sahip değiliz ancak tıpkı vakte sahibiz. Bu yüzden vaktinizi âlâ kullanın. Konfor alanınızdan çıkın ve harekete geçin. O vakit her şey size çok kolay gelecek” sözlerini kullandı. Panelin sonunda panelistlere plaket takdimi yapıldı.

 

“İŞ BAYANI KENDİNİ GÜZEL TABİR EDEBİLMELİ”

“E- Ticarette İhracat Modelleri” isimli panelde ise Shopsa Kurumsal Bağlantı ve Pazarlama Yöneticisi Nurdan Öztürk, Shopsa’nın kuruluş öyküsünü anlattı. Öztürk, Shopsa’nın Demet Sabancı başkanlığında bayan girişimcileri desteklemek için kurulduğunu söyledi. Öztürk, “Amacımız üreten bayanları iş dünyasında görünür kılmak ve ekonomik manada desteklemek. Shopsa ile üretici ve teşebbüsçü bayanların eserlerine aracılık ediyoruz. Ayrıyeten vergiden muaf meskende üretim yapan bayanlara da imkan sağlıyoruz” formunda konuştu. SEDEFED Lider Yardımcısı Fügen Toksü de dijital dünyanın günümüzdeki kıymetine değindi. Konuşmasında insanın her gün yeni bir şey öğrendiğini tabir eden Toksü, kelamlarını şöyle tamamladı: “Farklı mevzulara baktıkça farklı disiplinlerle farklı kültürleri geliştiriyoruz. Hepsinin ortak noktası ise dijital. Hayat artık dijital üzerine. Bir iş kadınıysanız bağlantınızın düzgün olması gerekiyor. Bu yüzden insanların bizi yanlışsız tanıması için kendimizi, eserimizi, hayatımızı dijitalde uygun söz edebilmeliyiz” Paneli dinleyen Doç. Dr. Figen Büyükakın, Öztürk ve Toksü’ye plaket takdim etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen