Cts. Kas 2nd, 2024

Saç bakım ürünlerine duyulan ilgi her geçen gün artar ve saç bakımında önemli bir yere sahip ürünler arasında da keratin gelir. Keratin nedir sorusuna yanıt arıyorsanız cevabı en basit haliyele şöyle: Keratin, saçın ve tırnakların ihtiyaç duyduğu proteindir. Keratinin temel taşı aminoasitlerdir ve keratin proteininin saç uçlarına ve tırnaklara yeterli miktarda ulaşması için de B7 vitaminine ve çinkoya ihtiyaç duyulur. Vücutta tırnakları ve saçları besleyen keratin, saçların ve tırnakların güçlü olmasını sağlar. Ayrıca her bir saç teli için gerekli olan keratin, zaman zaman vücutta yetersiz bulunur ve bu gibi durumlarda da saça veya tırnağa keratin uygulamak gerekir. Keratin, saçın oluşması ve sağlıklı olması için gerekli bir proteindir.

Keratinin Faydaları Nelerdir?

Kir, toz, güneş ışınları ve stres gibi çevresel faktörlerden çok etkilenen saçlar, zaman zaman parlaklığını kaybederek kurumaya ve sık sık dolaşmaya başlar. Bu noktada saçın ihtiyaç duyduğu keratin değerinin saça enjekte edilmesi ve saçın eski gücünü geri kazanması gerekir. Keratinin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Saç köklerini saçları koruyarak, besler ve güneş ışınlarına karşı da saçları korur.

  • Saçların parlaklığını geri kazandıran keratin aynı zamanda saçların güçlenmesine de destek olur.

  • Çok fazla işlem görmüş ve yıpranmış saçları onaran keratinin bir diğer faydası da saçların canlı ve ışıl ışıl görünmesini sağlamaktır.

  • Keratin uygulamasında sonra sık sık dolaşan saçlar daha kolay taranır.

  • Kuru ve güçsüz saçların bakımını yapan keratin, saçların dökülmesini engelleyerek saç dökülme problemine karşı da savaşır.

  • Saçları onaran keratin, saçları korur ve saçların göz alıcı, yumuşak olması sağlar.

  • Boyama veya saç açma sırasında yanan saçları onarır.

  • Saç ve saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri dengeler ve düşük keratin değerlerini yükseltir.

  • Keratinin en önemli faydası ise saçları kökten uca kadar beslemesidir.

  • İnce ve yıpranan saçların yeniden hacimli ve dolgun görünmesine yardım eder.

  • Saç derisinde ortaya çıkan pullanmaya karşı etkilidir.

  • İnce saçları güçlendiren keratin, mat saçların da parlamasına destek olur.

  • Çok zor taranan veya çok sık kopan saçları onararak, saçların yumuşak olmasını ve kolay taranmasını sağlar.

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Son yıllarda saç bakım alanında en favori bakımlardan biri olan keratin bakım, genellikle kuaförlerde ve güzellik salonlarında yaptırılır. Evde yapılması biraz zor olduğu için birçok kullanıcı bu işlemi uzman kişilere yaptırır. Keratin bakımına başlamadan önce saçlar özel bir şampuanla yıkanır ve saçta bulunan kirden, tozdan veya yağdan saç arındırılır. Saçlarda şampuanın en az 2 dakika bekletilmesi gerekir ve amaç keratinin saça daha iyi işlemesidir. Nemli saça keratin uygulanır ve bu işlem yavaş yavaş yapılır. Amaç ise keratinin her bir saç teline ulaşmasını sağlamaktır. Tüm saça keratin uyguladıktan sonra yaklaşık 30 dakika sonra saçlar yıkanır. Saçlar kurulanır ve keratinin saçta sabit kalması için düşük ısıda fön çekilir. Keratin bakımı sonrasında saç için özel şampuan veya krem kullanmak, keratin bakımın ömrünün daha fazla olmasını sağlar. Ayrıca en az 24 saat boyunca keratin uygulanan saçın herhangi bir işlem görmemesi gerekir. Ayrıca saçların toplanması, örülmesi veya bağlanması da iz kalacağı için önerilmez. Keratin bakımı sayesinde saçlarda dökülme azalır ve saç canlı görünümünü geri kazanır. Öte yandan yaklaşık olarak en fazla 4-6 ay kadar etkili olan keratin bakım, saçın ihtiyaç duyduğu proteini de sağlayarak, saçların daha hızlı uzamasına yol açar.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen