Çar. Nis 24th, 2024

İşletmeniz Neden Canlı Sohbet Desteğine İhtiyaç Duyar?

Müşteri destek hizmetinizi artırmanın yollarını mı arıyorsunuz ?

O halde canlı sohbet desteği sunmak sizin için cevap olabilir.

Destek ekibiniz çevrimiçi kullanıcılarınızla gerçek zamanlı sohbet ettiğinde, fiziksel bir mağazada yaşayabileceğiniz deneyime olabildiğince yaklaşır. Doğrudan görüşmeler oluşturursunuz ve kullanıcılarınıza ihtiyaç duydukları bilgileri verirsiniz.

Canlı sohbeti kullanmak, özellikle kullanıcılara zamanında bilgi sağlama söz konusu olduğunda, diğer birçok iletişim yönteminden daha etkilidir. Bu yazıda, canlı sohbeti kullanmanın ve işinizi büyütmenin birçok yolunu keşfedeceğiz.

Sorulara daha hızlı yanıt verin
Müşterilere ne kadar hızlı yanıt verdiğiniz, bir müşterinin işletmenizi mi yoksa rakibinizi mi tercih ettiğini belirler.

Canlı sohbeti etkinleştirmek, hedef kitlenizin işletmenizden haber almak için günlerce ve saatlerce beklemek zorunda kalmayacağı anlamına gelir. Gerçek zamanlı olarak yanıt alacaklar ve sorunları hızla çözecekler. Bu tür etkileşimler, güven oluşturmak ve güçlü bir marka imajı oluşturmak için uzun bir yol kat eder.

Dönüşüm oranlarınızı artırın
Canlı sohbet etkileşimleri ile dönüşüm oranlarındaki artış arasında güçlü bir bağlantı vardır.

Canlı sohbetin çalışmasının en büyük nedeni, müşterilerle etkileşimlerinizi kişiselleştirmenize yardımcı olmasıdır.

Kişiselleştirilmiş etkileşimler satış gelirinde% 50 artış sağlayarak canlı sohbet desteğini işletmenizi hızlı bir şekilde büyütmek için çekici bir araç haline getirir.

Ortalama sipariş değerini artırın
Canlı sohbetin satışlarınızı artırmasının bir başka yolu da, bir müşteri temsilcisi ile yapılan görüşmelerin müşterinin daha fazla satın almasına veya daha yüksek bir ürün katmanı seçmesine yol açmasıdır.

Canlı sohbet oturumunda, müşteri destek ekibiniz ürünlerinizin faydalarını müşteriniz için anlamlı bir şekilde açıklayabilir.

Müşteri desteğinizi, müşterileri daha fazla satın almaya ikna eden spot indirimler ve diğer teklifler sunma konusunda da güçlendirebilirsiniz.

Müşteri destek maliyetlerinizi düşürün
Mükemmel canlı sohbet platformlarının mevcudiyeti sayesinde, destek ekibiniz aynı anda birden fazla kişiyi destekleyebilir.

Bu, müşterilerinizin ortaya çıkardığı sorunlara ve müşteri destek uzmanınızın uzmanlığına bağlıdır, ancak bir personel, canlı sohbet ile aynı anda beş müşteriye yardımcı olabilir.

Maliyet sizin için önemliyse, canlı sohbet desteğini kullanarak ne tür getiri elde edeceğinizi görmek için biraz test ve araştırma yapmaya değer. Müşteri desteği sorunlarının daha hızlı ve daha etkili bir şekilde ele alındığını ve daha fazla satış elde ettiğinizi fark ederseniz, canlı sohbet işiniz için doğru seçimdir.

Kullanıcı deneyimini iyileştirin
Web sitenizde yararlı bilgiler sağlasanız bile, birçok müşteri içeriği kendileri aramaya isteksiz olacaktır. Bunun nedeni, çevrimiçi bilgi işlemekten yorulmalarıdır.

Web sitenizde canlı sohbet desteği ve satış sunduğunuzda , müşterinizin kullanıcı deneyimini geliştirirsiniz . Kullanıcılar hızlı bir mesaj gönderebildiklerinde ve anında yanıt alabildiklerinde, kullanıcı deneyimleri olumlu hale gelir.

Sonuç olarak, hedef kitleniz web sitenizde daha uzun süre kalarak katılımı ve dönüşümleri artıracaktır.

7/24 destek sunun
Uzaktan çalışanları işe almakla birleştirilen canlı sohbet, 24 saat müşteri desteği sunmanıza olanak tanır. Dünyanın her yerinden müşterilere hitap edebilecek ve erişiminizi artırabileceksiniz.

Bugün, farklı cihazlar aracılığıyla çevrimiçi destek görevlerini yerine getirmenize izin veren birkaç canlı sohbet platformu bulacaksınız. Ve bu tür bir esneklik hem müşterilerinize hem de çalışanlarınıza yardımcı olur.

Çalışanlarınız müşterilerinizi kolayca ve hareket halindeyken bile destekleyebilecek. İnsanlara yardım etmek için daha motive olacaklar ve iş hayatlarını daha kolay yönetebilecekler.

Müşteri desteğini otomatikleştirin
Müşteri desteği sorunlarını daha etkili bir şekilde yönetmek için canlı sohbeti AI ile entegre edebilirsiniz. Müşterilerin bir veritabanındaki veya web sitenizdeki içerikle yanıtlanabilecek sorular sorması yaygındır.

Sohbet robotları, müşteri destek hizmetlerinizin bir bölümünü otomatikleştirmek için harikadır. Bir chatbot aracı , anahtar kelimeleri kullanarak müşterinin sorusunu tanıyabilir ve ardından otomatik olarak doğru bilgileri getirebilir.

Müşteri bu etkileşimi yetersiz bulursa, devralan canlı destek personeline yönlendirilebilir.

Bu şekilde, destek ekibiniz daha karmaşık sorunlara odaklanabilirken, küçük sorunlar bir chatbot ile otomatik olarak halledilir.

Sonuç
Günümüzde insanlar , şirketlerden daha kişiselleştirilmiş etkileşim ve daha hızlı yanıt süreleri bekliyor . Küçük işletmeler için bunu yapmanın en iyi yolu, web sitenize canlı sohbet desteği eklemektir.

Müşteriler web sitenizden ayrılmaya karar vermeden önce size adım atma şansı verir. Zamanında yapılan bir açıklama, bir konuşma sırasında sunulan bir indirim veya sadece işletmenizin mevcut olması gerçeği kadar küçük bir şey, müşterileri işletmenizi beğenmek için uzun bir yol kat edebilir.

Ancak, hedef kitlenizin sizinle iletişime geçmesi için birden fazla seçenek oluşturmak istiyorsunuz. Canlı sohbet, müşterilerle etkileşimlerinizde hız ve kişiselleştirme sağlayan daha güçlü seçeneklerden biridir.

Müşteri desteğinizi iyileştirmenin yollarını bulmak için çalışanlarınızı iyi eğitmeyi ve etkileşimleri izlemeyi unutmayın. Çok kısa sürede olumlu sonuçlar görmelisiniz.