Cts. Nis 27th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi mesken sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl 6.kez düzenlenen Fashion Prime – Dokuma, Hazır Giysi Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. İzmir’in moda bölümünde öne çıkışının etkeni olan moda fuarlarından Fashion Prime’ın kıymetine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Belediyemizin bu başarıda bir hissesinin olması belediyemiz için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu başarıyı daha uzun yıllar dokuma kesimimizle omuz omuza sürdürme kararındayız. Dokumacılık ve moda dalının kalbi hep İzmir’de atmaya devam edecek” dedi.

Moda, dokuma ve hazır giysi fuarlarıyla kesimde öne çıkan İzmir’in değerli fuarlarından olan  Fashion Prime – Dokuma, Hazır Giysi Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı 6.kez başladı. 17-19 Ekim tarihleri ortasında Fuar İzmir’de hazır giysi profesyonellerini buluşturacak fuarın açılışına konut sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer başta olmak üzere; İzmir Ticaret Odası Meclis Lideri Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası İdare Heyeti Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Lider Yardımcısı Çağlar Bağcı, Ege Giysi Sanayicileri Derneği İdare Şurası Lideri Hayati Ertuğrul, Moda Dokuma Konfeksiyoncular Endüstrici İşadamları Derneği İdare Heyeti Lideri Abdullah Salkım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, GÜZEL Parti İzmir Vilayet Lideri Sinan Bezircilioğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve derneklerin liderleri ile temsilcileri ve kesim profesyonelleri katıldı.

Soyer: “Birçok yeni fikir İzmir limanında doğmuş”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “İzmir 8500 yıllık tarihi boyunca Akdeniz’in en kıymetli ticaret ve liman kentlerinden biri olmuş. Yalnızca doğuda ve batıda bulunabilecek eserler değil… Birçok yeni fikir de İzmir limanında doğmuş ve buradan dünyaya yayılmış. Urla Klazomenai’de bulunan Anadolu’nun en eski zeytin işliği de, Kemalpaşa’da Ulucak Höyük’te bulunan ve tarihi 8 bin yıl öncesine uzanan birinci dokuma araçları da İzmir’in bu yaratıcı gücüne ayna tutuyor. Bugün İzmir’in yaratıcı gücünü büyüttüğümüz etkinliğimizde  bir ortadayız. Bu fuar 2019’dan beri 11 adet düzenlenen milletlerarası uzmanlık fuarlarından dört yıl içinde 30’a çıkarttığımız fuarlardan bir tanesi. Dokumacılık dalını dünyaya buluşturan, kentin iktisadını büyüten çok değerli bir fuar. Fashion Prime’ın bu yıl altıncısını düzenliyoruz ve gururla tabir etmeliyim ki bu fuar tamamlandığında dokuma dalımız çok daha güçlü ve başarılı bir hale gelmiş olacak. Belediyemizin bu başarıda bir hissesinin olması belediyemiz için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu başarıyı daha uzun yıllar dokumacılık bölümümüzle omuz omuza sürdürme kararındayız. Dokuma ve moda kesiminin kalbi ebediyen İzmir’de atmaya devam edecek” dedi.

“Sektöre büyük katkısı olacak”

Fuar hakkında bilgiler veren Lider Tunç Soyer, “Biliyorum ki moda bölümümüzün önündeki en kıymetli gayelerinden biri markalaşabilmek. Ülkemizin bu kesimdeki fevkalade gücünü, bu güçle gerçek orantıya sahip markalarla buluşturmak zorundayız. Fuarımızın markalaşma konusunda da bölümümüze değerli katkıları olacağına inanıyorum. Üretim kapasitemizi yüksek katma bedelli eserlere dönüştürmek için bunu başaracağız. Fashion Prime fuarımızda bu yıl, Türkiye’nin dört bir yanında toplam 161 iştirakçi firma yer alıyor. Yaklaşık 5 bin metrekare alanda 34 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Ülkemizin ve dünyanın külfetli periyotlardan bu vakitte fuarımız vesilesiyle yapılacak mutabakatların dalımıza büyük katkısı olacağından eminim” dedi. 

Hazır giysi dalı Fashion Prime’dan memnun

Moda Dokumacılık Konfeksiyoncular Endüstrici İşadamları Derneği İdare Konseyi Lideri Abdullah Salkım, fuarın dünyada bilinen bir fuar olmayı başardığını söyledi.  Ege Giysi Sanayicileri Derneği İdare Konseyi Lideri Hayati Ertuğrul, fuara dayanaklarını sürdüreceklerini ve güçbirliği yapmaya devam edeceklerini söyledi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Lider Yardımcısı Çağlar Bağcı, fuarın paydaşı olmaktan gurur duyduklarını, dayanağa devam edeceklerini kaydetti.  Ege Bölgesi Sanayi Odası İdare Şurası Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, fuarın İzmir’i dünyaya tanıttığını söz etti. İzmir Ticaret Odası Meclis Lideri Selami Özpoyraz ise düzenlendiği birinci yıldan beri fuarın büyüdüğünü ve kendini geliştirdiğini söyledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen