Per. May 2nd, 2024


Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıllardır konutlarına kavuşmayı bekleyen vatandaşlara ikili memnunluk yaşattı.  Lider Muhittin Böcek, 6 bin 500 metrekare alanda yapılacak Kepez ve Santral Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin temelini atarken, 450 hak sahibine de konutlarının anahtarlarını teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesinde hayata geçireceği Kapalı Pazar Yeri ve 450 hak sahibi için anahtar teslim merasimi düzenledi. Merasime Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Vilayet Lideri Nail Kamacı, Büyükşehir Belediye eski Lideri Bekir Kumbul, CHP Vilayet Bayan Kolları Lideri Nilüfer Deveci, CHP Kepez İlçe Lideri Gökhan Ölmez, meclis üyeleri, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘SÖZ MUHİTTİN BÖCEK SÖZÜ’ OLSAYDI BU MAĞDURİYET YAŞANMAZDI

Temel atma ve anahtar teslim merasiminde konuşan Lider Muhittin Böcek, Sur Yapı konusunda hak sahibi vatandaşların kendilerinden kaynaklanmayan bir mağduriyet yaşadığını söyledi. “Söz Muhittin Böcek Sözü’ olsaydı burada bu mağduriyet yaşanmazdı” diyen Lider Böcek, “Hak sahibi vatandaşlarımızın hakkı savunularak imza atılsaydı burada bunlar yaşanmazdı. Bu kelamı ben vermiş olsaydım seçimden 5 ay sonra hepiniz dairelerinizde oturuyor olurdunuz. Türkiye’de kentsel dönüşüm yok iken Konyaaltı Belediye Başkanlığım dönemimde gecekondu olan bir bölgede 629 daireyi gününde teslim ettirdim” sözlerini kullandı.

 

RANTA DÖNÜK DEĞİL HALKA DÖNÜK PROJELER ÜRETİYORUZ

Sur Yapı projesiyle ilgili bir çalışma yaptırdığını anlatan Lider Muhittin Böcek, “Projenin ayrıntılarını öğrenince şaşırdım kaldım. Biz ranta dönük değil, halka dönük projeler ürettik. Vatandaşlarımızın altındaki motosikleti, anaların altınlarını satarak aldıkları meskenlerine kavuşması ve haklarını savunmak için geldim. Yeri geldi birtakım politikler burada protesto etmeye geldi. Hangi hakla geliyorsunuz? Milletin yanında olacaksınız. Mağdurların ezilenlerin yanında olacaksınız. Buralara gelerek mağdur edebiyatı yapmayacaksınız. İnsanların hakkını koruyacaksınız Ranta dönük değil, halka dönük projeler gerçekleştireceksiniz” diye konuştu.

 

356 DAİRE TESLİM EDİLDİ

Bugün 450 vatandaşın daha meskenlerine kavuşacağı muştusunu veren Lider Muhittin Böcek, bugüne kadar 3 bin 456 daireyi teslim ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Yüklenici firma ile sizler için çok arbede ettim. Firma Eylül ayı kiralarını yatırmamıştı. Bu merasime gelmeden bir saat evvel firma ile görüştüm. Ben merasim alanına gidinceye kadar kiraların yatırılmasını istedim. 4 bin TL kiraları biraz evvel yatmış” dedi.

 

PAZAR YERİ 15 MART’TA BİTECEK

Proje alanı içinde 6 bin 500 metrekare alanda vatandaşların memnun ve huzurlu bir biçimde alışverişlerini yapabileceği hoş bir pazar yerinin inşaatına başlattıklarını belirten Lider Böcek, şunları söyledi: “Kapalı Pazar Yeri’nin inşaat mühleti 12 aydı. ANTEPE firmamızla görüşerek süreyi 6 aya indirdik. 15 Mart’ta kapalı pazar yerini bitiriyoruz. Ayrıyeten burada 32 dönüm alanda park yeri, sıhhat ocağı üzere projeleri kısa müddette hayata geçireceğiz. Maliyeti 60 milyon TL’yi bulacak projenin bölge halkına güzel olmasını diliyorum. Meskenlerine oturacak hak sahiplerine sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.”

 

ANAHTAR MUTLULUĞU

Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya da pazar yeri projesi ve teslim edilen anahtarla için Lider Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Küçükkaya, toplumsal donatı alanlarının kısa müddette başlayacak olmasından ötürü memnunluk duyduklarını söyledi. Konuşmalardan sonra ise Kepez ve Santral Mahalleri Kapalı Pazar Yeri’nin temeli Lider Muhittin Böcek,  iştirakçilerle birlikte atıldı. Daha sonra ise Lider Muhittin Böcek, temsili olarak kimi vatandaşlara anahtarlarını teslim etti. Yıllardır konutlarına kavuşmayı bekleyen vatandaşlar anahtarlarını aldıklarında büyük memnunluk yaşadı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen