Cts. May 18th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’de yaşayanların hayatını kolaylaştıran Alo 153 Davet Merkezinde misyon yapan operatörlerinin iş ömür fonksiyonelliğinin yükselmesi, vatandaşla bağlantı konusunda aktifliğinin artması gayesiyle “Psikolojik Sağlamlık Geliştirme Programı Eğitimi” düzenledi. Psikolog Başak Aslan tarafından belediye meclis salonunda 46 davet merkezi operatörüne eğitim verildi. Keyifli geçen eğitimden işçi mutlu ayrıldı.

ZORLU ÖMÜR MARİFETLERİ KAZANMAK

İnsan Kaynakları Ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde

153 Davet Merkezi operatörlerinin; duygusal ve davranışsal sıkıntıları çözerek ruh sıhhatini geliştirmeye, güzelleştirmeye ve muhafazaya yönelik teknikler, olumlu gelişimlerini sürdürebilmek, güçlü yaşamsal zahmetlerle sağlıklı bir formda başa çıkabilme hünerlerini kazandırmak amaçlandı. Psikolog Başak Aslan’ın verdiği eğitimde; ‘’Psikolojik sağlamlık nedir? Ruhsal sağlamlığı yüksek bireylerin ortak özellikleri, ruhsal sağlamlığı arttırmak için neler yapılmalı? kendini fark etmek, kendimiz için neler yapabiliriz? sağlıklı olmak nedir? motivasyon, bağların gücünden faydalanmak, tesirli bağlantı, öfke ve denetimi, kriz idaresi ve problemlerle başa çıkma, kendine paha vermek husus başlıklarına yer verildi.

 

‘DEĞİŞTİREBİLECEKLERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZ İÇİN CESARET’’

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gün boyunca süren ve hayli keyifli ve eğlenceli geçen eğitimde psikolog Başak Aslan, her şeyin evvel insanın kendisini sevmesiyle başladığına dikkat çekti. Aslan, “Değiştirebileceğiniz şeyleri değiştirebilmeniz için yürek, şimdilik değiştirmeyecekleriniz için sabır, hiçbir vakit değiştiremeyecekleriniz için kabullenme gücü, neyi ne vakit değiştirebileceğinizi ya da değiştiremeyeceğinizi bilebilmeniz için de akıl diliyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen