Çar. May 1st, 2024


Yeni yıla deneyimlerinizden ders alarak başlayın 

Yeni bir yıla girerken ruhsal âlâ oluşun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar güzel bağlantılar ve düzgün olmanın kıymetine dikkat çekiyor. Ruhsal güzel oluş ve memnunluk için deneyimlerden ders alınması gerektiğini söz eden Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, dostluğun, uygunluk yapmanın ve uygunda olmanın insanı memnun eden faktörler olduğuna değindi.

Dr. Yıldız Burkovik: “Hiçbir formda bir beklentisi yoktur bir dostun. Hiçbir şey beklemeden birbirimizi karşılıksız olarak sevebilmek, karşılıksız olarak kıymet verebilmek değerlidir.”

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikoloji Hizmetleri Genel Koordinatörü ve Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, yeni bir yıla başlarken ruhsal uygun oluşu destekleyecek ve memnunluk sağlayacak tekliflerde bulundu.

Yeni yılda deneyimlerden ders alınmalı

Yeni yılda ruhsal âlâ oluş ve memnunluk sağlayacak birinci kıymetli noktanın ‘tecrübe’ olduğunu söz eden Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “Tecrübelerimiz her şeyden çok pahalıdır. O deneyimlerden ders alıp onlara nazaran yaşantımızı ilerletebilmek, bunun doğrultusunda o süreci takip ederken öğrendiklerimizi etrafa saçabilmek ve yanlış bir durum olduysa da onları da paylaşabilmek çok değerli.” dedi.

Her şeyden evvel öğrendiklerimizle birlikte yaşantımızı kurgularken hep toplumsal etrafla birlikte olmamız gerektiğine vurgu yapan Dr. Yıldız Burkovik, bunun nedenini de “Çünkü etraf bizim için hatta tüm canlılar için çok pahalı. Bu yüzden etrafımıza de hürmet duyabilmemiz çok daha fazla kıymetli.” kelamlarıyla açıkladı.

Karşılıksız yapılan her şey kişiyi keyifli eder 

Dostluğun en kıymetli şey olduğunun da altını çizen Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “Hiçbir halde bir beklentisi yoktur bir dostun. Tahminen de şartsız seven, sizi dinleyen, anlayan, algılayan ve gerçeği söyleyen insandır. Gerçeği söylerken birbirimizi kırmamak, birbirimizi kırmadan bir şeyleri anlatabilmek, birbirimizi dinleyebilmek, bedel verebilmek, kıymet verebilmek ve nitekim insan olabilmek en kıymetli şeylerdir.” dedi.

İyilik yapmanın, uygun olmanın, yeterlide olmanın insanı memnun eden durumlar ortasında önde geldiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “İyide olmak, doğruda olmak, çalışmak, bilgili olmak, sevebilmek… Bunların hepsi karşılıksız olan şeylerdir. Hiçbir şey beklemeden birbirimizi karşılıksız olarak sevebilmek, karşılıksız olarak bedel verebilmek değerlidir. Yeni yılla birlikte tüm bu hoşlukları hayatınıza katabilmenizi, zati sahip olanların ise bu hoşlukları kaybetmemelerini dilerim.” diyerek kelamlarını tamamladı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen