Pts. Nis 29th, 2024


Türkiye’nin E-ihracat Potansiyelinde Lojistik, Anahtar Rol Oynuyor

 

 

Horoz Lojistik İcra Şurası Lider Yardımcısı Gürkan Gürbüz, Türkiye’nin kalkınma amaçlarına ulaşması ve ihracat potansiyelini maksimize etmesi için lojistiğin stratejik bir role sahip olduğunu belirterek, ülkedeki lojistik bölümünün kıymetine dikkat çekti.

 

“Türkiye’nin ekonomik büyüme maksatlarını gerçekleştirmesi ve dünya ticaretinde daha aktif bir pozisyona gelmesi için lojistik bölümünün stratejik bir ehemmiyete sahip olduğunu açıkça görmekteyiz. Bilhassa son yıllarda global iktisatta yaşanan değişimlere karşın, Türk üreticilerinin rekabet avantajı, kaliteli eserleri ve hükümetin teşvikleri sayesinde ihracat potansiyelimiz epey yüksek. Bakanlığımızın 2024 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı yeni takviye modülleri ve yeni takviye paketleri ile de ivme kazanacak.

Ticaret Bakanlığı’nın datalarına nazaran, 2023 yılı birinci 6 ayında ülkemizde e-ticaret hacmi bir evvelki yılın birebir periyoduna nazaran %109,7’lik artışla 652,7 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Bu hacmin yüzde 4,2’lik kısmı ise e-ihracattan gelmektedir.

 

Lojistik, Türkiye’nin Global Rekabet Gücünü Artırıyor

 

Gürbüz, Türkiye’nin bilhassa Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve Amerika üzere büyük pazarlara yönelik ihracatını artırmak için lojistik altyapısının aktif bir biçimde kullanılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Türk üreticilerinin kaliteli eserleri ve rekabet avantajı, dünya pazarlarında faal bir formda var olma bahtını artırıyor. Bu noktada lojistik, üreticilerin eserlerini süratli, sağlam ve ekonomik bir halde tüketicilere ulaştırmada kritik bir rol oynuyor. Lojistik kabiliyetlerimizi daha aktif bir halde kullanarak, demiryolu ve denizyolu nakliyatını entegre ederek avantaj sağlayabiliriz. Horoz Lojistik olarak, yurt dışında kurduğumuz depo ve dağıtım ağları sayesinde müşterilerimize süratli ve maliyet aktif bir halde hizmet sunuyoruz. Bilhassa e-ticaret alanında sağladığımız tahlillerle, Türk üreticilerini küresel pazarlarda daha rekabetçi hale getirmek için çalışıyoruz.”

 

Horoz Lojistik’in uzun yıllardır teknolojiye yaptığı yatırımın, depo idaresi, takip ve izleme sistemleri üzere süreçleri optimize etmelerine yardımcı olduğunu belirten Gürbüz, şu tabirleri kullandı:

 

“Teknoloji, lojistik dalında bir dönüşüm yaratıyor. Biz de bu değişime öncülük ederek, müşterilerimize daha uygun ve daha süratli hizmet sunabilmek için daima olarak yatırım yapıyoruz. Depolarımızdaki yazılım ve donanım altyapısı, bilhassa e-ihracat ve e-ticaretin dinamiklerine uygun formda tasarlanarak ve müşterilerimizin gereksinimlerine özel tahliller sunmamıza imkan tanımaktadır.

 

Sürdürülebilir Lojistik: Karbon Ayak İzi Azaltılıyor

 

Sadece müşteri memnuniyeti ve süratli teslimat odaklı olmanın ötesinde, sürdürülebilir lojistik uygulamalarının da değerli olduğunu vurgulayarak, “Denizyolu ve raylı sistemlerini kullanarak depo beslemelerini uygun maliyetlere ulaştırırken birebir vakitte karbon salınımını azaltmaya da katkıda bulunuyoruz. Bu, yalnızca kısa vadeli değil, tıpkı vakitte uzun vadeli muvaffakiyet için değerli bir faktördür”

 

Gürkan Gürbüz, %100 yerli sermaye olan Horoz Lojistik’in Türkiye’nin lojistik altyapısını güçlendirmek ve ihracatı desteklemek için kararlı bir formda çalıştığını belirterek, “Ülkemizi küresel ticarette daha aktif bir oyuncu yapmak için lojistik dalındaki yatırımlarımızı sürdürmeye kararlıyız. Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırmak, iş dünyası ve devletin işbirliğiyle mümkündür, ve Horoz Lojistik olarak bu vizyonu desteklemeye hazırız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen