Sal. Nis 30th, 2024


Yeni yılda, sağlıklı, güçlü ve hafif bir vücudun birçok kişinin ortak maksadı olduğunu lisana getiren uzmanlar, yılın birinci gününde evvelki gecenin tartısı ve yorgunluğunu atmak için sağlıklı bir başlangıç yapabileceğini söylüyor. Güne su içerek başlamanın ehemmiyetine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı  Hülya Yiğit, “Yılın birinci günü kendinize yıl boyunca fizikî etkinlik konusunda kelam vermek, sağlıklı kiloda olmak için de uygun bir fırsattır.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, yılın birinci günü için sağlıklı beslenme tekliflerinde bulundu.

Yeni yılda sağlıklı, güçlü ve hafif bir vücudun birçok kişinin ortak gayeleri ortasında olduğunu lisana getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Yılın birinci gününde bir evvelki gecenin tartısını hissetmeniz epeyce olağandır.” dedi.

Yeni yıla güzel bir başlangıç için öneriler…

Bu yükü ve yorgunluğu atmak için ve yıla âlâ bir başlangıç için tekliflerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, tekliflerini şöyle sıraladı:

“Güne su içerek başlamak epeyce âlâ bir adım olacaktır. İçine ekleyeceğiniz birkaç dilim limon ve karanfil size güç katacaktır. Gün sonuna kadar en az 2 litre su tüketmeyi unutmayınız. 

Yeşilliklerden ve proteinden varlıklı bir kahvaltı

Güne yeşilliklerden ve proteinden güçlü bir kahvaltıyla devam etmek sizi epey yeterli hissettirecektir. Unutmayın kahvaltınızda ne kadar fazla hamur işi ve karbonhidratlı yiyecek olursa, gün içinde kendinizi o kadar yorgun hissedersiniz.

Özellikle yılbaşı gecesi şekerli ve mayalı içecekleri tüketirken hududu aştıysanız, yılın birinci gününde karaciğerinize dayanak olacak, antioksidan zengini besinlere bedeniniz daha çok muhtaçlık duyacaktır. Gün içinde öğünlerinizi zerzevat yüklü tutmak, kefir ve yoğurt üzere az yağlı kalsiyum kaynaklarına yer vermek bedenin detoks sürecine dayanak olacaktır.”

Detoks içeceği hazırlayın

Karanfil, zencefil ve zerdeçalın antioksidan kıymeti en yüksek olan besinler ortasında yer aldığını da kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Bir bardak suya toplamda bir tatlı kaşığı karanfil, zencefil ve birer orta uzunluk portakal ve limonun suyunu sıkarak, yılın birinci günü için kendinize hoş bir detoks içeceği hazırlayabilirsiniz.” dedi.

Rooibos ve hibiskus üzere çaylar için…

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, yılın birinci gününde şeker gereksinimine düzgün gelecek antioksidan zengini yaban mersini, ahududu üzere kırmızı ve mor meyveler ile birlikte tüketilecek yeşil çay, rooibos ve hibiskus üzere çayların da bireyleri hafif ve enerjik hissettireceğini söyledi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Yılın birinci günü kendinize yıl boyunca fizikî etkinlik konusunda kelam vermek, sağlıklı kiloda olmak için de düzgün bir fırsattır. Sağlıklı öğünlerle geçen gününüzü yarım saatlik hafif tempolu bir yürüyüş ile taçlandırmak sizi hayli zinde hissettirecektir.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen