Cum. Nis 19th, 2024

N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na geri sayım sürerken World Athletics’in (Dünya Atletizm Birliği) son güncellemesi ile N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu oldu. World Athletics’in Ekim 2021 sıralamasında N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kadınlarda Dünyanın En Hızlı, erkeklerde ise Dünyanın En Hızlı 2. Yarı Maratonu olarak gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, pandemi sürecinde gerçekleştirdiği etkinliklerde sporcuları İstanbul’da buluşturdu. Birçok uluslararası yarışın iptal edildiği süreçte atletler, İstanbul’da güvenle parkura çıktı. Spor İstanbul tarafından 4 Nisan 2021’de düzenlenen N Kolay 16. İstanbul Yarı Maratonu’nda kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, 1:04:02’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak birinci oldu. N Kolay 16. İstanbul Yarı Maratonu’nda erkeklerde ise Kenyalı atlet Kibiwott Kandie 59:35’lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı.

World Athletics tarafından belirlenen ‘etkinlik performans sıralaması’nda, 2021 Ekim ayı itibari ile
N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kadınlarda Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu; erkeklerde ise Dünyanın En Hızlı İkinci Yarı Maratonu olarak yer aldı. Erkeklerde ilk sıra 295 puanlık farkla Valencia Yarı Maratonu’nun oldu.

Dünyanın Gözü İstanbul’da
Pandemi nedeniyle tüm dünyaya hakim olan olumsuz koşullara rağmen 2020 ve 2021’de etkinliklerin aralıksız devam ettiği İstanbul, 7 Kasım’daki N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda dünya sıralamasında önemli basamaklarda bulunan elit atletleri ağırlayacak. İstanbul’un World Athletics listesinde ilk sıralara yükselmesi N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na gösterilen ilgiyi de artırdı.

“Bir kez daha tarihe geçmesini bekliyoruz”

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Tarih ile iç içe parkuruyla dünyanın sayılı yarı maratonları arasında yer alan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nun ‘Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu’ seçilmesi bizi çok mutlu etti. Bu yıl, geçen sene kadınlar klasmanında kırılan rekorun yenilenmesini, ayrıca erkeklerde de kırılacak bir rekorla N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nun bir kez daha tarihe geçmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen