Per. May 2nd, 2024


 Yeni yıl beklenti listenizi hazırlarken 2024 yılına girmeden evvel, son haftalarda da neler yapacağınızı yazdınız mı? Bazen hem ruhsal hem de doruktan tırnağa yenilenmek yeterli gelebiliyor. Tam da kış mevsimini seven, daha nemli daha parlak cilde sahip olmanıza imkan tanıyan fraksiyonel lazer süreci sonrası yeni yılı karşılamaya ne dersiniz? Cildinizin hoşluğunu tamamlayacak uygulamaları yaptırarak yeni yılı, yenilenmiş bir cilt ile karşılamayı istemez misiniz? Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Mercan fraksiyonel lazer ve yanında yaptırabileceğiniz başka uygulamalar hakkında merak edilenleri anlattı.

Hyaluronik asit temelli mezoterapi uygulamaları

Cildimizin nem istikrarını düzenlemek ve cilt kalitemizi arttırmak için kışın çeşitli uygulamalara muhtaçlık duyabiliyoruz. Bunların başında da hyaluronik asit temelli mezoterapi uygulamaları geliyor. Hyaluronik asit cilt neminde anahtar rol oynayan, eşsiz su tutma kapasitesine sahip olan bir moleküldür. Foto yaşlanma ile derinin üst katmanlarında azalan hyaluronik asiti yerine koyarak daha nemli, daha parlak bir cilde sahip olmak mümkün.

Fraksiyonel lazerin tam zamanı

Güneşin tesirini yitirmesiyle yazın uygulamaktan kaçınılan birtakım kozmetik süreçler, daha kolay uygulayabilir hale geliyor. Bunların başında fraksiyonel lazer uygulamaları geliyor. Fraksiyonel lazer;

  • İnce kırışıklıkların giderilmesi,
  • Cildin sıkılaşması,
  • Gözeneklerin daralmasıyla daha parlak ve kalitesi artmış bir cilt beklentisine karşılık veren en tesirli tedavi formüllerindendir.
  • Aynı vakitte cilt yenileme ve gençleştirme de kullanıldığı üzere akne izlerinin, doğum ve kilo alıp verme ile oluşan deri çatlaklarının tedavisinde de kullanılıyor.

Nasıl yapılıyor?

Fraksiyonel lazer uygulamaları derinin üst ve alt katmanlarında çok sayıda mikrokanal açıp hem de bu kanallara paralel sağlam alanlar bırakarak deri katmanlarında yara düzgünleşme süreci ve kollajen üretimini uyarıyor.

  • İşlem öncesinde 45 dakika kadar krem anestezi uygulanıp sürece başlanıyor.
  • İşlem sonrası yaklaşık 1 hafta süren deride bir güzelleşme süreci oluyor.
  • İşlemin yapıldığı devirde çeşitli konut tedavileri uygulanarak daha konforlu bir devir geçirmeleri sağlanıyor.

Her yaşta hastaya uygulanabilen fraksiyonel lazer süreci PRP (plateletten varlıklı plazma) ile kombinlendiğinde hem aktifliğini arttırıyor hem de güzelleşme sürecini kısaltıyor. Bununla birlikte derinin muhtaçlığına nazaran çeşitli gençlik aşıları, somon DNA uygulamaları ile fraksiyonel lazerin tesiri de güçlendirilebiliyor.

Altın İğne kimlere önerilir?

Sosyal yaşantısında aksama istemeyen, süreç sonrası çabucak işine ya da toplumsal hayatına dönmek isteyen, koyu deri tipine sahip olup lekeye yatkın hastalar için ise mikroiğneli fraksiyonel radyofrekans yani toplumda daha çok bilinen ismi ile altın iğne uygulaması da konforlu ve tesirli bir cilt gençleştirme, sıkılaştırma tedavisi olarak karşımıza çıkıyor. Mikro iğneleme başlığında iğnelerin %25’i altın kaplama, %75’i titanyum iğnelerden oluşuyor. Altın iğne ismi buradan gelmektedir.

Altın iğne uygulaması nasıl olur?

Mikroiğnelerle ciltte küçük delikler açılırken cilt altına verilen radyofrekans gücü ile cilt altı 60 dereceye kadar ısıtılır. Bu ısınma ile kollajen lifler kısalır, cildin toparlanma ve sıkılaşması sağlanır. Fakat fraksiyonel lazer üzere derinin en üst katmanında değişiklik oluşturmadığı için sonrasında rahatlıkla iş ve toplumsal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Altın iğne uygulaması foto yaşlanma ve cilt yenileme tedavilerinin yanında akne izleri, geniş gözenekler, ciltte yağ dengeleme ve gıdı bölgesi sıkılaştırmada da kullanılabiliyor.

Altın iğne ile birlikte hangi süreçler yapılabilir?

PRP yahut mezoterapi: Altın iğne sürecini PRP yahut mezoterapi ile birlikte uygulayabilirsiniz. Sürecin çabucak sonrasında PRP yahut mezoterapi eserleri uygulanması ciltteki yenilenme ve sıkılaşma tesirini daha da arttırır, ciltte taze ve parlak bir görünüm oluşturur.

Enjekte edilebilir kollajen uygulaması: Son devirde epey tanınan bir öbür uygulama enjekte edilebilir kollajen uygulamaları da altın iğne tedavisinin aktifliğini arttıran uygulamalardandır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen