Pts. May 6th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları 26 yaşında. 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Kentin Tiyatrosu, 26 yıldır Kocaeli’nin kültürel hayatına zenginlik katıyor. Kent Tiyatrosu 26 yaşına özel olarak 7 dönemdir sahnelenen “Fareler ve İnsanlar” isimli oyunu 100’üncü defa sanatseverlerle buluştu.

 

26’NCI YILA ÖZEL 100. OYUN

Tiyatro yapıtları aracılığıyla izleyicilere sanatsal tecrübeler sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları 26. yaşını kutluyor. 1997 yılında kurulan ve Kocaeli’nin kültürel ömrüne zenginlik katan Kentin Tiyatrosu, 26. Yaşa özel 7 dönemdir sahnelenen “Fareler ve İnsanlar” isimli oyunu 100’üncü sefer seyirciyle buluşturdu.

 

SALON DOLDU

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galayı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Aydın Sigalı’nın eşi Dinçer Sigalı ve vatandaşlar izledi.

 

“FARELER VE İNSANLAR” YÜZÜNCÜ TEMSİLİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

7 dönemdir sahnelenmeye devam eden oyunda;  George ve Lennie’nin kıssası anlatılır. İki yakın arkadaş olan George ve Lennie, hayatlarını kazanabilmek için daima çiftliklerde çalışırlar. İkisinin de hayali bir çiftliğe sahip olabilmek ve kendi ömürlerini kurmaktır. Yıllardır kurdukları hayale tam ulaşmak üzereyken, ansızın gelişen bir olay, onları bu durumdan yoksun bırakır.

 

“ŞEHİR TİYATROLARI OLARAK MUTLUYUZ”

100’üncü kere seyirciyle buluşan “Fareler ve İnsanlar” oyun sonunda ayakta alkışlandı. Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Aydın Sigalı; “Bu bizim ikinci 100. Temsilini gerçekleştiren oyunumuz. Kent Tiyatroları sanatkarı Seçil Keyifli Oğuz’un kaleme aldığı ve 10 yıl evvel sahnelemeye başladığı ‘Kurdela Ya Da Artı Sonsuz’ isimli oyun 100’üncü sefer sanatseverlerle buluşmuştu. Kent Tiyatroları olarak memnunuz. Bugün 26. Yaşımızı kutluyoruz. Çok eserler sahneledik. İnşallah daha hoş yapıtlarla bu dönemi kapatacağız” dedi.

 

“YENİ MÜKAFATLAR BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın; “Bugün çok hoş bir eser izledik. Kent Tiyatrolarımız kıymetli yapıtları kentle sanatseverlerle buluşturuyor. Yakın vakitte Vişne Bahçesi oyunuyla bir ödül kazandılar. 26’ncı yaşlarını tebrik ediyorum. İnşallah yeni mükafatları kendilerinden bekliyoruz” dedi. Konuşmaların akabinde tüm grup 26’ncı yıl pastasını kesti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen