Per. Nis 25th, 2024


16-19 Kasım tarihleri ortasında Milletlerarası Sezai Karakoç Günleri düzenleyecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öncesinde farklı etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ‘Sezai Karakoç Yeti Bilgi Yarışması’ düzenlendi. Yarı finalistleri belirlendiği yarışın finali 16-19 Kasım tarihleri ortasında Memleketler arası Sezai Karakoç Günlerinde yapılacak.

 

SEZAİ KARAKOÇ GÜNLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 16 Kasım 2021 yılında ortamızdan ayrılan Türk edebiyat ve fikir dünyasının değerli isimlerinden biri olan Sezai Karakoç ismine 16-19 Kasım tarihleri ortasında Milletlerarası Sezai Karakoç Günleri gerçekleştirecek. Sezai Karakoç’un fikirleri farklı başlıklar altında müzakereye açılacağı aktiflik öncesinde farklı çalışmalarda yapılıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünün takviyesiyle ‘Sezai Karakoç Yeti Bilgi Yarışması’ düzenlendi.

 

ÖĞRENCİLER SEZAİ KARAKOÇ’UN ÜÇ KİTABINI OKUDU

İzmit Atılım Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen ‘Sezai Karakoç Yeti Bilgi Yarışması’ 3 kategoride gerçekleştirildi. Kadrolar 2 öğretmen ve 1 danışman öğretmen tarafından oluşturuldu. Okulların oluşturduğu kadrolarda yer alan öğrenciler Sezai Karakoç’un Diriliş Jenerasyonunun Amentüsü, Yitik Cennet ve Hızırla Kırk Saat kitaplarını okuması istendi.

 

3 KATEGORİDE BİLGİ YARIŞMASI

Gençlerin Sezai Karakoç’u öğrenmesi için yapılan bilgi yarışına 83 kadro katıldı. 3 kategoride gerçekleştirilen aktifliğin bilgi yarışında Sezai Karakoç’un hayatı ve yapıtları, Tabu Müsabakasında Sezai Karakoç’un yapıtlarında yer alan kavramları, Söz Oyunu kategorisinde ise Sezai Karakoç’un sözlerin yer aldığı sorular öğrenciler tarafından cevaplandı.

 

FİNAL KONGRE MERKEZİNDE

Öğrencilerin yaratıcılık başta olmak üzere eleştirel niyet, grup çalışması ve irtibat kurma maharetlerini geliştirmek için düzenlenen ‘Sezai Karakoç Yeti Bilgi Yarışmasında’ 4 grup finale kaldı. Yarışın finali 16-19 Kasım tarihleri ortasında düzenlenecek olan Milletlerarası Sezai Karakoç Günleri kapsamında 15 Kasım Çarşamba günü saat 13.00 da Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen