Paz. May 5th, 2024


İBB Lideri Ekrem İmamoğlu; Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin akabinde Fenerbahçe Lideri Ali Koç’a da yeni yıl öncesinde, CHP İstanbul Vilayet Lideri Özgür Çelik ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul’un 2036 Olimpiyatları seyahatinde en değerli paydaşının kentin üç büyük kulübü olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Olimpiyata mesken sahipliği yapmak, büyük bir maksat bizim için. Ve artık gecikmiş bir amaç olduğunu da düşünüyorum. Bir an evvel İstanbul’un, iki kıtanın birleştiği yerde, olimpiyata konut sahipliği yapması lazım” dedi. Fenerbahçe’nin son 3 olimpiyat oyunlarına en çok sportmen veren kulüp olduğu bilgisini paylaşan Koç da “İnşallah bizler de sizin çalışmalarınıza, uğraşlarınıza, amaçlarınıza yarar sağlayabiliriz, katma bedel sağlayabiliriz. El birliğiyle, güç birliğiyle hoş İstanbul’umuza, bu hak ettiği büyük turnuvayı da olimpiyatları da getirebiliriz. Bizim üstümüze ne görev düşüyorsa, her vakit hem kentimiz hem ülkemiz için, emrinizdeyiz” tabirlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerine yaptığı ziyaretin bir benzerini Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gerçekleştirdi. İmamoğlu; CHP İstanbul Vilayet Lideri Özgür Çelik, Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı ve Lider Danışmanı Murat Ongun ile birlikte Fenerbahçe Lideri Ali Koç’u ziyaret etti. Koç; İmamoğlu, Çelik ve beraberindeki heyeti, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda ağırladı. Fenerbahçe kulübünde olmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getiren İmamoğlu, “Bu hafta sonu heyecanlı bir derbi vardı” dedi. Bu kelamlar üzerine ortaya giren Koç’un, “Heyecansız” kelamları gülüşmelere neden oldu.

“İSTANBUL’UN 2036 OLİMPİYATLARI SEYAHATİNDE EN DEĞERLİ PAYDAŞI, İSTANBUL’UN ÜÇ BÜYÜK KULÜBÜ”

Yeni yılın Fenerbahçe’ye baht ve muvaffakiyet getirmesini dileyen İmamoğlu, “Aynı vakitte Avrupa seyahatinde üstün muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu. Fenerbahçe’nin yalnızca bir futbol kulübü olmadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Fenerbahçe, çok şey barındırıyor bünyesinde. Hem Türkiye tarihi açısından çok şey biriktirdi ve barındırıyor hem de tüm amatör branşlar açısından da çok güçlü bir camiamız” tabirlerini kullandı. 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’a getirilmesi konusunda kararlı bir seyahate çıktıklarının altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul’un 2036 Olimpiyatları seyahatinde en kıymetli paydaşı, İstanbul’un üç büyük kulübü. Bu bağlamda ben, Fenerbahçe Kulübü’nün de tüm amatör branşlarıyla birlikte olimpiyat seyahatimizde, -tabii önümüzde Paris Olimpiyatları var ama- İstanbul’daki mesken sahipliğinde, çok başarılı şampiyon atletler yetiştireceğine inanıyorum. Olimpiyata mesken sahipliği yapmak, büyük bir amaç bizim için. Ve artık gecikmiş bir gaye olduğunu da düşünüyorum. Bir an evvel İstanbul’un, iki kıtanın birleştiği yerde, olimpiyata mesken sahipliği yapması lazım. Bu doğrultuda bilhassa bir sinerji yaratıyoruz farklı spor bileşenleriyle, başta Ulusal Olimpiyat Komitemiz olmak üzere. Dünya Olimpiyat Komitesi Sayın Lideriyle çok kezler bu mevzuyu görüştük, görüşmeye devam ediyoruz. Yereldeki bu dinamizm, doğal ki hükümetimiz, devletimizin bütün üniteleri iş birliğiyle bu seyahati sürdürmek istiyoruz.”

“2027 AVRUPA OYUNLARI’NA DA TALİBİZ”

Yakın vakitte olimpiyat atletleri, kulüpleri ve yöneticilerinin davetli olacağın bir aktiflik düzenleyecekleri bilgisini Koç ve idaresiyle paylaşan İmamoğlu, “Davetimizin ayrıntıları size ulaştı. İnşallah sizleri de orada ortamızda görmek isteriz. Bilhassa atletlerimizle görmek isteriz. Biz, olimpiyat oyunlarına yürürken, bir de Avrupa Oyunları’na konut sahipliği yapma amacını de ortaya koyduk 2027’de. Bu türlü çok branşlı bir buluşmanın İstanbul’da birinci tecrübesi olacak. Ona da hazırlık yapıyoruz. O bilgiyi de önden sizinle paylaşayım. Ulusal Olimpiyat Komitemizle görüştük, yazışmalar yapıldı. Yakın bir vakitte Ulusal Olimpiyat Komitesi’yle görüşeceğiz. Zira onun statüsü biraz farklı. Lokal idare, Ulusal Olimpiyat Komitesi iş birliği süreci toparlayabiliyor. Biz, 2027’nin şöyle bir avantajını da yaşamak istiyoruz İstanbul’da. Çoklu branşla iştiraki olduğu için, o, tıpkı vakitte 2028 Olimpiyatları için de bir kota yeri olacak. Münasebetiyle, bu türlü bir fırsat alanı bize yaratabiliyor durumu var. Bir konut sahibi pozisyonunda, aslında 2028’e hazırlanan ve kotada yarışan atletlerimizin olduğu bir mesken sahipliği kelam konusu. İnşallah biz, 2024’ün birinci haftalarında ya da aylarında bunun muştusunu İstanbul’a da vermek istiyoruz” bilgilerini paylaştı.

KOÇ: “FENERBAHÇE, BİR SPOR KULÜBÜNDEN DAHA FAZLASI”

İmamoğlu, Çelik ve beraberindeki heyetin ziyaretinden ötürü keyifli olduğunu kaydeden Koç da “En son buraya seçilmeden evvel gelmiştiniz. Dediğiniz üzere; Fenerbahçe, bir spor kulübünden daha fazlası. Yalnızca sportif açıdan değil, Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurulmasında, ondan evvel de bu vatan topraklarının kurtulmasında, yani hem kurtuluşumuzda hem kuruluşumuzda büyük görevler görmüş bir spor kulübüdür. Bu da tarihe dokümanlarıyla, anekdotlarıyla geçmiştir. Bir önceki ziyaretinizde de söz etmiştiniz; ‘İstanbul’un en büyük üç markası, üç büyük spor kulübü’ diye. Size motamot katılıyorum” dedi. Fenerbahçe’nin futbol dışındaki branşlarda da güçlü bir konumda olduğunu belirten Koç, “Ata’mız bize, bu genç Cumhuriyette sporu yayma görevi vermiş. Münasebetiyle bizler de pek çok branşta faaliyet gösteriyoruz. Avrupa’da rekabet ettiğim pek çok kulübün bilakis, bizim bir ‘spor kulübü’ hüviyetinde faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“ÜSTÜMÜZE NE GÖREV DÜŞÜYORSA HEM KENTİMİZ HEM ÜLKEMİZ İÇİN EMRİNİZDEYİZ”

Fenerbahçe’nin son 3 olimpiyat oyunlarına en çok sportmen veren kulüp olduğu bilgisini paylaşan Koç, “İnşallah Paris Olimpiyatları’nda da birebiri olacak, inşallah konut sahipliğini almayı hedeflediğimiz olimpiyatlarda da tavan yaparız diye düşünüyorum. Ülkenin tanıtımı için İstanbul, dünyada marka bir kent. Lakin bugün, memleketler arası tertipler, bilhassa Olimpiyat, Dünya Kupası, Avrupa Kupası üzere tertipler bir tanıtım alanı. Marka bedelini artırmak için çok çok değerli. Ülke olarak zati son periyotlarda pek çok milletlerarası sportif faaliyetleri, turnuvalara mesken sahipliği yaptık. Artık onu artık büyük bir turnuvayla taçlandırmanın vakti geldi. Bu bağlamda, inşallah bizler de sizin çalışmalarınıza, uğraşlarınıza, amaçlarınıza yarar sağlayabiliriz, katma bedel sağlayabiliriz. El birliğiyle, güç birliğiyle hoş İstanbul’umuza, bu hak ettiği büyük turnuvayı da olimpiyatları da getirebiliriz. Bizim üstümüze ne görev düşüyorsa, her vakit hem kentimiz hem ülkemiz için, emrinizdeyiz. Etkinliğinize de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak katılacağız. Çok teşekkür ederiz” sözlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen