Cum. May 3rd, 2024


PETRONAS Madeni Yağlar (PLI), elektrikli araç (EV) pazarı için özel olarak tasarlanmış sıvı tahlillerinin araştırılması, geliştirilmesi ve pazarlanmasını desteklemek gayesiyle yeni kurduğu Yeni Güçlü Araç (New Energy Vehicles) Sıvıları İş Ünitesinin lansmanını gerçekleştirdi.

 

Bu yeni ünite, EMEA genelinde elektrikli araçlara yönelik artan talebe direkt cevap vermek üzere oluşturuldu. Ünitenin yöneticiliği şirketin bir evvelki EMEA Pazarlama Yöneticisi James Mark tarafından üstlenilecek. 2022 yılında dünya genelinde satın alınan her yedi binek araçtan birinin elektrikli araç olması, 2021 yılına nazaran satışlarda %60 oranında bir artış manasına geliyor. Bu sayı, emisyonları azaltmaya yönelik Avrupa Birliği Mevzuatı ve Teşviklerinin yanı sıra tüketicilerin daha sürdürülebilir araç kullanma eğilimiyle birlikte artmaya devam edecek.

 

Elektrikli araçların yaygınlaşması, otomotiv ve madeni yağ sanayisi için yeni zorluklar ortaya koyuyor. PETRONAS Madeni Yağlar, bu segmentte kilit kıymete sahip global oyuncu olmak ve müşteri gereksinimlerini karşılayan yüksek performanslı tahliller sunmak için yatırım yapma kararlılığını koruyor.

 

Yeni iş ünitesinin lansmanı, elektrikli araç segmentine yönelik güçlü teknik kabiliyetler oluşturmanın yanı sıra, PETRONAS Madeni Yağlar’ın pazar önderi PETRONAS Iona KONUT eser yelpazesiyle yarattığı ivme üzerine inşa ettiği mühendisliğin bir sonraki evresine yönelik attığı adımı simgeliyor. PLI, elektrikli araçların benimsenmesinde müşterilerine yardımcı olmak ve içten yanmalı motorlardan (ICE) elektrikli araçlara geçişle ortaya çıkan güç dönüşümüne hazırlanmak için kapsamlı madeni yağ uzmanlığından daha fazla yararlanmaya kararlı.

 

PLI Yeni Güçlü Araç (NEV) Sıvıları İş Ünitesi Yöneticisi James Mark, şunları söyledi: “Yollarda her biri farklı gereksinimlere ve performans ihtiyaçlarına sahip, eskisinden çok daha fazla araç çeşidi gördüğümüz otomotiv sanayisi için heyecan verici bir çağı yaşıyoruz. Yarının elektrikli araç sıvı tahlillerini bugünden tasarlamak üzere araştırma ve geliştirme gruplarımıza liderlik etmekten heyecan duyuyorum. PLI’ın Yeni Güçlü Araç (NEV) İşini büyüterek bu segmentte kıymetli bir global oyuncu haline gelmeyi dört gözle bekliyorum.”

 

PETRONAS Madeni Yağlar (PLI) Küme Pazarlama ve Küme Müşteri Harikalığı Yöneticisi Alessandro Orsini de şu yorumda bulundu: “PETRONAS Madeni Yağlar’ın maksadı Elektrikli Araç Sıvı Tahlilleri bölümünde en düzgün oyuncu olmak. Takımımız bizi bu maksada taşıyacak bir katalizör misyonu üstlenecektir. James’in tecrübesi, şirketin sürdürülebilir bir mobilite geleceğine yönelik bedel tekliflerini faal bir halde hızlandırmak ve global olarak başarılı bir Yeni Güçlü Araç Sıvıları oyuncusu olmak için çok kıymetli olacaktır.”

 

PETRONAS Lubricants International – PETRONAS Madeni Yağlar Hakkında:

 

PETRONAS Madeni Yağlar (Petronas Lubricants International), Malezyalı dinamik global güç şirketi PETRONAS’ın madeni yağ üretim ve pazarlama iş koludur. 2008 yılında kurulan ve kökleri 1912 yılına kadar dayanan PETRONAS Lubricants International, global çapta 100’den fazla pazarda faaliyetlerini sürdürerek, yüksek nitelikli otomotiv ve endüstriyel madeni yağ eserleri üretmekte ve pazarlamaktadır. Merkezi Kuala Lumpur’da bulunan PETRONAS Madeni Yağlar, Torino-İtalya, Belo Horizonte-Brezilya, Pekin-Çin ve Şikago-ABD’deki Bölge Merkezlerinin yansıra 1993 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir.

PETRONAS Madeni Yağlar-PLI, PETRONAS’ın Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Grubu ile iştirakinin gerisindeki teknik kaynaktır ve Gümüş Oklara güç sağlamak için özel olarak hazırlanan yağ, yakıt ve şanzıman sıvılarını içeren Sıvı Teknolojisi Çözümleri’nin (Fluid Technology Solutions™) tasarım, geliştirilmesi ve sunulmasından sorumludur.

Sürdürülebilir bir gelecek için hayatları zenginleştiren ilerici bir güç ve tahlil ortağıyız. İşimizi topluma ve etrafa olumlu katkıda bulunacak formda yürütme ve büyütme taahhüdümüz devam ediyor.

PLI, her muhtaçlığa özel tahliller sunan, bölümün ön saflarında yer alan başkan global madeni yağ şirketlerinden biri olarak agresif bir iş büyüme stratejisi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen pli-petronas.com adresini ziyaret edin.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen