Pts. May 6th, 2024

UCLG LİDERİ ALTAY: “İSRAİL ACIMASIZ BİR SOYKIRIMA İMZA ATIYOR”

 

Birleşmiş Kentler ve Mahallî İdareler Dünya Teşkilatı Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Şanlıurfa’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Lokal İdareler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Fevkalâde Genel Şura Toplantısı’na katıldı. Toplantıda İsrail’in Filistin’de yaptığı zulme bu kere Şanlıurfa’dan reaksiyon gösteren Lider Altay, “İsrail, çocuklar başta olmak üzere bayan, yaşlı, genç demeden acımasız bir soykırıma imza atıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimiz tüm kurumlarıyla bölgede barış ikliminin tesisi için gereken her türlü adımı atmaktan bir an dahi geri durmuyor. Dayanağımız, kalbimiz dün olduğu üzere bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındadır” dedi.


Birleşmiş Kentler ve Lokal İdareler Dünya Teşkilatı (UCLG) Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Mahallî İdareler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Harikulâde Genel Heyet Toplantısı’na katıldı. 

UCLG-MEWA İnanılmaz Genel Heyet Toplantısı, “Kentsel Tahlillere Öncü Olmak” temasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde gerçekleştirildi. 

UCLG Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, UCLG’nin mahallî idareler ortasında iş birliğini, kardeşliği, birlik ve beraberliği geliştirmek, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütmek üzere kıymetli faaliyetler sürdürdüğünü söyledi.

“CUMHURİYETİ’NİN 100. YILINDA UCLG BAŞKANLIĞININ TÜRKİYE’DE OLMASININ GURUNU YAŞIYORUZ”

Cumhuriyetin 100. yılında UCLG’nin devir başkanlığının Türkiye’de olmasının gurunu yaşadıklarını vurgulayan Lider Altay, Konya’da gerçekleşen ve UCLG başkanlığını devraldıkları Dünya Kurulu toplantısında kent diplomasinin en hoş örneklerinden birinin sergilendiğini belirtti. Konuşmasında dünya kentlerinin yaşadığı meselelere da dikkati çeken Lider Altay; “Dünya kentleri günümüzde pek çok problemle gayret etmektedir. Karşı karşıya kaldığımız problemlerin kimileri iklim krizi, yoksulluk, adaletsizlik, gelir dağılımındaki dengesizlik ve yeni savaşların bir sonucu olarak mülteci krizleridir. Bu türlü öncelikli gündemlere ayrılması gereken kaynaklar ne yazık ki insanları hayatlarından ve yerlerinden etmek için harcanmaktadır. Lakin bizim insanların hayallerini ve kentlerini yıkan savaşlar için ayıracak en küçük bir kaynağımız dahi yoktur” diye konuştu.

“DÜNYADAKİ TÜM KENTLERDE KALICI BARIŞ İÇİN UĞRAŞLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Bütün dünyanın, insanlığın gözleri önünde gerçekleşen tarihin en büyük soykırımlardan birine sessiz kaldığını lisana getiren Lider Altay şöyle devam etti: “İsrail, çocuklar başta olmak üzere bayan, yaşlı, genç demeden acımasız bir soykırıma imza atıyor. İsrail’in milletlerarası temel insan haklarına karşıt biçimde işgal ve soykırım hareketlerini bir defa daha en net biçimde kınıyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar her türlü haksızlık ve adaletsizlik karşısında güçlü bir efor ve hal sergilerken Filistin sorununda de bu hali sürdürüyor ve oradaki zulmü durdurmak için büyük bir uğraş gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimiz tüm kurumlarıyla bölgede ateşkesin sağlanması ve barış ikliminin tesis edilmesi için gereken her türlü adımı atmaktan bir an dahi geri durmuyor. Ümit ediyorum ki Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadıkları bu hadiseler bir an önce son bulur. Dualarımız ve dayanağımız kalbimiz dün olduğu üzere bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Başta Filistin ve Ukrayna olmak üzere dünyadaki tüm kentlerde barışın kalıcı tesisi için de çabalarımızı sürdüreceğiz.”

“KENTLERİMİZİ DAHA GÜÇLÜ YARINLARA TAŞIMANIN ÇABASI İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise dünyanın her kentinde sürdürülebilir ve yenilikçi belediye siyasetlerinin büyük değer taşıdığını söyledi.

Son yıllarda dünya genelinde büyük afetlerin yaşandığını anımsatan Duman, “Pandemi, sarsıntı, sel ve savaş üzere felaketler kent sakinlerini çaresiz bırakmaktadır. Bizler halka en yakın idare topluluğu olarak bu vakitlerde vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmeli, geçmişten gelen mirasımızla birlikte elimizdeki dataları de göz önünde bulundurarak kentlerimizi daha güçlü yarınlara taşımanın çabası içerisinde olmalıyız” tabirlerini kullandı.

Programa; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Lideri Zeynel Abidin Beyazgül, Girne Belediye Lideri Murat Şenkul ile Türkiye’den ve yurt dışından birçok belediye lideri ve belediye lider yardımcısı katıldı.

İki gün boyunca çeşitli oturumların düzenleneceği UCLG-MEWA Toplantısı’nda belediye liderleri gelecek devirde uygulayacağı plan ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen