Per. Mar 28th, 2024

Vakko’nun kültür değeri

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi

10. yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’nun, Vitali Hakko’nun sanat ve eğitimdeki vizyonundan ilham alarak kurduğu; moda, mimari, fotoğraf, resim, heykel, sinema gibi sanatın tüm başlıklarındaki en güncel ve kapsamlı koleksiyonları içeren Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, 10. yılında Atatürk Kültür Merkezi’ne taşındı

Vakko, 86 yıllık varoluşunun en önemli kültürel değerlerinden biri olan Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’ni, Türkiye’nin kültür-sanat hayatının en önemli yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi ile buluşturdu. Vitali Hakko’nun anısına Cem Hakko tarafından 2011 yılında oluşturulan kütüphane; ortaya koyduğu mimari değerle de babadan oğula devrolan Atatürk Kültür Merkezi’ne taşındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin kültür sanat hayatının simgesi niteliğindeki AKM, mimar olan babası Hayati Tabanlıoğlu’ndan görevini devralan Mimar Murat Tabanlıoğlu imzası taşıyor.

Vitali Hakko’nun anısına…

Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko’nun vefatının ardından, onun sanata, kitaplara ve eğitime olan ilhamıyla, ismini kuşaklar boyunca yaşatmayı hedefleyerek Cem Hakko tarafından oluşturulmuştu. Mimarisiyle ödüllü Vakko Nakkaştepe Moda Merkezi içerisinde bulunan ve 10. yaşını kutlayan kütüphane, şimdi yine bir ödüllü yapıda varlığını sürdürecek.

Cem Hakko: “Ailemiz için bir onur”

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’nin Vakko’nun sanat dünyasına özel bir değeri olduğundan bahseden Cem Hakko, kütüphanenin Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer almasından mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Atatürk Kültür Merkezi yeni ve ödüllü mimarisi, konumu ve geçmişten bugüne gelen değerleriyle birlikte ülkenin kültür sanat hayatının yıllarca nabzını tuttu. Şimdi de bunu daha büyük bir ölçeğe taşıyacak. Bu değerli kültür merkezi içerisinde Vakko’nun bu önemli değeri ile yer almak bizim için bir gurur. Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi başta sanatın her alanında eğitim alan öğrenciler olmak üzere eğitmenler, sanatçılar, araştırmacılar ve bütün meraklılar için sanat dolu bir araştırma deneyimi sunacak. Babam Vitali Hakko’nun modaya, sanata ve her şeyden öte insana saygısının bir göstergesi, eğitime katkısı olan bu kütüphaneyi Atatürk Kültür Merkezi’ne taşımak ailemiz için de bir onurdur. Kültür ve Turizim Bakanlığımıza bu konudaki özverili çalışmaları ve bizi tekrar AKM ile buluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz.” diyor.

400 metrekare büyüklüğündeki yeni yerinde daha geniş kitlelere ulaşabilecek olan Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, dünyanın en prestijli yayınevlerine ait özel edisyonlar, kütüphaneye özel imzalı yayınların bulunduğu 15 bin kitap ve sürekli güncellenen basılı, dijital, görsel arşiviyle, akademisyenlere, üniversite öğrencilerine, sanatçılara, sanat meraklılarına ve çeşitli ülkelerden Türkiye’yi ziyaret eden turistlere ulaşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen