Per. Mar 28th, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının talepleri doğrultusunda toplu ulaşımda tek kart uygulamasını hayata geçirdi. Artık gazi ve şehit yakınları, İzmirim Kart kullanmadan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kartla toplu ulaşım araçlarına binebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının çift kart taşıma zorunluluğuna son verdi. Bir buçuk ay önce Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nu kuran Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede ilgili derneklerle temasa geçerek sorunlarını tespit etti.
Alınan talepler doğrultusunda gazi ve şehit yakınlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aldıkları kartları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında İzmirim Kart yerine kullanabilmeleri sağlandı.

Kartı kullanmak için HES kodu ile başvuru
Kasım ayı itibariyle başlayan uygulamadan yararlanmak isteyen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kart, varsa kullandıkları İzmirim Kart ve süresiz HES kodlarıyla Milli Kütüphane Caddesi No: 10/1C adresinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Teknoloji Konak Kart Merkezi’ne başvuru yapabilecekler.

“Gazilerimizin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Güneri Onur Çeliker, “İzmir’deki şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza hizmet veren dernekleri ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Bize en çok gelen talep ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kartların ulaşımda kullanılamamasıydı. Daire başkanlığımız bünyesinde ESHOT Genel Müdürlüğü ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. ile toplantılar düzenledik. Yaptığımız çalışmalarla Kasım ayı itibariyle bu sorunu tamamen ortadan kaldırdık. Gazilerimiz ilave bir İzmirim Kart kullanmadan Bakanlık tarafından kendilerine verilen kartı toplu ulaşımda kullanabilecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gazi, şehit yakınları ve gazi yakınlarının önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sorunlar çözülüyor
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir İkinci Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Ali Taşçı ise “Talebimiz doğrultusunda kartlarımızla ilgili bir çalışma başlattılar. Sorunumuz çözüldü. Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü oluşturuldu. Onlarla bir araya gelerek birçok talebimizi ilettik. Onlar da bizim sorunlarımızı çözmeye devam ediyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen