Paz. May 19th, 2024


Temelleri 1965 yılında merhum Özer Kayın tarafından atılan Çelsan, Manisa ve Muradiye OSB’deki fabrikalarında tarım makineleri bölümüne yönelik üretimleriyle dünyada birinci 5 firma ortasında yer alıyor.

Çelsan, tarım makinelerinin toprağa değen yedek kesimleri olan pulluk, diskler ve toprak havalandırma ekipmanları üzere 4 bin farklı eseri, sanayi 4.0 prensiplerine uygun olarak yüksek teknolojiyle üretiyor.

Kendi alanlarında dünyadaki birinci 5 firma ortasında yer aldıklarını belirten Çelsan İdare Şurası Lideri Alihan Ayaydın, “Şirketin üçüncü nesil yöneticisi olarak dedemizden aldığımız vizyon ve hizmet bayrağını her yıl yeni yatırımlar ve Ar-Ge çalışmalarıyla büyütüyoruz. Bir atölyeden başlayan üretim seyahatimize bugün Manisa ve Muradiye OSB’deki fabrikalarımızda 400 işçimizle devam ediyoruz. Muradiye fabrikamız 17, Manisa fabrikamız ise 28 dönüm toplam açık ve kapalı alana sahip. Tarım kesimine uygun esneklik ve dayanıklılıktaki bor çeliği kullanarak ısıl süreçle elde ettiğimiz 4 bin farklı eser kalemi bulunuyor. Yeni kurduğumuz fabrikayla birlikte ivme kazandık. Hem ciro hem de üretim manasında her yıl yaklaşık yüzde 40 oranında büyüyoruz. Yeni sınırlar kurmaya devam ediyoruz. Bölgede yeni fabrika alanı için arsa yatırımlarımız da devam ediyor” diye konuştu.

 

YALIN ÜRETİM MODELİ VERİMLİLİĞİ DE ARTIRIYOR

Rekabetçi piyasa şartlarına karşı Arge’ye, dijitalleşmeye ve otonom makine teknolojilerine yatırım yaptıklarını kaydeden Alihan Ayaydın, yalın üretim modeliyle verimliliği de artırdıklarını söyledi.

Ayaydın, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Manisa OSB’deki fabrikamızda Sanayi 4.0 sistemiyle ve otomasyon kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Otomasyon kullanmamızın bize ve tahlil ortağı olduğumuz firmalara kıymetli katkıları oldu. Yalın üretim ideolojisiyle üretim yapıyoruz. Bu bahiste danışmanlık da alıyoruz. Verimlilik odağıyla dijitalleşme süreçlerimiz de devam ediyor. Alanında önder olan dünya markalarına üretim yapıyoruz. Eserlerimizin kalite standardı yükseldi, insan yanlışı azaldı ve üretim süratimiz arttı. Uzman takımımız sayesinde alınan siparişleri istenilen vakitte üretebilmek üzere planlıyoruz. Eser sevkiyatları konusunda da süratimiz arttı.  Bölümde 58 yıllık esaslı bir geçmişe sahibiz. Her vakit yatırım ve üretim odağıyla, ülkemize katma bedel yaratan eserleri geliştirmek temel amacımız”

 

ÜRETİMİNİN YÜZDE 80’İNİ İHRAÇ EDİYOR

Üretimin yüzde 80’ini ihraç ettiklerine dikkat çeken Ayaydın, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Dünyada 6 kıtada 75 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ise kendi alanımızda pazar hissemiz yüzde 90 civarında. Kurumsallaşma maksadı doğrultusunda alanında tecrübeli profesyonel yöneticilerle çalışıyoruz. Ar- Ge’ye özel değer veriyoruz. Bu mevzuda uzman bir grup kurduk. Yıllardır tarım makineleri bölümünde edindiğimiz tecrübelerle birlikte standart eserlerin yanı sıra; müşterilerimiz teknik ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine nazaran özel tasarlanmış eserleri de üretiyoruz. Yıllardır en düzgün bildiğimiz işi kalite ve itimada odaklanarak yapmayı sürdürüyoruz”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen