Pts. May 6th, 2024


PALMALİ, DÜNYADA BİR BİRİNCİSİ BAŞARIYOR!

 

PALMALİ, YENİ YILDA DAHA DA BÜYÜYECEK!

 

Dünyanın sayılı Armatör şirketlerinden biri olan Palmali Holding, Rusya’nın işgali altında bulunan ve şu anda tehlikeli bölge kabul edilen Ukrayna’dan ülkemize Ayçiçek nakliyatı yaparak, bu bahisteki  liderliğini sürdürüyor. Yeni yılda filosuna 10 yeni gemi daha katarak, Ayçiçek nakliyatın yanı sıra ticaretine de başlayacağını duyuran Palmali Holding, büyüme planlarının giderek artacağını belirtti.

 

25 yıllık geçmişiyle gemi nakliyeciliğinde ismini dünyaya duyuran Palmali Holding, muvaffakiyetlerini yeni yılda da sürdürecek. Filosunda bulunan tüm gemilerin ‘genç’ olmasını önceliği olarak kabul eden Palmali Holding, denizcilik nakliyatı konusunda uzmanlığı, gemi idaresindeki deneyimi ve kargo operasyonlarındaki muvaffakiyetinin yanı sıra gemi acenteliği ve kiralama üzere birçok farklı hizmeti bir ortada sunabiliyor. 

 

Palmali Holding İdare Konseyi Lideri Mübariz Gurbanoğlu Mansimov Ocak 2024’ten itibaren yeni gemi alımlarının ve nakliyeciliğin yanı sıra ticarete de başlayacaklarını belirterek, Avrupa ve Asya bölgeleriyle de çalışacaklarını söz etti. 

 

Mansimov, Palmali Holding’in, birçok 6.000 ila 20.000 ton kapasitede 30’a yakın gemi işleten bir yapıya sahip olduğunu, hem kuru hem de ıslak yükleri taşıyabilen 15.000 ton kapasiteye sahip “OBO” tankerlerden 10 adedi daha filolarına dahil edeceklerini söyledi. Büyüme planlarının gidecek artacağını belirten Masimov ‘Türkiye’deki Ayçiçek yağı sorununu çözen biziz. Gelecek yıl da dünyada Ayçiçek üretiminde dünya liderliğini sürdürmesi ön görülen Ukrayna’dan nakliyat hissemizi daha da artırarak, %90’a kadar çıkartacağız. Böylelikle Karadeniz’deki varlığımız daha da artarak en etkin gemi işletmesi olarak yolumuza devam edeceğiz ‘dedi.

 

Verimli topraklarıyla dünyanın esas tahıl ihracatçılarından olan Ukrayna, Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı işgale karşın Ayçiçek yağında dünya liderliğini sürdürdü. Öbür eserlerin rekoltesindeki düşüşe karşılık Ayçiçek yağında görülen bu güçlü seyire sebep olarak, üreticilerin yüksek taşıma maliyetlerinden kaçınmak ve fazlaca hacim kaplayan mısır eserler yerine daha kıymetli olan Ayçiçek ekmeye başlamaları tesirli oldu. Palmali Holding, şu anda içinde bulunduğu koşullar nedeniyle gemi nakliyeciliği için ‘tehlikeli bölge’ ilan edilen Ukrayna’dan ülkemize Ayçiçek nakliyatını gerçekleştirerek Türkiye’nin bu alandaki muhtaçlığına karşılık veriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen