Cts. Nis 27th, 2024


2017 yılından bu yana iş dünyasında ekonomik gelişim ve işbirliği sağlamak için örnek çalışmalar yürüten  Tüm Kalkınma ve Teşebbüsçü İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) yapılanmasını süratle tamamlayan İzmir Vilayet Başkanlığı ile amaç büyüttü.

Genç bir endüstrici ve iş insanı olarak TÜMKİAD İzmir Vilayet Başkanlığı misyonunu üstlenen Ahmet Kirazdiken, İzmir ile birlikte yurt genelinde 42 şubeye ulaşan derneğin, kent ve Ege Bölgesi için değerli ekonomik kazanımlar sağlayacağını söyledi. 

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kirazdiken, “TÜMKİAD 2017 yılında iş insanı Nihat Tanrıkulu tarafından kuruldu. Derneğimiz 81 vilayetten getirilen toprakların karıştırıldığı ve Çanakkale’de 57’nci Alayda dikilen bir fidanla temelleri atılan özel bir sivil toplum kuruluşudur. TÜMKİAD, günümüzde birçok dernek ve STK’dan farklı olarak hiçbir siyasi görüş yahut oluşumdan gücünü almayan bir kurumdur. Bizler Türk iş insanları olarak her görüşe saygılı bir biçimde ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz. Emelimiz, dernek çatısı altında elde ettiğimiz güçbirliği doğrultusunda ticari ve ekonomik gelişimin birer paydaşı olmak. Türkiye çapında ticari işbirliklerini geliştirerek yeni fırsatlar yaratmak için farklı daldan üyelerimizin güçlü potansiyeli ve sağlayacağı sinerjiyle ses getirecek çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

 

İŞ İNSANLARININ SESİ OLACAĞIZ

Sektörel sıkıntıları aşmak ve iş insanlarının sesini duyurmak için harekete geçtiklerini lisana getiren Ahmet Kirazdiken, kelamlarına şöyle devam etti: “İş insanlarının üst seviyede temsil edildiği Ticaret Odaları, Esnaf Sanatkar Odaları üzere mesleksel kurumlarda da aktif rol alıyoruz. Kesimin paydaşları olarak yaşanan dertleri güzel biliyoruz. Bunların çözülmesi için en yetkili mercilerle temas halindeyiz. İş hayatındaki meselelerin çözülmesi aslında çok güç değil, bunun için ilgili mercilere hazırladığımız raporlarla kendi tahlil tekliflerimizi de iletiyoruz”

 

İZMİR’İN GERÇEK POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

İzmir’in tıpkı TÜMKİAD üzere farklı özellikleri ve nitelikleri barındıran bir marka kent olduğuna dikkat çeken Ahmet Kirazdiken, “Kentin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ticari işbirliklerinin önünü açmak, yaşanan sektörel problemleri çözmek için yola çıktık. Bunun için bireylerin ekonomik gücüne bakmaksızın niteliklerini ve sağladığı katkıyı ön plana alarak kıymetlendirme yapıyoruz. Bayraklı’daki Vilayet Başkanlığımızı da kısa müddet içinde hizmete açacağız. Şu anda 12 kişilik idare konseyimiz ve yeni üyelerimizle birlikte güçlenmeye devam ediyoruz. Ne keyifli ki, hem idare heyetimizde hem de üyelerimiz ortasında bayan iş insanlarının sayısı çok fazla. 25 – 45 yaş aralığında genç bir takımız. Ülkemizin geleceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

 

TÜM BÖLÜMLERİ KUCAKLAYAN İŞTİRAKÇİ YAPI

Farklı bölüm temsilcilerinden oluşan geniş bir üye profiline sahip olduklarını kaydeden Ahmet Kirazdiken, şunları söyledi:  “TÜMKİAD olarak İzmir’de iş dünyası için dernek bünyesinde 81 başka ticari komite oluşturarak farklı bölümlerin nabzını tutacağız. İhracatçı, endüstrici ve hizmet bölümünde olanlar, velhasıl çabucak hemen her dalın yaşadığı problemler var. Bu sıkıntılara daima birlikte tahlil arayacağız. Bunların hakikat anlatılması ve yetkililere iletilmesi gerekiyor. 2024 yılı sonuna kadar İzmir’in tüm ilçelerinde birer temsilcilik açmayı planlıyoruz. İzmir Vilayet Başkanlığı olarak kentimizin farklı ilçelerinde de ticari faaliyet ve işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalara başladık. TÜMKİAD İzmir Vilayet Başkanlığı olarak Ege Bölgesi’ndeki öbür vilayetlerde kurulacak yeni şubelerimizle birlikte yapılanmamızı tamamlamayı hedefliyoruz” 

İZMİR’DE BİN KİŞİLİK GÖRKEMLİ AÇILIŞ KONGRESİ

25 Kasım’da İzmir’de Kaya Termal Otel’de bin kişilik görkemli bir açılış kongresine hazırlandıklarını belirten TÜMKİAD İzmir Vilayet Lideri Ahmet Kirazdiken, “Yurt genelindeki 41 şubemizden iş insanlarının yanı sıra; İzmir’in önde gelen mülki yönetim amirleri, STK ve iş dünyası temsilcilerinin bir ortaya geleceği bu geniş iştirakçi toplantı için hazırlıklarımızı tüm süratiyle sürdürüyoruz. O toplantıda idare heyetimizi da tanıtacağız. İzmirimiz için belirlediğimiz yol haritasını da bedelli katılımcılarımızla paylaşacağız” dedi.

TÜMKİAD İzmir Vilayet Lideri Ahmet Kirazdiken 1996 Uşak doğumlu Orta ve lise tahsilini Fransa’da tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Memleketler arası Alakalar Mezunu Parisa Group İdare Şurası Lideri olarak misyon yapıyor. Âlâ derecede Fransızca ve İspanyolca biliyor

Resimaltı (soldan sağa) Teşkilat Lideri Murat Güngör, TÜMKİAD İzmir Vilayet Lideri Ahmet Kirazdiken ve TÜMKİAD İdare Heyeti Lideri Nihat Tanrıkulu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen