Per. May 2nd, 2024

ING Türkiye ve ING Leasing’den EBRD ile 100 milyon euro ve 5 milyon ABD doları kredi anlaşması

ING Türkiye ve ING Leasing,  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile toplam 100 milyon euro ve 5 milyon ABD doları meblağında kredi mutabakatları imzaladı.  ING ve EBRD ortasında Türkiye’deki birinci fonlama süreci olan bu iş birliği kapsamında sağlanan kaynak ile sürdürülebilirlik odaklı iktisat yatırımlarına ve bayan işletmelerine yönelik finansman dayanağının artırılması hedefleniyor. ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay “Sürdürülebilirlikte Türkiye’de kurumsal bankacılıkta aksiyon önderi olma gayemiz doğrultusunda, pozisyonumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. EBRD ile iş birliğimizin daha yeşil, kapsayıcı bir geleceğe ulaşmada ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.  EBRD Türkiye Lider Vekili Oksana Yavorskaya, “ING Türkiye ve ING Leasing’i iş ortağı olarak kazanmaktan memnunluk duyuyor, ülkenin ve bölgenin daha yeşil bir geleceğe yanlışsız ilerlemesine dayanak olacak uzun vadeli bir iş birliği gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye aktardı.

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezinde konumlayan ING Türkiye,  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Yeşil İktisat Finansman Programı (GEFF) ve Bayan İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Dayanağı Programı (WiB) kapsamında toplam 95 milyon euro ve 5 milyon ABD doları fiyatında, ING Leasing ise GEFF kapsamında 5 milyon euro fiyatında kredi mutabakatları imzaladı. Sağlanan bu kaynaklar ile sürdürülebilirlik odaklı iktisat yatırımlarına  ve bayan işletmelerine yönelik finansman dayanağının artırılması hedefleniyor.

EBRD’nin GEFF ve WiB programlarını birlikte sunduğu bu finansman, ING Türkiye ve ING Leasing ile EBRD ortasında gerçekleştirilen birinci fonlama süreci olma özelliğini de taşıyor. ING Türkiye, bu mutabakat kapsamında sağlanacak fonların yaklaşık 85 milyon euroluk kısmını sürdürülebilirlik odaklı iktisat yatırımlarını, 15 milyon euroluk kısmını ise bayan öncülüğünde yönetilen KOBİ’lerin güçlendirilmesini desteklemek gayesiyle kullandıracak. ING Leasing ise, bu yeni  kaynağı GEFF kriterlerine uygun olarak müşterilerine sunacak.  

Ayşegül Akay: Sürdürülebilirlikte Türkiye’de kurumsal bankacılıktaki pozisyonumuzu güçlendiriyoruz.

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede finans kesiminin değerli bir rolü olduğunu aktaran ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay şunları söyledi: “Sürdürülebilirlikte güçlü temeller inşa ediyor ve sürdürülebilirliği stratejik önceliklerimizden biri olarak konumluyoruz. Sürdürülebilirliğe geçişi destekleme konusunda bankacılık dalında önder olma maksadıyla ilerliyoruz.  Global uzmanlık ve tecrübemizi ülkemize aktararak müşterilerimizin yerli ve milletlerarası piyasalarda finansman kaynaklarına ulaşmalarına takviye oluyoruz. Sürdürülebilirlikte Türkiye’de kurumsal bankacılıkta aksiyon başkanı olma gayemiz doğrultusunda, pozisyonumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Farklı danışmanlık ve finansman rolleriyle yeşil iktisada geçişi desteklerken, birebir vakitte iş hayatında bayanların güçlendirilmesini de önemsiyoruz. Bu kapsamda, EBRD ile başlattığımız bu iş birliğimizi hayli bedelli buluyor, sağlanan kaynağın, ticari bankacılık ve KOBİ segmentlerine yönelik desteğimizin genişletilmesine ve daha yeşil, kapsayıcı bir geleceğe ulaşmada ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Oksana Yavorskaya: ING Türkiye ve ING Leasing’i iş ortağı olarak kazanmaktan memnunluk duyuyoruz.

EBRD Türkiye Lider Vekili Oksana Yavorskaya ise mutabakatlar özelinde şunları söyledi: “Bu süreçler ülkedeki iki temel gayemizi pekiştiriyor; yeşil iktisada geçişi destekliyor ve daha kapsayıcı bir KOBİ ekosistemi için bayanlara yönelik fırsatları genişletiyor. Bu manada, ING Türkiye ve ING Leasing’i iş ortağı olarak kazanmaktan memnunluk duyuyor, ülkenin ve bölgenin daha yeşil, dirençli bir geleceğe hakikat ilerlemesine takviye olacak uzun vadeli bir iş birliği gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen