Sal. Nis 30th, 2024


Huawei Türkiye, 26 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen 2023 İş Ortakları Doruğu kapsamında, birlikte çalıştığı şirketler ve müşterileriyle bir ortaya geldi. Şirketin birçok farklı alanda faaliyet gösteren iş ortaklarının ve dal profesyonellerinin katıldığı dorukta, Huawei’in son periyottaki büyüme performansı ve bu yükseliş sürecine Huawei iş ortaklarının yaptığı katkı ele alındı.

Huawei, 26 Ekim’de Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Huawei Türkiye İş Ortakları Zirvesi’nde, birçok alanda birlikte çalıştığı şirketlerin temsilcileriyle bir ortaya geldi. Huawei’in iş geliştirme stratejilerini ve yeni trendleri iş ortaklarıyla paylaşmak, şirketin marka prestijine katkıda bulunacak projelere birlikte imza atmak ve iş birliğine dayalı karşılıklı itimadı daha da güçlendirmek, tepenin temel maksatları ortasındaydı.  

 

Kaya Shi: Türkiye’ye duyduğumuz itimatla büyümeye devam ediyoruz

‘Fırsat, Ekosistem, Bütünlük, Dijitalleşme’ temasıyla hayata geçirilen doruğun açılış konuşmasını Huawei Türkiye Genel Müdür Kaya Shi gerçekleştirdi. Shi, 2022 yılının Huawei için kıymetli bir dönüm noktası olduğunu vurgularken, yıllık bazda 92,4 milyar dolar gelirle, istikrarlı bir finansal performans sergilediklerinin altını çizdi.

Kaya Shi kelamlarının devamında, “Dijital güç ve bulut üzere yeni servislerimiz büyümeye devam ediyor. Ar-Ge’ye de değerli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, yıllık gelirimizin %25’inden fazlasına tekabül eden 2,3 milyar doların üzerinde bir bütçeyi Ar-Ge’ye ayırdık. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz başarılı projeler, şu ana kadar 30’dan fazla ülkede uygulandı. Türkiye’de 21 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bugün, %95’i lokal çalışanlarımız olmak üzere toplam 1.700 çalışanımız bulunuyor. Lokal üretim tesisimizde bugüne dek 150.000’den fazla yerelleştirilmiş eserin sevkiyatını gerçekleştirdik. Türkiye’deki yabancı sermayeli kuruluşlar ortasında lokal olarak bulut altyapısı kuran birinci ve tek şirket olarak, mahallî bulut hizmetini resmi olarak başlattık. Tüm bunlar Huawei’in Türkiye pazarına duyduğu inancı ve dikkatli idare konusundaki kararlılığını gösteriyor” dedi.

Tüm bu başarımların yalnızca Huawei’in özverili çalışmalarından değil, tıpkı vakitte Huawei müşterilerinin ve ortaklarının takviyesinden kaynaklandığının da altını çizen Kaya Shi, “Şirketimize duyduğu itimatla bizlere yeni fırsatlar sunan, açık ve kapsayıcı bir ülke olan Türkiye’ye bilhassa teşekkür etmek istiyorum. ‘Türkiye’de, Türkiye için’ yaklaşımıyla işbirliklerimizi sürdürerek, daha yeşil ve akıllı bir ekosistem için çalışmaya devam edeceğiz. Huawei, iş ortaklarının proje idaresi yeteneklerini ve operasyonel verimliliklerini geliştirmelerine dayanak olmayı sürdürecektir” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği İktisat ve Ticaret Bakanlığı Müşaviri Dr. Liu Yuhua ise konuşmasında şu tabirlere yer verdi, “Huawei Türkiye, Türkiye’deki Çinli şirketler için sadece bir örnek değil, birebir vakitte Çin-Türkiye dostluk bağlantısının elçisidir. 21 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Huawei, mahallî iş ortaklarıyla birlikte bilişim ekosistemini geliştirmeye ve sanayi zincirini genişletmeye çaba gösteriyor. Şirket, süratli gelişimini sürdürürken, Türk toplumu için de değerli çalışmalarda bulunuyor. Huawei Türkiye, Nesil ve Yol İnisiyatifi rehberliğinde pazarın durumunu ve gidişatını yakından takip ederek, lokal tedarikçilerle işbirliğini güçlendirmekte, sanayi zincirinin sağlıklı gelişimini desteklemek, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için, mahallî iş ortaklarıyla birlikte çalışmaktadır. Çin-Türkiye işbirliğinin derinleştirerek, ‘Kuşak ve Yol İnisiyatifi işbirliğiyle kazan-kazan unsurunu benimsemektedir.”

Huawei Avrupa Bölge Lider Yardımcısı ve Teslimat, Servis Ünitesi Bölge Lideri John Peng ise konuşmasına, “Huawei’ye sağladığınız takviye ve fevkalâde katkılarınız için teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Jun şunları kaydetti; “Son birkaç yıl epey sıkıntı geçti. Salgın ve zelzele felaketi ile birçok açıdan sıkıntı günler geçirdik. Bilhassa zelzele sürecinde gösterdiğiniz uğraşlarla birçok yararlı operasyonu birlikte gerçekleştirdik. Bugün, tüm iş ortaklarımızın Huawei’in iş geliştirme eğilimini, bilhassa de gelişmiş ve yenilikçi teknolojilere yönelik yatırımlarını açıkça anlamalarını sağlamak için ‘Fırsat, Ekosistem, Bütünlük ve Dijitalleşme’ kavramlarına odaklandık. Huawei’in eserleri, tahlilleri ve teslimat modelleri üzere farklı perspektiflerden şirketimizin iş geliştirme trendlerini paylaştık. Bilişim alanında yüksek kaliteli, verimli ve sağlam projeleri birlikte geliştirmeye devam edeceğiz.”  

Huawei Türkiye İş Ortakları Zirvesi’ne 80’in üzerinde şirketten yaklaşık 200 dal profesyoneli katıldı. Aktifliğin sonunda, başarılı iş ortaklarına mükafatları, Huawei yöneticileri tarafından takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen