Sal. Nis 30th, 2024


HAYAT UYGUN ÖMÜR MERKEZİ’NİN AÇILIŞI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTEYNER YERLEŞKESİ MALATYA SAMANKÖY’DE GERÇEKLEŞTİ 

 

Hayat Holding’in Hacettepe Üniversitesi iş birliği, AFAD uyumu ve Malatya Valiliği takviyesiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de kurduğu ‘Hayat Güzel Hayat Merkezi’nin açılış merasimi bugün (14 Aralık 2023) gerçekleştirildi. 

 

Hayat Âlâ Hayat Merkezi, akademik donanımıyla öne çıkıyor. Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinin birebir katkı sunduğu eğitim programları ile desteklenen merkezin, depremzedelerin orta ve uzun vadede rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

 

MALATYA- “Nesiller uzunluğu fayda” vizyonuyla insanların hayatına dokunan Hayat Holding, toplumsal yarar odaklı projelerle toplumun düzgün olma haline katkı sağlamayı sürdürüyor. 20 bin depremzedenin konakladığı Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de faaliyete geçen Hayat Âlâ Ömür Merkezi’nin açılış merasimi, başta Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basrı olmak üzere Hayat Holding İcra Heyeti Lideri M. Avni Kiğılı, Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Lider Yardımcısı Aysel Aydın, Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu, Prof. Dr. Serhat Ünal, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver ve konteyner kent sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NİN GÜÇLÜ AKADEMİK TAKVİYESİ İLE REHABİLİTASYON SÜRECİ BAŞLADI

Hayat Holding’in Türkiye’nin en esaslı yüksek tahsil kurumlarından Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle kurduğu Hayat Güzel Ömür Merkezi akademik donanımıyla ön plana çıkıyor. Hayat Holding’in “hayata düzgün bakarız” yaklaşımından ilham alarak tasarlanan ve 30 Ekim’de faaliyete geçen Hayat Güzel Hayat Merkezi’ndeki tüm eğitimlerin ve atölye çalışmalarının içeriği Hacettepe Üniversitesi’nin farklı kısımlarından akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandı. Üniversiteden konusunda uzman eğitmenlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında zelzeleden en çok ziyan gören bebeklerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların ruhsal ve toplumsal gereksinimlerine odaklanılırken; zihinsel, bilişsel ve fizikî gelişimleri önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmeleri hedefleniyor.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törende konuşma yapan Hayat Holding İcra Şurası Lideri M. Avni Kiğılı, Türkiye’nin yanı sıra bulunduğu tüm coğrafyalarda toplumsal yarar odaklı projeler gerçekleştiren Hayat Holding’in zelzelenin yaralarını sarmak için birinci andan itibaren var güçleriyle çalıştıklarını söz ederek şunları söyledi: İlk fazda maksadımız başta çalışanlarımız ve iş ortaklarımız olmak üzere, bölgedeki tüm vatandaşlarımızın temel gereksinimlerini giderebilmekti. Lakin temel muhtaçlıkları karşılamak ne kadar hayati ise, sarsıntının yol açtığı acıları ve çaresizliği düzgünleştirmeye katkıda bulunmak da o kadar kıymetli. Bu nedenle, ikinci fazda kurumsal takviye hedefimizi bölgedeki vatandaşlarımızın orta ve uzun vadeli muhtaçlıklarını karşılamak odağında planladık. Bu çalışmalardan edindiğimiz en değerli izlenim yaşanan travmanın tesirini azaltacak ruhsal ve toplumsal dayanağa olan gereksinimdi. Bilhassa bebekler, çocuklar, gençler ve yaşlılar için sürecin epeyce zorlayıcı olduğunu tespit ettik. Hayat Düzgün Hayat Merkezi projesinin temelleri bu tespitler üzerine inşa edildi.”

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ise şunları söyledi: “Bugün burada Hayat Holding iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz ‘Hayat Uygun Ömür Merkezi’nin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu projenin çıktılarının beklenen tesiri kısa vadede sarsıntıdan etkilenen bireylerin desteklenmesi ve toplumsal entegrasyonun sağlanması iken, orta ve uzun vadede bölgedeki eğitim ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Çalışmalara başlayalı çok kısa bir müddet geçmiş olmasına karşın, Hacettepe Üniversitesi’nin bilimsel birikimi ve tecrübesi Hayat Âlâ Hayat Merkezi’ni ziyaret eden üç bini aşkın vatandaşımızla paylaşılmıştır. Şu ana kadar Hayat Âlâ Hayat Merkezi’nde istekli olarak hizmet veren 30 Hacettepe Üniversitesi işçisi; ergoterapi, anne ve bebek takviye, 65 yaş üstü özel ve toplumsal dayanak, sanatla gelişim ve oyunla gelişim takviye odalarında faaliyet gösterdiler. Birebir vakitte çocuk ve gençlere yönelik erişkin eğitimi faaliyetleri ve okuma yazma eğitimleri de dahil olmak üzere farklı bahislerde akademik çalışmalarımız devam etmektedir. Bölge halkının toplumsal gereksinimleri göz önüne alınarak küme çalışmaları ve sohbetleri ile psikososyal rehabilitasyona katkı sağlanmaktadır. Bu süreçlerde ferdî gereksinimi olduğunu saptadığımız vatandaşlarımızı ise devletimizin bölgedeki ilgili kurum ve kuruluşlarına yönlendirmekteyiz. Hayat Düzgün Hayat Merkezi sayesinde bölgede hizmet sağlayan Hacettepe Üniversitesi çalışanları, üniversitemizin toplumla daha yakın alakalar kurmasına, akademik kabiliyetlerimizin toplumumuzun faydasına, toplumumuza ulaşmasına önemli katkılar sağlıyorlar.”
 

Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basrı “Hepimizin malumu olduğu üzere 6 Şubat ve ardından meydana gelen zelzeleler milletimizin üzerinde derin yaralar açılmasına neden oldu. Lakin Devlet-Millet iş birliğiyle, hayırsever insanların takviyeleriyle bu yaralarımızı sarmaktayız ve sarmaya devam edeceğiz. Doğal bu sarsıntılardan en çok etkilenen kümelerin başında çocuklarımız yer almaktadır. Yarınlarımız olan çocuklarımıza takviye olmak niyetiyle Hayat Güzel Ömür Merkezi’nin açılmasında emeği geçen Hayat Holding yetkililerine, Hacettepe Üniversitesi’ne ve herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek kelamlarını noktaladı.

 

Konuşmaların akabinde Hayat Âlâ Ömür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezde müzik eğitimi alan çocuklardan oluşan “Hayat Uygun Ömür Merkezi Korosu” ise performansıyla iştirakçilere keyifli anlar yaşattı.

 

HAYAT ÂLÂ ÖMÜR MERKEZİ DEPREMZEDELERİN “HAYATINA ÂLÂ BAKACAK”

20 bin depremzedenin konakladığı 3.800 konteyner kapasiteli Malatya Samanköy Konteyner Kenti’nde 1 dönüm arazi üzerine kurulan Hayat Âlâ Ömür Merkezi’nde her bir konteyner alanı, konteyner kentteki depremzedelerin farklı muhtaçlıklarının karşılanmasına yönelik olarak tasarlandı. Merkezde; 4000 kitaplık bir kütüphane, bilgisayar odası, anne ve bebek dayanak ünitesi, 65 yaş üstü dayanak ünitesi, ergoterapi ünitesi, oyunla gelişim ve sanatla gelişim üniteleri ile etüt ünitesi ve iki büyük çamaşırhane bulunuyor.

 

Ünitelerin fotoğraf ve müzik alanlarında sanatla hisleri söz etme, dışa vurum aktiflikleri, kitap okuma, yenidoğan bakım ve beslenme, çocukluk çağı aşılaması, çocuk ve yaşlılara yönelik ergoterapi uygulamaları, ruhsal destek gibi çalışmaların farklı yaş kümelerine nazaran günlük ve haftalık planlanması yapılıyor.  Pazar günü hariç haftanın 6 günü sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar süren eğitim ve atölye çalışmalarında depremzedelerin toplumsal hayata yine kazandırılmaları için zihinsel ve bilişsel hünerlerinin gelişimine katkı sunmak önceliklendiriliyor. Ayrıyeten merkezin bahçesinde çocuklar için bir açık hava parkı da bulunuyor.

 

Çevreye, beşere ve topluma yakışır projeler gerçekleştirmeyi vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak gören Hayat Holding, 6 Şubat zelzelesinin çabucak akabinde bölgeye 200 adet yardım tırı gönderdi ve 100 milyon liraya nakdi ve 30 milyon tıpkı takviyenin yanı sıra Hayat Gönüllüleri ile alanda depremzede vatandaşların yanında oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen